Vegard
Vegard alias ''Short cut''.
Enda et ''streit'' portrett fra meg idag.
Utstyr
  • Nikon F100
  • -
  • Blender-
  • Filmtype100 iso
  • ja
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger1008
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_7551} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (37)
Trine S.

Hadde det vært noen jeg ikke hadde sett før, hadde det vært et bra bilde. Men, jeg synes han ser slik ut på alle bilder jeg har sett av han. For meg virker det som om dette er slik han vil se ut på bilder. Jeg savner fotografens tolkning av personen.

Ble kanskje veldig svulstig dette. Poenget er at det mangler det lille ekstra fra fotografen.

Du har lagt terskelen høyt ved alle de flotte bildene dine, og dermed blir vel kommentarene mer kritisk enn det ville blitt på en del andre.

;-)Trine
Jeanette L.

Hei Trine!
Kjempebra med kritikk!
Det er jo akkurat det jeg vil på dette bildet!
Dette tror jeg er et av de ''vanligste'' eller klassiske bildene jeg har tatt.
Ikke vær redd for å kritisere meg!
Kanskje jeg ikke har jobba bra nok med modellen?
Jeanette:-)
Avsluttet .

Jeg syns denne mannen er så døll i utgangspunktet, hele karen får meg til å føle meg pinlig berørt.
Men konstruktivt: Ville ikke bildet tjent på om du også fikk med hele tatoveringen midt på brystet? Det faller en skygge der fra mannens enorme brystmuskler!
Torbjørn Katborg G.

Når man ser andre bilder du har tatt, mener jeg det er liten tvil om at du har mer å hente på å jobbe med modellen i dette tilfellet. Bildet blir veldig rolig, stille og streit, men teknisk bra.
Atle P.

Jeg er amatør og lurer derfor på...

Jeg forbinder 'teknisk bra' med at man bl.a har utnyttet filmens dynamikk slik at den inneholder mest mulig informasjon. For meg så betyr det at de mørke områdene på brystet burde inneholdt informasjon i motsetning til å bare være helt svart slik som her. Altså unngå ueksponerte og utbrente områder.

Utbrente områder i portretter kan jeg se at har en kunstnerisk begrunnelse. Jeg kan ikke se at helt svarte områder, slik som i eksempelet her, gir noe.

Opplys meg!
Jeanette L.

Det var jo det jeg skrev i bildeteksten min, dah!!
Mitt streiteste bilde!
Jeanette:-)
Paal A.

Etter å ha sett denn fyren på gata, i tv-studio og hørt musikken (uff..) har jeg det inntrykket at mannen er så full av seg selv og syns han er så dritakul. Akkurat det er det bildet viser også, en påtatt tøffhet og kulhet. Og fotografen klarer ikke å tilføre annet enn hans egen image og selvopptatthet.
Gunnar R.

ÆÆRKH!!! - Her er det umulig å stille seg nøytral til bildet for å kritisere/kommentere det med han dusten til modell!

Hadde holdt meg for god til å ta bilder av han der ;p
Leif J.

Jag tycker du har tagit ett bra, om än inte jättespännande porträtt. Bra placering av ansikte med en ''osynlig'' linje ned till tatueringen. Blicken blir gärna kvar i bilden!
Ska man ge bildkritik så får man kanske stå över eventuella personliga omdömmen av själva modellens personlighet......?
Leif
Gunnar R.

... ja sa bare det ikke gikk å stille seg nøytral i forhold til å kritisere bilde, derfor lot jeg være ;)
Ronny Manuel D.

Dette er et bilde jeg synes er tøft! personlig liker jeg slike klassiske bilder!du er flink!!
Mats N.

Rätt bra bild, men kanske litt för svart till vänster om ansiktet.
PA kanske tog i mer än jag vill göra, men litt harry verkar gutten allt...vad är han för en? Artist, skådis eller hva..?
MVH/Mats N.
Jeanette L.

Hei alle sammen!
Til Atle:
Et teknisk bra bilde. Hva mener vi med det? For meg betyr det rett og slett at jeg har eksponert riktig etter min ide og slik jeg vil ha det.
De svarte områdene i bildet mitt, kaller jeg skygge.Kan du se for deg hvor UTROLIG kjedelig dette bildet hadde blitt dersom de samme områdene hadde vært grå?!
Det finnes ingen fasit i fotografi. Heldigvis.
Hvis jeg vil brenne ut et ansikt fordi jeg syns det passer motivet, så gjør jeg det. Det samme med mørke partier.
Jeanette:-)
Mats N.

J.L. : Visst har du rätt i det att det ville lätt bli grått(och kjedeligt) med denna bild utan skuggorna.Jag har stor sans för fördelen med skuggor i en bild som denna, bara tyckte det blev litt för mycket just på vänstra delen av ansiktet.I huvudsak är kontrast/ljus etc väldigt i min smak här, även ditt utsnitt syns jag är helt greit!
Inget facit, nej, och det är ju för väl.Annars blev ju all kritik bara en sak om att påtala evt avvikelser från ett slikt facit, och ingen alls värdering av bildernas konstnärliga/dokumentära värde eller liknande...hu så kjedeligt DET ville vara... ;-)
MVH/Mats N.
Tina E.

Jeg synes modellen har fått påfallende mye negativ tilbakemelding her. Ville det samme vært tilfelle dersom det var en ''svulstig'' dame, selvopptatt sådann eller ikke ?...Synes det er utrolig at noen kan si at de ville holdt seg for gode til å fotografere ham, når man ser hvor mye ''dum og deilig'' det er på aktfotodelen...uten at de samme kommentarene blir lagt inn. La meg legge til; modellen er mer kjent enn noen av oss her på foto.no sannsynligvis kommer til å bli !
Tina E.

Jeg synes modellen har fått påfallende mye negativ tilbakemelding her. Ville det samme vært tilfelle dersom det var en ''svulstig'' dame, selvopptatt sådann eller ikke ?...Synes det er utrolig at noen kan si at de ville holdt seg for gode til å fotografere ham, når man ser hvor mye ''dum og deilig'' det er på aktfotodelen...uten at de samme kommentarene blir lagt inn. La meg legge til; modellen er mer kjent enn noen av oss her på foto.no sannsynligvis kommer til å bli ! Misunnelse ?!
Mats N.

'Missunnelse''?
Nej, Tina, inte härifrån i alla fall.
Men du har en poäng, det skall jag inrömme.Bara det att jag inte brukar kommentera aktbilder i det hele tatt gör inte att jag syns de håller hög standard...
Helt klart att denna bilden står långt över de flesta ''akt'' bilder här på f.no, det syns jag i alla fall.Och, att skriva tull om en person är väl inte det bästa man kan göra, oavsett personen är känd eller ej...sorry...
Men, ofta nog är sk kändisar avbildade som opersonliga och dröye, det kan man ju like eller inte like...
Gunnar R.

Tina: For det første, jeg er gutt. Og hetro. Han er direkte klein og ekkel. Har du sett topp20 på nrk noengang? Han er gjennomført selvopptatt drittsekk. Du må forresten forstå at man tar forskjellige bilder etter kjønn. Seksualitet er ofte et nøkkelord.

Liker ikke personligheten hans og liker ikke ''jeg veit jeg er best'' uttrykket hans. DERFOR hadde jeg holdt meg for god til å fotografere ham. Og... når det er sagt, så var kommentarene litt på pur faen, menmen, noen må alltid ta alt så veldig seriøst... Uten ironi (spesielt selvironi) får man et kjipt liv!

Nå erre natta! Men jeg får vel bøye meg i støvet å si at det er et bra bilde selv om det er ''Shorcut'' som er avbildet ;P
Tina E.

Gunnar; For det første, jeg er jente. Og hetro. So what ?! Skulle jeg la mitt medfødte kjønn prege min innstilling til foto i den grad at jeg f.eks. ikke kunne ta aktfoto av kvinner ? Eller ikke ta portrettfoto av kvinner med en ''sensuell'' undertone ? Det ville jeg i tilfelle kalle å ta seg selv så alvorlig at selvoppfattelsen står i veien for fotografiet.
Når det gjelder ''Shortcut''; ja, jeg har sett ham et par ganger på NRK, og ja, jeg er faktisk enig i ditt syn på hans ''image''....men jeg synes fremdeles det er påfallende hvor negativt hans portrett blir mottat; for egentlig er det vel portrettet man skal kommentere , og ikke modellens personlighet.
Vivian N.

Her er jeg enig med de negative. Portrettfotografering er avbildning av personens personlighet. Her gjør ikke bildet annet enn å vise han som tenårinsbabe-idol. Et godt portrett viser mennesker Ikke image. Uspennende og ukritisk gjort.
Kan jeg få lov å si det uten å bli mistenkt for misunnelse over ''kjendisstatusen'' hans?
Tina E.

Vivian, du kommenterer jo faktisk selve bildets innhold på en balansert og konstruktiv måte...og det er nettopp det jeg etterlyser. Ellers; det er fint du spør om lov (god oppdragelse !) :-)
Tina E.

Jeanette; jeg ønsker å legge til at du er en spennende fotograf. Selv om dette bildet av Vegard ikke er av de mest innovative og uttrykksfulle bildene dine, så har du jammen mye annet bra !
Jeanette L.

Hei alle sammen!
Takk for alle kommentarer.
Men jeg skulle ønske vi slapp denne kritiseringa av personer her på foto.no.
Uansett hvor dum, selvopptatt, kjekk, pen eller stygg modellen er, så er det faktisk selve bildet jeg ønsker kritikk på. Jeg har jo tatt bilder av fyren, så jeg vet hvordan han er.
La oss holde oss til det faglige?
Jeanette:-)
Jon Dragen D.

Jeg sier det ganske enkelt. Her er et av tidens største problemer avbildet. Rap og hiphop, som en gang i tiden var et uttrykk for frustrasjon i underklassen, er blitt salgsvare og sjelløst. Akkurat som dette bildet. Modellen egner seg ikke til avfotografering, simpelthen fordi han reflekterer, og oser av dekadense.

-Dragen
Jeanette L.

Igjen må jeg presisere at dette er en side for BILDEkritikk, ikke PERSONkritikk.
Værsåsnill...
Aleksander J.

Reaksjonene på bildet viser vel at bildet engasjerer, slik et godt bilde skal gjøre.
Bildet bygger iallefall under mine forestillinger om fyren. Om du har kommet under huden på ham vites ikke, for jeg aner ikke hvordan han er når NRK's kameraer har sluknet.
Vivian N.

Jeanette, hvis du ikke aksepterer at betrakteren er opptatt av hva bildet formidler, har du mistet et stort poeng innen fotografikunsten. ikke minst innen fotojournalistikk. Er det ikke Dagbladet du har praksis, er bildepolitikken i den avisen like ukritisk som du utrykker?



Jeanette L.

til Vivian:
Det jeg mener er at mange på foto.no er så opptatt av å kritisere modeller, personer og andre fotografer at de glemmer å kritisere bildet...
Selvfølgelig skal betrakteren være opptatt av hva bildet formidler, er det ikke det som er meninga med alle bilder?!
Men når folk sier ting som ''Her er et av tidenes støsrte problemer avbildet'' og ''han er direkte klein og ekkel''...
Da syns jeg det går for langt.
Syns du det er helt ok at folk skal kunne slenge dritt om andre her på foto.no?
Om folk liker denne gutten eller ikke, er jeg ikke intressert i. Men de fleste vet hvordan han er, og jeg er intressert i hva de syns om min fremstilling av han.
Jeanette.
Dag T.

Uansett viser vel denne diskusjonen noe av problemet med å ta bilde av kjendiser. Du skal bruke ganske sterke virkemidler for å rette oppmerksomheten mot noe annet ved personen, og ikke bare skal bekrefte det alle (tror de) vet.

Vi hadde en tilsvarende diskusjon om Børre Knudsen for en stund siden: bilde nr. 1608
Jeanette L.

Ja...Du sier noe.
Jeg får kanskje holde meg unna kjendisbilder en stund..
Ha en fin dag!
Jeanette:-)
Mats N.

Om uttryck som ''harry'' är oförskämt av mej, säger jag ''sorry!'' och jag får se det som ett mindre bra val av ord.
Jag är enig i att det är över gränsen att kalla folk för ''drittsekk'' ''ekkelt'' och liknande.Bara så det är sagt, jag vet inte ett dugg om vem eller hurdan ''Shortcut'' är så det låter jag bero, min inledande kommentar var om hur jag uppfattade honom genom det intryck bilden gav mej.
Läste disk. om bilden DT refereade till, och kan bara säga att det verkade handla om en person med åsikter och meningar, medan ''Shortcut'' får kjeft för att han är en ''dröy'' ''selvopptagen'' person.Kanske inte är helt jämförbart, men att det är bilden i sej som bör värderas i första hand är min mening...vilken jag själv någon gång hamnar vid sidan när jag kritiserar en och annan bild...
Gunnar R.

Nei Jeanette! Ikke hold deg unna kjendisbilder! Du er bra på kjendisbilder. Vi vil ha mer, jeg ihvertfall! Kritikk blir man aldri kvitt, live with it. Dessuten så har du sikkert fått mest skrøyt av samtlige på foto.no, fortjent sådan.

Tina: Vel, du har din mening, jeg veit hva jeg selv hadde gjort. Hadde aldri klart å ta et bilde av en mann som uttrykte seksualitet, erotikk el. like bra som en som faktisk liker den mannlige seksualitet (eller hva jeg skal kalle det). Synes det er helt naturlig. Det samme gjelder nok den andre veien og, men kanskje ikke i en like stor grad.

Mats: Jeanette jobber hos en av Norges største tabloidaviser (er lærling ihvertfall), hvordan tror du folk vurderer bildene avisen trykker? - På et slikt portrett er selvfølgelig personen det første man legger merke til, like selvfølgelig gir personen en stor del av førsteinntrykket fra bildet! .. Og som vi alle vet er førsteinntrykket viktigst. Ihvertfall i en avis.

Det verste i dette tilfellet ble at bildet uttrykker nøyaktig det alle tror om fyren; nemlig at han tror han er best, mest sexy, osv.

Menmen, bildet er bra det, ingenting vondt om selve bildet, mener bare at man som pressefotograf som regel sikter til mangfoldets reaksjoner.

Ha en fin helg.

Hejdåh!
John Agnar S.

Prøv å nå inn i øynene på personen, det vil kanskje avsløre mer enn han selv vil.

....du har mye i deg.

mvh
John
Lars-Anders M.

Bra bilde av den ungdomskultur som er gjeldende i dag. Det er ikke lett når man må gå så langt for å prøve å finne seg selv. Bra bilde.
Avsluttet .

Fint bilde memn jeg savner den siste bitn av skuldrene hans!
Frøydis A.

Hmmm.. Artig å se bilde av Vegard her. Jeg har kjent han siden han var 13,men må si at de fleste har har rett når det gjelder hvordan gir seg ut for å være,-og også er for det meste....(Dessverre!!! Han har forandret seg,kanskje det har noe med ''kjendisstatusen'' å gjøre?) Selv om jeg tror det meste er et image. Det er også det dette bildet er.. Et typisk bilde av Vegard og hvordan han vil bli oppfattet. Ganske kul og litt sårbar.. (se på øynene hans) Derfor var ikke dette noen stor overraskelse siden jeg har sett 100 sånne bilder av ham før. Men det er jo det du selv sier at dette er et klassisk portrett. Teknisk sett syns jeg bildet er bra,men hadde ønsket at det var litt mer spennende.. Kunne du ikke kontaktet han igjen og spurt om du kunne få ta noen utradisjonelle bilder av han? Det hadde vært morro og se om du hadde fått til det! Da skulle du fått en stjerne i boka av meg!!
GOD PÅSKE! {'',)
Tom E.

Tøft portrett..liker både utsnitt og skygger..flott bilde !!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu