MØRKETID
Kan noen Adobe-eksperter fortelle meg hvordan jeg kan gjøre dette bildet bedre ? Syns flammene bak virker litt utbrente og vet ikke hvordan jeg skal gå frem for å få til mindre utbrenthet nå jeg fotograferer.. haster litt, da jeg skal levere noe til en konkurranse i morgen :-)
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger362
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_75654} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Katrine H.

Er ingen adobe-ekspert, men jeg må si jeg syns det var veldig fin stemning i bildet ditt.
Eskil O.

Så koselig ut, varme farger.

Eskil.
Kurt S.

Lunt og fint bilde med god komposisjon. Veldig koselig og jeg ville nok stemt på bildet i en konkurranse -:)
Når det gjelder det du spør om. Kan heller ikke kalle meg noen Photoshop-ekspert, men man klarer seg da litt til husbruk, for å si det sånn. Prøvde å ta bildet ditt i Photoshop og merket så det utbrente i flammene med magic wand. Prøvde så å ta av litt på brightness, men det gikk ikke. Da ble flammene grå. Prøvde så det samme i levels, men det nyttet ikke der heller. Det du kanskje kan gjøre er å ta cloneverktøyet i bruk. Zoome deg inn på flammene og så prøve å clone bort en del av det utbrente. Tar du deg litt tid og er nøye skulle det kanskje gå uten at noen merker at du har gjort det. Noen mindre områder av ren flamme kan du kanskje tillate deg å ha. Bare for å indikere at det er skikkelig varme på peisen. Vel, det var det jeg hadde å bidra med denne gangen. Lykke til !
mvh Kurt
Inger Anne Maritsdotter V.

Skal ikkje uttale meg om det tekniske her , det har andre her meir peiling på enn meg .
Men for meg uttrykker dette bildet varme og ro&harmoni :)

Varme fargetoner.

Mvh IAV¤
Inger-Lise S.

Hei Wigdis! For et koselig bilde du har laget,virkelig trivelig og lunt.Varme gode farger.
Når det gjelder utbrente partier,bruker jeg å klone de ved å hente farge andre steder i bilde og klone over,men dette gjør jeg i PSP. PS bruker jeg bare til litt småtteri .. Er blitt så fornøyd med PSP.(Bruker da PS også,men trener og leker fortsatt mest,foreløbig.)
Men du får sikkert hjelp av noen PS-folk:)

Inger-Lise:)
Kjell Arne S.

Lunt og varmt!
Nils L.

Tingen er vel at det som ofte, altfor ofte, refereres til som ''utbrtendt'' faktisk ikke er utbrendt, men hvitt.
Og har mann hvitt, så er det det man har.
Jeg ser du har digitalkamera, så da vil jeg foreslå følgende:
Gjør det igjen. Ta bildet på nytt. Hent en stålampe og forslkellige smålamper - leselamper er bra og belys jenta i forgrunnen i steden for. Det du er ute etter er å flate ut det store dynamikkområdet i lyset der du fotograferer. Har du lamper med dimmere er det bra- lettere å justere. Tar det for gitt at kamera er på stativ. Prøv deg fram med forskjellige ting. Prøv med inndirekte belysning reflektert fra laken ( hvitt selvfølgelig ) og så videre. Det er kun fantasien din som setter begrensninger for hva du kan gjøre. Å bruke Photoshop til å fikse på bilder som ikke er bra nok, er helt missforstått. ( Jobber med photoshop 8 - 12 timer om dagen )
- Det blir som brannslokking å regne.....
Med det samme du er i gang, flytt kamera litt til venstre så du unngår tomrommet på høyre side. Det behøver du ikke. Kompet blir tettere og jentas annsikt vil få mer oppmerksomhet. En annen ting er at med så liten dybdeskarphet som brukt her, flammene ligger godt utenfor dybdeskarphetsområdet, er det lite som skal til av lys-justeringer.

Kan faktisk hende det er tilstrekkelig å sette noen (tente selvfølgelig :-) ) telys mellom jenta og kamera, og la disse lyse opp annsiktet hennes. Prøv med både få og mange - ut på sidene også, for å få jevnt lys. Pass på at øynenen IKKE blir i en skygge. Pass også på skygger som ser rare og unaturlige ut når du holder på. - 20 - 40 bilder burde være tilstrekkelig til at du får en feeling med det. Dersom du kan konvertere RAW fila fra kamera, så gjør det. IKKE bruk jpg om det kan unngåes. Jpg formatet fjerner innformasjon du kan få bruk for når eksponeringen ligger på grensa.

Det ble kanskje mye det.... - men for å oppsummere:
Er du ikke fornøyd: Ta bildet på nytt.
Du lærer ikke å fotografere ved å bruke Photoshop :-)
- Desverre....

Du har en god ide og forhåpentligvis ei tolmodig datter (dersom det er det det er....)
Dette får du til.

Mvh Nils :-)
Reidun G.

Et pent bilde av din datter, men jeg synes bålet bak stjeler litt mye oppmerksomhet.
For å rette på utbrentheten kan du bruke magic wand og merke av de hvite feltene, bruk så pipetten og velg en farge (fra bålet) du vil fylle disse ''hullene'' med. Gå så til Layer/new fill layer/solid color og velg ok. Gå til layers ''fanen'' på høyre side og velg opacity ca 30% - eller til fargen glir korrekt inn uten at kanter synes.
Avslutt med Image/flatten layers.
Lykke til
Reidun
Petur E.

Fint bilde Wigdis.
Wigdis W.

Tusen hjertelig takk for gode tips, både når det gjelder selve fotograferingen og bruk av PS. Spesiell takk til Nils, det var vel egentlig de tipsene jeg ville ha..
Hans Olav S.

Hei Wigdis

Ser du har fått en fin idé til fotokonkurransen din. Liker komposisjonen og ideen.

For å skifte ut lyse partier i et bilde, kan du jo bruke ''color replacer'' verktøyet, og velge den fargen du vil skifte ut, også velge den nye fargen du vil ha. Den vil da bare skifte ut den valgte fargen i bildet med den nye ''mindre utbrente'' fargen.

Men jeg tror det er bedre å gjøre et nytt opptak og følge Nils Liens gode råd. Synes lyssettingen i jentas ansikt ble litt tam.
Hva med å plassere et stearinlys foran, som motvekt til ''baklyset'' fra peisen?

MVH
Hans Olav
Tom E. F.

Hei, Wigdis! Har ingen fornuftige råd å gi. Ikke fordi jeg skal konkurrere i morgen, men som Nils L. sier, skal bakgrunnen her ikke ha hvite felter, så må et nytt opptak til. Kanskje da med litt mindre arm også. Stemningsfullt var det, åkkesom!
mvh Tom
Bjørn H.

Bokastavelig, et varmt og nært bilde Wigdis -

Ikke stort å gjøre med utbrentheten her .... men syns det funker lell -

Hadde nok prøvd om igjen, og lyssatt ansiktet som Nils er inne på, og jobbet litt med eksponeringen bakover, og alternert litt med innstillinger..

Ellers blir skulderen litt for voldsom inn i bildet ....

Men et lunt og kos bilde, anyway :)

Bjørn ;¤
monica p.

Kjempefint Wigdis, dette vinner du med.
Mvh Monica:o)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu