Fullmåne
Jeg legger ut dette bildet fordi jeg trenger hjelp. Som dere kan se ser ikke månen særlig bra ut. Det var en klar og fin fullmåne. Er det rett og slett kameraet mitt som ikke duger?


Jeg har bare et vanlig speilrefleks som jeg kjøpte i 1999, for ca 5000 kroner.

Jeg forsøkte å ta bilder av solformørkelsen 31. Mai 2003, hvilket resulterte i at 3 filmer gikk rett i søpla. Problemet må ha vært at optikken/objektivet ikke klarte lyset, fordi det oppstod reflekser inne i kameraet. På bildene kom sola til syne en helt annen plass enn hvor den befant seg i virkeligheten, samt at der hvor sola egentlig var, ble det bare en blass kule, noe lignende av den blasse månen dere kan se på bildet her.

Jeg tror selv at det er ustyret mitt som er elendig (billig).

Men, kan noen se noen åpenbare feil jeg har gjort på dette bildet? Jeg tror lukkertiden var ca 3-4 sekunder. Jeg benyttet stativ.

Kom gjerne med tips. Jeg trenger å lære!
Utstyr
  • Minolta Dynax 505
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger282
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_75820} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Siri Mette J.

Heihei!
Jeg likte dette bildet veldig godt, tross for at månen ble slik. Jeg har tatt slike bilder selv og får det samme problemet, at den blir veldig dus. Så der kan jeg ikke hjelpe deg, men dette falt i smak, eneste jeg kanskje ville ha gjort er å kutte litt i bunnen, jeg synes det ble med litt for mye snø i forgrunnen, ellers veldig bra:)

mvh -Siri-
Inger Anne Maritsdotter V.

Eg lærte en gang på et fotokurs(i fjor) at man skulle ta bilder av fullmånen sent på ettermiddagen.
Vanskelig å sei her hva som gikk galt egentlig.
Det kan være innstillingende du har gjort .

Har du en sånn nattfunksjon på kamera,et ditt ?
En speilrefleks til 5000,- i 1999 burde egentlig holde bra .

Håper det kommer noen ''eksperter'' her som kan gi deg noen gode råd om hva du kan gjøre :)

Månen er utbrent ja , vil tippe at dette er på vei inn i ''blåtimen'' .

Lykke til !

mvh Inger Anne
Inger Anne Maritsdotter V.

men lyset av månen på vannet her , var veldig fint :)
Odd Tore S.

Bortsett fra selve månen, er vel bildet ditt OK som nattbilde. Månen er utbrent, og i tillegg ser det ut til at det var tåkedis i lufta slik at det ble et overeksponert område også utenfor den.
Månen er jo en gul ost i solskinn, og da må den eksponeres deretter, dvs. omtrent som vanlig dagslysbilde om du skal få frem tegningene på den. Uheldigvis blir da resten av bildet også deretter, dvs. svært mørkt om natten, men fint rett etter solnedgang. Du må nesten velge selv hva du vil ha.
De som har digitalkamera og kan Photoshop kan få mye ut av et mørkt bilde, bare ikke selve månen er utbrent.
Utstyret ditt burde vel ikke være grunnen til at du ikke ble fornøyd. Mitt første månebilde ble tatt med et stort forstørrelsesglass limt fast i enden av et papprør, og så lenge månen var midt i bildet ble den brukbar.
MVH
Odd Tore
Sven David H.

Så det vil si at det er nesten umulig å ta et slikt bilde som det jeg har forsøkt å gjøre her? Det er altså enten bare månen alene, eller bare landskapet alene?

Sven
Odd Tore S.

Etter det jeg har lest, kan du ta to helt like bilder med samme motiv, ett belyst etter månen, ett etter resten av motivet, og så kombinere disse i Photoshop eller lignende. Slike teknikker står beskrevet i fotobladene, men jeg har ikke prøvd dem.

Odd Tore
Inger-Lise S.

Flott speiling og flotte farger.God komposisjon.
Månen er nevnt.

Inger-Lise:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu