Røyskatt 2
Sitter egentlig her å lurer på hvilket av mine røyskattbilder som er det beste. Hadde satt pris på om noen kunne sjekke det forrige, for så å si sin mening.
Bildet inngår i albumet - Norske dyr - - Bilder av dyr som finnes i mitt nærområde i Namdalen.

De fleste av dyrebildene er da også tatt i naturen rundt meg her jeg bor.
Utstyr
  • Nikon F-5
  • Nikkor 300mm f,2,8
  • Blender-
  • FilmtypeFujichrome Provia
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger917
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_75906} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (27)
Avsluttet .

Jeg syntes begge to er nydelige. Du får frem nyskjerrigheten og varheten røyskatten i begge bildene. I det forrige kanskje en tanke mer...

Ellers er begge to skarp på de ''riktige'' områdene

mvh
Terje
Venche J.

Du spør vanskelig. :)
Jeg syntes de var flott begge to, og setter uavgjort.

Ikke mye hjelp å få hos meg i dag. :)

Wenche.
Avsluttet .

Hei Kjartan!
Jeg syntes begge er flotte men likte kanskje det forrige best jeg da!

MVH Stian Hustad Håpnes!
Eskil O.

Er det samme karen? Ser han har hakk i øret, likte begge på hver sin måte. Flott bilde.

Eskil.
Avsluttet .

Ja den var ikke lett. Jeg tror jeg holder en finger på den første :)

- Ingrid -
Frode A.

Den forrige var bedre synes jeg. Begge er flotte, men dette er litt for tungt i venstre side synes jeg. (sammenlignet med den første)

Bare å få tatt et bilde av røyskatt ser jeg på som en seier i seg selv, da jeg enda ikke har sett en i levende live (ute i naturen).

Stå på videre med flotte dyrebilder Kjartan :)

Mvh: Frode
Inger-Lise S.

De er så flotte begge to at her kan jeg heller ikke velge.Nydelige bilder ev en liten skjønnhet.
Dyktig eksponert begge.

Inger-Lise:)
Avsluttet .

det er bare å bukke til dette....fantastisk med mørkt rundt, den hvite røyskatten stråler frem!
FIn kom. også...godt fanget.....

Mags
Daniel P.

Hei!
Synes begge bildene var nydelige!!! Flotte detaljer, og omgivelsene virker naturlige. Utrolig skarp røyskatt.
Må si jeg er imponert over begge bildene dine!!


Daniel
Nils L.

Begge bildene er bra. Men det forrige mener jeg er hakket ''bedre'' ( min mening da) Der får en mer kontakt med røyskatten, og dens nyskjerrige vesen blir adskililg bedre uttrykkt en i dette bildet. Her ser den nesten litt bekymret ut, der den står å ser seg tilbake.... ''OJ.... kommer det noen å tar meg nå tro??'' :-) På det forrige er også detaljene rundt litt mer ''eventyraktige'' og visuelt stimulerende. Samt at dybdeskarphetsområdet sitter meget god. At bare hodet er i fokus + litt av forgrunnen gir et godt inntrykk av at den pluttselig dukker opp og titter nyskjerrig etter hva det er som skjer....
Mvh Nils :-)
Tore U.

Nydelig og skarpt, men jeg skulle gjerne hatt med litt mer i underkant.

mvh
Tore
Nils B.

Om du spør meg og det gjør du jo så holder jeg en stor knapp på dette bildet fremfor det du la ut sist. Det første bildet viser noe av intensiteten til krabaten, mens dette føler jeg utstråler noe mer enn nettopp det. Her ser jeg nyfikenhet eleganse og smidighet. Sammen med delikate toner og pen plassering i bildet så fungerer dette absolutt best for meg. Tok meg den frihet å hente dette bildet inn i PS og beskar det kvadratisk (tok bort mye på venstre side). Synes at jeg fikk enda mer frem da.
mvh Nils
Avsluttet .

Blinkskudd! Jeg liker dette bildet best. Får frem personligheten bedre....
mvh - mr
Hans Olav S.

Hei Kjartan

Har nå sett på begge bildene. Liker nok dette best, fordi røyskatten ser mere naturlig ut her. I det forrige ser den nesten oppstilt ut, selv om den ikke er det selvfølgelig :)

Men det er flotte bilder begge to.

MVH
Hans Olav
Kjartan T.

Oi, oi her hadde da mange gitt sine synspunkter og jeg merker meg at de er like forskjellige som mine splittede tanker:) Takk for kommentarene som har kommet fra alle dere!

De to bildene er tatt noen få sekunder etter hver andre, det er jo en rask og rastløs skapning dette.
Jan N.

Må si min mening jeg også!
Jeg liker dette best. Vet ikke helt hvorfor, men kanskje fordi den ser litt mer ''uforstyrret'' ut her, samt at den står så fint ut fra bakgrunnen på dette bildet. Hvis du i tillegg beskjærer omtrent halve tua til venstre, kanskje helt inn til ''kvitkatten''. Det siste er kanskje best. Da får du et tilnærmet kvadratisk bilde, og røyskatten blir stående fint i en diagonal gjennom bildet.

Men begge er bra!

JanJ
Fred S.

PC`en min er så treig at jeg nøyer meg med å kommentere dette, ikke den forrige røyskatten. I alle fall, du er mesterlig på slike motiver, skarpt der det skal være, nydelig lys i pelsen på rakkeren. Dyr kan du ! Og apropos det.. var med i traktoren til JHV på gulrotforing av elg i dag. Hørte du hadde vært der i embets medfør, og også fått tatt noen bilder. Håper de dukker opp her; tok noen selv, men ikke til å bruke på dotten.
vh fred
Jóhann Á.

Hei Kjartan!
Bare så det er sagt: Begge bildene er jo kjempebra. Når du så ønsker at man skal foreta et valg, liker jeg den første bedre. Flott ''kontakt'' med dyret samt at omgivelsene er ikke fremtredende. I dette bildet liker jeg ikke området til venstre, tar for mye plass uten å gi noe tilbake. Og så kikker katta bort.
Brita Helen E.

Hei... Flott og bra gjennomført bilde... :) Godt fanget! Synes kanskje at forgrunnen (v. side) ble litt for dominerende.. men ellers er bildet knall...
Tror likevel at jeg liker det forrige bedre... :)

Mvh Brita...
Svein B.

Hei Kjartan. Ser det er delte synspunkter på hvilket av røyskattbildene dine som er best. Jeg for min del liker nok best det forrige, selv om dette også er veldig fint.
Jeg liker det forrige best mest fordi det beskriver røyskattens personlighet og oppførsel slik jeg kjenner den på en flott måte. Teknisk er også det bildet meget bra, og blikkontakten med den er avgjørende. Den er jo en nysgjerrig liten krabat som gjerne vil studere og følge med på alt rundt seg.

Dette bildet er også bra, men jeg synes ikke det formidler personligheten og kontakten på en tilsvarende måte som det forrige. Den store uskarpe forgrunnen blir også en tanke dominerende her.

mvh
Svein B
Bergliot E.

Hei,
Flott bilde fra deg igjen. Skarpheten er ikke å klag på her. Likte uttrykket på røyskatten i begge dine bilder. De viste to forskjellige situasjoner, vanskelig å velge da jeg synes at hovedmotivet på begge var kjempebra. Litt mye ''groms'' i venstre del av siste bildet som før nevnt.
Begge er flotte bilder, men skulle jeg hengt det på veggen ville jeg valgt det forrige.

Bergliot:)
Arne S.

Godt artsbilde! Dette er vesentlig bedre enn det forrige.

:)
Jan W.

Skarpt og fint røyskattbilde Kjartan!

Sikkert en real utfordring og å få avbildet disse vakre dyrene og det har du jo klart på en fin måte. Den lave kameravinkelen gjør mye av bildet.

Forøvrig synes jeg ikke noen av de er ''best'' da begge to har rom for forbedringer og formidler litt forskjellige ''bilde-språk''.

Mvh. Jan
Thomas B.

Jeg tror jeg likte denne best. Begge to er egentlig gode, men jeg falt for posituren i dette bildet.

Mvh
Thomas
Ole Martin D.

Utrolig bra bilde Kjartan,denne karen er lett å se uten sne men du verden så rask.
Du fikk øyeblikket mange kunne ønske seg og er man tålmodig og flink så kan resultatet bli som dette .
Gratulerer
Stig B.

Har ikke lest kommentarer du har fått, men likte selv best det forrige; der var bedre kontakt med motivet, viste miljøet på en bedre måte, og inneholdt mindre forstyrrende elementer som her hvor pelsen har en del rusk i seg. Med dette i hu, så må jeg si at begge to er nydelige røyskattbilder, det er ikke akkurat en samarbeidsvillig rakker.

Mvh Stig
Avsluttet .

åååååååååååååååååååå så søt
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu