Ender
Egentlig hadde jeg lyst til å ta et kattebilde, men jeg fant bare ender ute i dag. Jeg tror de må ha vært omtrent halvdøde av kulde siden de ikke flyttet på seg. Fint for meg som ikke hadde med fuglemat. :-)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-02-12 23:56:53
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2004-02-12 23:57:40
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2004-02-13 13:43:13
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2004-02-13 13:44:15
    Versjon #5
Utstyr
  • Olympus E-1
  • Zuiko 14-54 mm, 1:2.8-3.5
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetBrukte kameraets spot-lysmåling på en av endene, og dermed ble snøen veldig hvit.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger403
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_76792} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Inger-Lise S.
Heisann! Dette var kreativt,med den ''manglende'' bakgrunn.Sannelig har du fanget ender.Fine var de alle,men jeg savner litt kontrast i bildene...Men god idè dette ja.

Inger-Lise:)
Øyvind M.
Minner om slike ''plakater'' man har på skoler. Ikke negativt ment altså, dette var veldig fine bilder! Endene kommer enda bedre fram, når bakgrunnen er nøytral. Ser ut som de fryser fælt!
Arne S.
Stokkender på hvit snø. Lekkert presentert. Fuglene har fine posisjoner i forhold til hverandre. Du viser igjen talent.

Caroline M. S.
Takk for raske kommentarer. :-)

He, he Øyvind. Jeg fikk flash-back til hine hårde skoledager med kjedelige dyre- og fuglebilder jeg også. Jeg synes jo disse ande-bildene er ganske så kjedelige, men var så fornøyd med at spotmåleren på kameraet så ut til å fungere som den skulle. :-)

Inger-Lise: Jeg prøvde først med mer kontrast, men jeg syntes ikke det ble noe fint. Syntes det passet bedre med så dempede farger siden bakgrunnen er nesten helt hvit. Lurte til og med på om jeg skulle dempe fargemetningen på disse, men lot det være som det var.

Nils L.
Virkelig stilig dette må jeg si. Likte det veldig godt. Sjeldent bra fuglebilde.
MVh Nils :-)
Bjørn H.
liker disse søte endene og det lille ''fugleperspektivet'' du har jobbet i.

Artig variant som viser din kreativitet Caroline ...

Liker egentlig alle versjonene, men V1 er kul :)

Bjørn ;¤
Magnus R.
Likte disse, versjon 3 synes jeg er det beste.
Marit E.
For noen fine ender, Caroline!
Likte veldig godt måten de er plassert på, kreativt dette.
Jammen har du fått snøen jomfruelig hvit også.
Liker best versjon 1.

Nå har jeg ventet leeeenge på at du skulle legge ut flere bilder, alltid spennende når du trør til.

mvh Marit
Sidsel A.
Kreativt andebilde!
mvh Sidsel
Marina R.
Et and eledes bilde;o)
Liker det godt!

marina
Frode A.
Fine ender med (uten) fin bakgrunn :)

Jeg tok inn V1 og V2 i PS og mener bestemt at om du justerer litt på Levels og gir litt USM til slutt blir bildet enda et hakk bedre ;)

Mvh: Frode
Caroline M. S.
Takk for nye kommentarer. :-)

Frode: Takk for v4 og v5. V4 ble finere enn den versjonen jeg laget (med mer fargmetning og kontrast), men ikke la ut. Den ble nemlig litt mer lik din v5 - finere farger enn på v2, men mer utydelig/gjengrodd liksom. Flott at du gidder mekke på bildene mine. Jeg lærer mye av å se hva som er mulig. Forhåpentligvis gjør andre også det. :-)

Bjørn: Morsomt at du nevner det med fugleperspektiv. Jeg flirte for meg selv da jeg tok dette (og noen flere) bilder og tenkte: He, he - nå skal jeg fotografere noen fugler i fugleperspektiv. :-D

Marit: Så hyggelig å lese at du har ventet på bilder da. Jeg har tatt masse bilder de siste ukene, men har slettet de fleste. Synes alle ble så kjedelige. Begynner å bli bra lei av snø og grått vær. :-( Jomfruelig, hvit snø dette? Vel - det viser jo knapt at det er snø, men jeg likte ''skoleplansjeeffekten''. En dag det er litt sol igjen tenkte jeg at jeg skulle prøve på ny med spot-målingen på endene, men i tillegg undereksponere for å se om det blir litt mer synlig snø.
Marthin H.
Fantasien flödar som vanligt!
Jättefina fågelbilder du tagit!
har längtat efter dina bilder!
Ser alltid fram mot dina ideer!
Keep it up!!
Marthin
Ketil K.
Å ta bilder hvor enkeltheten fremdyrkes er ofte viktig. Her har du laget en artig vri på et lett utslitt motiv - men hvor resultatet er blitt originalt og morsomt og viser at fantasi + kreativ idé og et godt blikk som regel er mer avgjørende!
Rune L.
En super idé. Mange muligheter for komposisjon med denne metoden.Synes det burde vært mindre utbrenthet i kanten på endene. Ellers flott utført.
Rolf S.
Hei.
Jeg kan ikke få sagt det bedre enn Ketil allerede har sagt det.
Forøvrig er nok versjon 5 min favoritt, men alle versjonene har fine ting ved seg.

M.v.h. Rolf
Hans Olav S.
Hei Caroline

Flott ande presentasjon. Stusset først litt over den manglende bakgrunnen, men tenkte som så at du hadde vel omtrent fjernet den igjen, slik som på de forrige naturbildene.

Synes versjon #4 og 5 ble bra. Liker litt skarphet og sånt.

MVH
Hans Olav
Caroline M. S.
Takk for nye kommentarer. :-)

Hans Olav: Fjernet bakgrunnen? Tja - jo, kanskje på dette bildet (fjernet i kamera da - ikke etterpå), men på de to forrige er ikke bakgrunnen fjernet. Bakgrunnen på de bildene er ikke overeksponerte - det var så hvitt/grått/blått og med så få detaljer i snøen, og det snødde.

Jeg tror jeg må ha avvikende smak siden jeg nesten alltid liker bildene mine best med relativt liten fargemetning, lite kontrast og lite USM.

Rune: Jeg la ikke merke til det utbrente i kanten langs endene før du påpekte det. Flott å kunne se med andres øyne. :-)

Ketil og Rolf: Jeg får som regel pes for å ha for mye på bildene mine. Her tenkte jeg ikke på å gjøre det enkelt, men det ser ut for at tipsene jeg får har seget inn og vært i bakhodet likevel. Fint sted å lære og bli gjort oppmerksom på egne og desverre ofte gjentagende feil. :-)
Kristoffer R.
tja... hva skal en si når en er sent ute med kommentarene? Henger meg på fanklubben din og synes dette er kjempetøft. Jeg fikk også umiddelbare assosiasjoner til illustrasjonsbøker.... og det var jo bare morsomt. Synes alle versjonene her er interessante, men tror jeg holder en knapp på nr. 2.
Marianne M.
Hi Caroline
Veldig sent ute på denne jeg også,men har skikkelig sansen for disse endene dine! V #4 og 5 er flotte i sin enkelhet,og med vakre farger.
Greit for en fotograf når endene ligger som dette og prøver så godt de kan å holde varmen ;-}..og når de attpåtil plasserer seg perfekt til en god komposisjon.....hva mer kan en ønske.

God helg!

Mvh Marianne
Caroline M. S.
Takk for nye kommentarer. :-)

Marianne: He, he - jeg måtte jobbe litt selv også altså! Det var sikkert 100 ender på 100 meter langs Akerselven. De fleste lå ikke i pen komposisjon - jeg måtte lete litt. Også måtte jeg gå langsomt med rolige bevegelser og stå en stund helt i ro ved siden av dem for å få dem til å bli vant til meg og holde seg i ro. Hvis jeg tok litt for brå bevegelser trodde de jeg hadde med mat, reiste seg opp og kom gakkende bort. Jeg antar det hadde vært mer fart i dem og at de hadde vært mer skvetne om det ikke var for at det var så kaldt.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu