Bildet inngår i albumet Mennesker -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger2221
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_77070} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (57)
Dag J.
Oi, du hildrande du. Dette var sykt og steintøft. Jeg elsker det!
Avsluttet .
Jeg ville nok beskære lidt i højre side og lidt i bunden.
Toini B.
Dette er fantastisk kult! Sprøtt og sykt.
Den lille dama, uttrykket hennes(øynene) og ikke minst den store fisken, samt bakgrunnen gjør dette til et knallbilde.

Love it.
Kjempebra!!!

:)
Avsluttet .
Dette var et sinnsykttøft bilde! Sprøtt!
Ioannis L.
Litt absurde undertoner, men fantastisk formidlet!
Ett stjernefett bilde, hehe!
Likte det veldig godt! ;D
Georg K.
A medieval scene of sacrifice; seen from the highhanded point of the ones in power - demanding the last, best and everything - sarcastic promises of reward's for the ones in fear - in their next life - and get away with it.

A strong image - very intensive with the direct view - an impressive composition - incl. the open, and distant look from the woman with this amazing fat fish.
Most concrete and real is the fish - the girl/woman is already not exactly to describe, but she leaves me with an impression of extreme pressure on her, everything on and with her is tight, the gesture demands already too much power ( arms ) until the surreal background - which leaves the scene open for various possibilities or settings.

To me the background is important here - and I can't believe that it would create a stronger image when cutting it further.
Interesting and touching.
Nils L.
Dette var virkelig underlige greier....
Usansynlig sært - marerittaktig.
Kan koble det til flere tema, men de er jeg foreløpig ferdig med..... - håper jeg....
Det visuelle uttrykket har en sjelden sterk frastøtende effekt.
Vil ikke kalle det kult, men sykt kjøper jeg, sjelelig sådan.
Hvor i fantasien slike bilder opprinner har jeg ingen problemer med å forstå, men få oversetter det til et ''klart'' visuellt uttrykk slik som det er gjordt her..... Men du verden, bedre det enn å se det for sitt indre øye til stadighet...
- Nåvel.... min egen tolkning i alle fall.....
På den måten kan jeg vel si at det er et ganske bra bilde....
- Men på den andre siden synes jeg egentlig at det er utrolig styggt, så det river i sjelen. For jævlig styggt faktisk. Men vi må tåle å se det stygge også. Så i sterk kontrast til ''pene'' isbilder - solnedganger - og lykkelige mennesker, har du her lykkes, etter mitt skjønn, med det jeg foreløpig har sett som jeg vil kunne karakterisere som det ultimate kontrapunkt.
Gratulerer. Å lage pene bilder er ingen kunst......
Mvh Nils :-)
Elisabeth S.
Aldeles genialt motiv. :D Er litt usikker på den greia som henger i bakgrunnen. Skaper litt ubalanse slik jeg oppfatter det.
Ellers: fantastisk!

*Elisabeth*
Tommy R.
Megetsigende - veldig.
- men ikke heng det på veggen.
Avsluttet .
Utrolig spennende motiv! Noe som skiller seg ut dette her hvertfall. Fisken gir et veldig ''sykt'' preg på bildet. Veldig tøft uttrykk på modellen også. Eneste jeg misliker litt er det lyse partiet i bildet hvor jeg skimter noe som ligner på en plante og en skjerm/vindu. Ellers veldig bra!

Svein Ove
Carsten A.
Her stemmer jo alt, inklusiv en fascinerende balgrunn, og alt det andre har sagt. Behøver ikke si mer!

MVH CA
Bjørn H.
Passe surrealistisk -

Må si at jeg likte det ....

Håper fisken smakte ---

Bjørn ;¤
Hege K.
Deilig sykt! :-)

Elsker slike absurde bilder. Synes slett ikke det er stygt, som noen har vært inne på.

Spennende at du legger ut slike bilder som er litt utenom det vanlige. Du inspirerer ihvertfall meg.

:-) Hege
Tom A. T.
Du vet å overraske. Også med en fisk.. Ligner hverandre gjør de også ;o)..
Genialt bilde!
mvh Tom T
Amund Blix A.
Nok et kjempebilde fra AS!
Lina W.
Kontrasten til ''pene'' lanskaper og solnedganger er helt klart stor, men det gjør ikke bildet stygt for det.. Vakkert vil nå heller jeg si..
Nils L.
Bare for å presisere; stygt på en bra måte i forhold til det fotografiske uttrykket. Det blir vannskelig å beskrive bilder slik en oppfatter de om en skal utelate enkelte ord. Hege har desverre tatt ordet ut av sin sammenheng og sett det isolert. Det er ikke i det hele tatt min mening eller hensikt. Det må sees i en sammenheng. Det er ofte slik at ting vi oppfatter som stygge / visuellt stygge gir oss mer å tenke over, får oss til å stoppe opp og tenke etter. Derfor mener jeg det er på sin plass å bruke et slikt ord i en sammenheng her. Det må for all del ikke missforståes.
Mvh Nils :-)
Frode P.
Psykotisk lekkert! Dette er kunst.
Får litt assosiasjoner til Munch's ''Skrik'' med den spesielle bakgrunnen.
Hege K.
Bare en liten kommentar til Nils om jeg får lov:
Jeg føler at jeg fikk med meg essensen i din oppfatning av bildet i din bildekritikk, og det jeg mente å påpeke i min bildekritikk var at jeg oppfatter bildet på en annen måte. Jeg synes det er poetisk. Denne jenta viser frem fisken som om det skulle være noe av det kjæreste hun har...

:-) Hege
Rolf S.
Hei.

Full krasj !

Bakgrunnen er definitivt ikke hentet fra fiskemottaket.
Dama er hentet ut fra en eller annen teatertragedie eller kanskje operabaletten ?
Hvordan fisken kommer inn i bildet kan man bare fantasere om.
Det blir veldig teatralsk, men spennende.

Og bra !

M.v.h. Rolf
Nils L.
Ok Hege. :-) Helt greit. Da ser vi to helt forskjellige ting.
Tror ikke jeg skal utdype mine tolkninger ytterligere her.....
- Men det interessante er hvor forskjellig samme ting oppfattes av forskjellige mennesker. - Skrev ett lengre innlegg om det under ett av Arnes forrige bilder..... En kan da saktens spørre seg om fotografen har lyktes i sin presentasjon, - er hennsikten oppnådd? skulle det kunne tolkes på flere forskjellige måter? - eller sitter han inne med en ''fasit'' - et ''budskap'' som ønskes formiddlet.......?
Ikke vet jeg.....
Å se bilder utenom det vanlige er også noe jeg setter umåtelig pris på. Dette er et godt eksempel i så måte.

Mvh Nils :-)
Frank W. G.
Lekkert.
Syns Toini sier det med snert i! Henger meg bl.a på den kommentaren!

Frank
Dag T.
Er jeg den eneste som syntes at det ble litt for mye av det gode her? Nesten for overtydelig, på kanten i alle fall, men på en annen side er det råstilig likevel. Jeg har dog et problem med noe som skjer over munnen hennes, til venstre.
Birna R.
a fish called wanda ?

passelig absurd, helt godtatt her i gården. noen ''rette'' linjer i ansikt/hals og bluse ser litt merkelige ut.
Thomas G.
Noe av det beste jeg sett på bildekritikken !!! Det meste er allerede sagt her, men jeg får assosiasjoner til et skuespill....med fisken som et budskap eller symbol....Et virkelig fascinerede bilde.....
Hans Olav S.
Gratulerer Arne

Dette er kunst. Falt pladask for bildet da jeg så det.

MVH
Hans Olav
Caroline M. S.
Jenten holder fisken fram som et offer. I mange kulturer er fisken symbol for lykke, overflod og frihet. For astrologene representerer fisken den siste inkarnasjonen og gjenforeningen med kosmos. For de kristne – Jesus, oppstandelse, frelse og evig liv. Samtidig forbinder man gjerne fisk med noe sleipt, kaldt og dødt. Var det ikke i gamle Egypt at fisk var tabu? Noe med at en fisk hadde spist en eller annen guds fallos? I noen myter er det fisker som følger folk til dødsriket.

Her får jeg inntrykk av at det er egen lykke, frihet og liv jenten ofrer. Høyreøyet hennes ser åpent, ungt og tillitsfullt ut (må vel stå for her og nå), mens venstreøyet er mørkt, utydelig, dystert og vitende (framtiden eller at hun vet hva offeret innebærer). Dyster bakgrunn også.

Jeg kunne sett på bildet i dagesvis uten å forstå. Bare visst jeg hadde noen biter, men ikke mange nok til å sette de sammen riktig (på samme måte som når jeg ser Kurosawa-filmer og aner at noe i den japanske symbolikken er viktig, men mangler kunnskap og referanserammer for å forstå).

For å gjøre en lang historie kort: Dette bildet liker jeg veldig godt nettopp fordi jeg ikke forstår det (samtidig som jeg forstår noe med det). :-)
Avsluttet .
helt utrolig utenom det vanlige! utrolig bra ja!
Avsluttet .
For et blikk på den jenta! Et grøssende bilde..
Hvordan hadde det sett ut med LITT større kontrast?
Et fantastisk tøft bilde. Blir bare ikke enig med meg selv hvor gammel den jenta egentlig kan være?.. Kan formelig høre for meg den lille gutten i ''The shining''.....REDRUM.....REDRUM. Skummelt ja.
Bjarne N.
vakkert, poetisk og passe surrealistisk fremstilt. men jeg greier likevel ikke helt å henge meg på alle lovprisningene her. synes det virker litt pretensiøst og kunstig. skjønner at bildet spiller mye på motsetninger og det litt bizarre, men det fenger ikke helt uansett. men her er jeg tydeligvis i utakt med resten...
Avsluttet .
B.A; Hva var vel kunst om den ikke var pretensiøs og eh..kunstig? Jeg bare spør, bare dropp å svar. :)
Arne S.
Takk for kommentarer og engasjement. Det er tydeligvis svært delte meninger om dette bildet. Mange er positive, men jeg har også mottatt private kommentarer som presiserer at bildet gir ekstremt negative assosiasjoner. For meg er dette tegn på at bildet er vellykket. Det viktigste for meg er at bildet engasjerer, og berører betrakteren på en eller annen måte.

Dersom fasitsvaret ikke er opplagt, er det et pluss. Caroline kommer med interessante tanker rundt mulige tolkninger. Jeg kan forsikre om at det ligger flere mulige svar skjult i motivet. Men fasitsvaret er ikke det viktigste. Det viktigste er betrakterens egne assosiasjoner.

De rette linjene i hals og bluse er slik. Jeg la merke til det da bildet tok form, og synes det er visuelt fascinerende. På et tidspunkt begynte dette bildet å leve sitt eget liv...

Thorfinn B.
Zykt bilde som treffer meg. Knallbra...igjen.
jan t.
Slenger meg på den positive ''strømmen'' - originalt og BRA!
Siri Elisabeth J.
Tja... Våger meg med litt pirk på et aldeles praktfullt bilde du har tatt....: Hun har en mørk linje over leppen, kanskje det er en søt liten bart, i så fall har hun den bare på venstre side. Hennes høyre øye blir for mørkt.

Nok pirk. Bildet ditt er fantasifult og vakkert. Morbid og toppers! Me like!!
Nils L.
Noen av de negative assosiasjoner jeg får: Svik, bedrag, menneskelig kulde, ignorering, missforståelser, unnfallenhet, hat, annsvarsfraskrivelse, egoisme, omsorgssvikt, sjelelig grådighet, kynisme, skilsmisse, landflyktighet, asyl, flyktning, .... og noen fler..........
Mvh Nils
Jarle L.
Definitivt ikke et A4 bilde, noe som får meg til å tenke på A4 mennesker. Jeg er et av dem, og evner ikke alltid å fange opp det som ligger ''utenfor'', ei heller å finne ord som dekker de tanker som måtte dukke opp.

Bildet sa meg ingen ting, lenge...! Men så fikk jeg tanken om at her kan være en død fisk som har levd i fangeskap hele sitt liv. Produsert i kontrollerte omgivelser av ”de gode” som vet hva som skal til for å leve et godt fiskeliv.

Kvinnen ser anspent ut, linjene på halsen har du nevnt selv, muskler i armene er spent, høyre øye er ”bedende/unnskyldende” og det venstre mørkt og skjuler noe. Linjene i/rundt munnen er både myke og stramme, men på en måte bestemt.

Får følelsen av at dette er et menneske som ønsker å leve ut noe som presser på, og ikke stemmer helt med de rammer vi A4 mennesker har.

Mange mulige tolkninger sa du, dette er min :-\

Jarle A4
Arne S.
Jarle; takk for fint innlegg. Du er slett ikke noe A4-menneske. Et A4-menneske ville aldri ha brukt tid på å tolke dette bildet. Din kommentar er relevant og veloverveid. Dine to siste avsnitt er både konkret og abstrakt og gir viktige impulser til andre som ser dette bildet. Måten du ’jobber med’ dette motivet på er forbilledlig bildekritikk.

Siri; den mørke skyggen over munnen er påpekt også av andre. Jeg er enig i at den kan virke iøynefallende. Må reflektere over om den distraherer eller tilfører. Uansett er den en del av virkeligheten.

Nils; dersom jeg ikke visste bedre, ville jeg tro du hadde alvorlige sjelelige problemer. Men jeg forstår jo at du varmer opp til snøfonna i kveld :)

Takk for alle kommentarer.

:) arne
Nils L.
Har ikke alvorlige sjelelige problemer ... nå lenger :-D
Men du ber om forskjellige tolkninger. Skal gjærne utdype de om du ønsker det - ta med en liten utskrift. (?) :-)
- For å si det så direkte som overhode mulig: Slike ting ( har nevnt det før ) handler mye om erfaringsbakgrunn, og hvilke ''signaler'' som trigger forskjellige følelser hos folk.
Du får forresten god anledning til ''å ta igjen'' ;-D i kveld.
Skal vise en liten serie, satt sammen på sparket i går kveld...
Ikke så dype bilder som dette her, men kanskje en liten overraskelse lell?

Mvh Nils :-)
Arne S.
Dersom det har allmenn interesse kan det være interessant å høre dine tanker også her, Nils ..
Ketil K.
'Guddommelig'' bakgrunn og stemning i dette ofringsbildet!

Aner også litt komedie i undertonen med denne digre fisken i forhold til den lille personen, i kontrast til det dystre i blikk og lyssetting - fullt teater på foto.no!
Merethe W.
Uten at jeg helt kan begrunne det så minner dette bildet meg om filmen ''The Others''. En av de ekleste filmene jeg har sett!

-Så som du da har skjønt så gir dette bildet meg en følelse av uhygge! Liker bildet veldig godt. Får en følelse av at dette er blanding av mann og kvinne...?

Mvh Merethe
Fred S.
Egentlig veldig morsomt å lese hva andre får ut av dette bildet: jeg ser jo at det har kvaliteter som gjør en rekke tolkningsmuligheter tilgjengelige, muligens er det noe ''skremmende'' over motivet også, og jeg lar meg absolutt fascinere av bildet. Samtitdig kan jeg ikke la være å humre litt over hva denne jenta som jeg regner med du ganske enkelt fant bak en fiskedisk i...tja, Cuba, kanskje ? )ville ha tenkt dersom hun hadde visst hva så mange nordmenn får ut av et bilde av henne, og at til og med ''barten'' hennes blir tillagt en symbolsk betydning.
Vel, du skjønner selvsagt at dette ikke er en kritikk av bildet, det er hva en på engelsk kaller ''intriguing''. Men derifra til.....
vh fred
Arne S.
Det falt visst ut et avsnitt på slutten av innlegget ditt, Fred..
Oppfattelsen av et bilde vil alltid være en forlengelse av betrakterens erfaringsbakgrunn og/eller fantasi. Og den er heldigvis forskjellig. Ingen tolkning eller oppfattelse er mindreverdig enn en annen.

Takk for nye kommentarer!

:)



Siv D.
svevende og drømmende, som en sær tim burton-film. kanskje hans nyeste: ''big fish'' :)
har sansen for alt i dette bildet, men er noget ambivalent til at dobbeleksponeringen (?) Det får jenta til å se ut som hun har bart. nuvel, denslag skal jo ikke nektes den som ønsker det. hår til folket!

s
Siv D.
*kremt* jeg bør vel begynne å lese alle kommentarene før jeg legger til en selv. håper fotograf ikke ble irritert over at man nok en gang nevnte ''barten''.
min feil.
Arne S.
Helt greit, Siv. Men det er ingen dobbeleksponering på jenta, og ''barten'' er en naturlig skyggevirkning (som kanskje burde vært dempet noe.. :)

Lars-Anders M.
Enig med Toini.
Line Kristin W.
Enkelte bilder lever sterkest i minnet om de får livnære seg på egen kraft alene, - når det's iboende magi og mystikk tillates å forbli upåvirket av betrakterens (: mine) bevisste forsøk på menneskelig organisering (: tolkning).

Svært få bilder holder en slik kvalitet.
Dette er definitivt ett av disse få! :-)

- Line :-)
Arne S.
Takk :)
Tarjei Ekenes K.
meget sprøtt og surrealistisk bilde

liker det godt

:-D ! son tarjeiav !
Håvard K.
Råbra!
Lars Teppan J.
Dette har jeg sett før... I en musikkvideo til Transeartisten Scotter med sangen ''Jigga Jigga''. Det er faktisk så likt at jeg mistenker deg for å ha hentet ideen din derfra...

mvh
LTJ
Arne S.
Hehe, nei! Har aldri sett eller hørt om den aktuelle musikkvideoen!
Lars Teppan J.
Nei det er greit nok det... I videon er det riktignok en asiatisk kvinne med en annen type fisk... men positur, ansiktsutrykk, størrelse på fisk og hvordan den blir holdt, kamerastandpunkt og til dels kulliser er overraskende likt...

mvh
LTJ
Arne S.
Det sies at alle bilder er tatt før. Kanskje det stemmer? I så fall bestiller jeg smørbrød med speilegg.

:)

Maja Ø.
Å herregud, dette er et helt utrolig tøft bilde. Skjønner at jeg er litt sent ute her, jeg kan ikke tro jeg ikke har sett det før nå. Det er litt sykt og ekkelt, men så fint likevel. Jeg ville definitivt hatt dette på veggen, tilgjengelig for å se på og tenke på når som helst.

Fra Maja
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu