Carina
Dette er min bestevenninne....
Bildet inngår i albumet Carina -
Fotograf
Utstyr
  • eos 300
  • tamron 28-200mm
  • Blender-
  • Filmtypekodak
  • Nei
  • AnnetBildet er tatt med fargebasert svarthvitt film.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger333
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_7721} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Avsluttet .

Meget bra tatt har eos selv . Brukte du forhåndstilt programm?
Torbjørn S.

Bra komposisjon.
Men bildet ville nok blitt mye bedre om du hadde brukt ''ekte'' s/hv-film.
Det er for mye ''bruntone'' i s/hv som fremkalles i c-41.
Hilsen
Torbjørn.
Jeanette L.

Bruntone? Hvilken bruntone? Er det bare jeg som ikke ser det?
Ok, til bildet:
Jeg syns bildet er litt flatt. Ville absolutt kjørt opp kontrasten.Særlig på treet og jakka.Bakgrunnen ville jeg ha lysnet, tror jeg.
Syns kanskje den hårtusten som kommer ut av treet er litt dum..
Ville kuttet litt nede.
Pen jente, bra blikk!
Jeanette:-)
Geir D.

Enig med Jeanette. Jeg savner det sorte i de sorteste partiene. Synes ikke hårtusten forstyrrer, men litt tettere beskjering nede hadde gjort seg.
Pent bilde av snill pie!
Geir ;o)
Are S.

Det er mulig at den svake kontrasten kan skyldes den bruntoningen som kommer på bildene når man bruker Kodak T400 CN eller Ilford XP2 Super og kopierer bildene på fargepapir (og deretter scanner bildet i svart-hvitt). Er for øvrig enig med JL: Bildet bør kappes litt tettere til modellen. Ellers bra bilde av en søt jente. :-)
Carsten A.

Uansett årsak vinner bildet på en ganske markert kontrastøkning. Jeg tok bildet inn i PS, og en viss oppskarping er også nødvendig. Ellers er dette bildet i grayscale, jeg forstår ikke at det kan være tale om noen bruntoning her (men den kan selvsagt ha vært på den originale papirkopien). Til sv/hv er forøvrig utvilsomt ''ekte'' sv/hv best, for ikke å si det eneste som duger.
MVH CA
Eve S.

Angående den bruntonen... i orginalbildet er det faktisk et grønnskjær(som resultat av fremkalling i c41).gunnen til at jeg bruker denne typen film er at den er billigere og fremkalle.Så lenge jeg ikke har tilgang til mørkerom selv bruker jeg denne.Synes fotobutikkene fremkaller s/h med alt for lite kontraster.Om jeg brukte forhåndsprogrammene når jeg tok dette bildet er meget mulig da jeg nettopp hadde fått kameraet mitt,men det er to år siden så jeg husker ikke. Jeg har etter hvert skjønt at det er på tide og lære seg photoshop da det virker som alle bruker det til å bedre bildene sine.Så nå venter jeg bare på å få installert det. Og takk for mailen Jeanette-det ble bra etter behandling i ps
Are S.

Det koster ikke mer enn tre-fire hundrelapper å kjøpe seg en fremkallingbøtte, noen spoler, termometer og målebeger, og så kan du bruke et hvilket som helst mørkt rom (men det må være 100% mørkt) til å fremkalle film. Hvis du gjør det selv er det ikke vanskelig å presse fremkallingskostnadene ned i en femmer per film, eller mindre. Det er å lage papirbildene som krever dyrt utstyr. :-)
Eve S.

jeg vet at det ikke behøver å koste mye å fremkalle negativene selv,men skal de være noe vits(synes jeg) må jeg jo kunne lage papirbilder...og det utstyret har jeg desverre ikke råd til.
Men jeg synes også at bildene blir stilige med en lite snev av fargestikk i seg så jeg liker fargebasert s/h til mitt bruk.
Mats N.

Till annat än proffsbruk kan C41-S/H film ofta ge ett fullt tillräckligt resultat.Jag har provat ett stort antal av både Kodak T-400CN och Konica Monochrome, utan att bli ''skuffet'' en enda gång.
Den bruntoningen det talas om blir lika ofta litt grön eller blå, det hänger mest på om labbet klarar att filtrera rätt.Det skall inte behöva bli särskilt tonat alls.
Visst är det billigast att framkalla själv, men en del besvär och det bör ju också kopieras själv...
Skall man få ''en rulle MED kopior'' till hyggligt pris, utan eget ''lab'', finns det bara ''C41-vägen'' i S/H.Det blir inte alltid helt på nivå med tex Kodak T-Max 100, men mkt nära.Skillnader i valörer finns gentemot ''skikkelig'' S/H film, men jag tycker allt att dessa två filmer är bra.
-
Bilden här är i behov av litt mer kontrast, och skärpning, men ang. beskäring är denna litt bättre än din ''krympta'' version i mina ögon.
MVH/Mats N.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu