Blåmeis i blått
Bildet inngår i albumet Fugler i Gudbrandsdalen -
Utstyr
  • Nikon D1h
  • Sigma EX 100-300/4 IF APO HSM
  • Brennvidde420mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger431
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_77176} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Thomas B.

Denne var veldig flott. Nå er skjermen min kraftig ute og kjører, så jeg skal ikke si noe for sikkert, men jeg kunne kanskje tenkt meg litt kraftigere farger. Ville kanskje kuttet en liten cm på venstre side. Prøvde selv i PS. Ble et anderledes bilde. Der er det smaken som avgjør.

Mvh
Thomas
Jostein M.

Herlig bilde med nydelig bakgrunn som står godt til meisen.

Ser ut som om bilde (da spesielt bakgrunnen) bærer preg av tøff jpeg komprimering.
Mvh
Jostein
Torbjørn S.

Fint bilde og utrykk av blåmeisen. Synest utsnittet fungerer bra. Behagelig bakgrunn om enn noe hard komprimering.

Ts
Venche J.

Nydelig blåmeisbilde. :)

Wenche.
Christian H.

Mulig at det er komprimeringen, men det ser ut som fuglen med greina er klipt ut å limt på bakgrunnen. Hva som er årsaken vet jeg ikke - men jeg synes ikke det var helt pent... Forøvrig et pent bilde.
Inger-Lise S.

Dette var flott! Nydelig blåmeis,godt eksponert.Fin bakgrunn.

Inger-Lise:)
Jostein M.

CH: Mulig at frisk USM er årsaken. Dette kan også gi noe støy i bakgrunnen. Er spesialist i å dra på for mye USM selv så det så :-)
Mvh
Jostein
Svein B.

Hei, og takk for kommentarer alle sammen. Det kan nok være bildet lider litt under JPG-komprimering som noen sier. Når det gjelder bearbeiding av bildet er det kjørt gjennom Neat Image, og USM er kun brukt selektivt på fugl og grein, men ikke ut mot kanter/omriss, så det skulle ikke være årsak til ''klipp og lim'' effekt. Bildet er tatt i overskyet vær, og med skrått motlys (ikke direkte sollys). Mulig det kan være årsaken. Ellers er bakgrunnen 1 km vekk, så den blir soft naturlig, ingen bearbeiding der, utenom Neat Image.

TB: Det er lett å be om kraftigere farger når en har en mandarinand som motiv.............;) Selv synes jeg ikke fargene kan gjøres kraftigere enn slik de er her uten at de blir unaturlig kraftige.

mvh
Svein B
Stig B.

Får be TB sjekke skjermen sin, ved laptoppen er det så som så med kalibrering. På min skjerm er det vakre farger. Bruker du neat-image på lav iso på slike små rakkere???

Synes dette er et bilde med rolig og fin bakgrunn, fin detaljering og skarphet. Bra positur. Ville kanskje også ha prøvd en ren diagonal, som TB foreslår.

Må kanskje prøve igjen selv på disse små nå, har akkurat flyttet og observert for meg nye arter i nærheten av foringsplassen som trekryper, spettmeis, samt igjen sett toppmeis og stjertmeis. Mangler bare foringplassen min og litt lys.

Mvh Stig
Jan N.

Dette synes jeg er i øverste klasse! Plages ikke av hverken støy eller dårlige farger.
Nydelig komposisjon.

JanJ
Svein B.

SB: Grunnen til at jeg brukte neat image her, var at bildet er et utsnitt, og i den såpass ensfargete bakgrunnen ble den lille støyen som var litt synlig.

mvh
Svein B
Jonas L.

Svært enkelt og pent bilde av blåmeisen. Fargene og utsnittet er bra.
Likte dette!
mvh JL
Reidun G.

Fint skarpt bilde av blåmeisen og fint lys både på den og den diagonale greinen. Bakgrunnen en smule ''livløs''
Reidun
Geir S.

Nydelig bilde av en fotogen blåmeis med nøytral bakgrunn som fremhever meisen. Kanskje litt for monoton/kjedelig bakgrunn?

Jeg tror nok at jeg ville økt fargemetningen litt.
Det optimale hadde vært å ha lyset inn fra høyre side. Dette hadde gjort at blåmeisens venstre øye mer framtredende.

Øyekontakt er viktig ved fugle-portretter.


Geir
Katrine H.

Så utrolig nydelig! :)
Kjartan T.

Veldig pent, liker bakgrunnen godt, synd at det er et utsnitt. Du skulle ha fått dette motivet til å fylle søkeren i en kvalitet som er trykkbar. Bildet er så bra at det fortjener en plass på veggen eller i en eller annen bok....
Tom B.

vet mange har sagt det allerede: flott bilde!
Jan W.

Fint komponert meisebilde Svein.

Den diagonale grenen mot den noe flate bakgrunnen gir en god setting for en liten meis. Som du så har plassert fint i bildeflaten med fin belysning.

Men ville ha sett meisen en tanke skarpere og gjerne litt mer brillians i farge og fjærdrakt. Men det er jo ikke lett å få til når det er et utsnitt og bildet er tatt med en 1.4x til å begynne med.

Mvh. Jan
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu