vinterstemning
prøvde å fange stillheten og vinterstemningen - syns dere dette fungerer
Bildet inngår i albumet vinter -
Fotograf
Utstyr
  • Canon eos 10D
  • Canon EF 17 - 40 L usm
  • Blender-
  • Filmtypedigital
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger285
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_77879} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Inger-Lise S.

Ja,dette fungerte veldig godt.Rolig fint bilde med vakker natur.Veldig god dybde i bildet ditt.Likte komposisjonen veldig godt.

Inger-Lise
Frøydis A.

Sukk! Vinter'n i Norge er herlig! :) Det har du klart å få frem på en kjempebra måte! Liker sporene som fører inn i bildet, og skaper dybde. Disen skaper en litt trolsk stemning, og fjellene gjør bildet komplett! Sammen med treet selvfølgelig! Dette likte jeg! :)
:¤ - Frøydis
Mike T.

Jepp Jan, funker meget bra for meg.
En kald og ensom sti med spor av famlende steg, forbi treet (hvor kommer dette fra?), gjenom tåken og mot en alldeles nydelig bakgrunn (som her er så pass fjern at man gjerne kan bruke litt fantasi - bra).
Antar at det vil komme forslag om kutting nederst. Ikke gjør dette ;-)
Hilsen Mike
Eskil O.

Ingen kutting, flott dybdevirkning, et flott naturutsnitt.

Eskil.
Anne-Britt L. M.

Dette var bare et nydelig vinterbilde. De gamle sporene forsvinner inn i tåkeheimen, og gir fin balanse og dybdevirkning. Jeg kan ikke noe om spor, men lurer på om det er en to- eller firbeint som har gått her.

Anne-Britt
Avsluttet .

Vakkert lys du har fått med her! Og man følger automatisk sporene til treet, som absolutt gir dybde!

Anatova :-)
Steinulf L.

Stemningsfullt. Ville kanskje kuttet de to sporene nærmest. Synes det blir litt mye gjentakelser, men det er jo en smnaksak.
Torbjørn S.

Et godt vinterbilde. Sporene gir en fin dypde. Treet står godt plassert og den øvrige bakgrunnen trekker opp. Det samme gjør tåken. Fine farger. Kan kuttes i bunn, men er ikke nødvendig.

TS
Amy Ø.

ja dette fungerer. likte dette vinterbildet veldig godt. tåka gjør også sitt til å bidra til at dette blir et onkelig knallbilde, siden det får frem stemninga mer. Også et stort pluss til god dybdevirkning fra spora! Kjempefint. Dette ville jeg rammet inn og hatt på veggen om jeg hadde vært deg!

ha en fin dag.

mvh
amy.
Ketil M.

Flott vinter bilde jan, synd sporene ikke gikk til grana.
Nils L.

Synes dette fungerer greit på mange måter. Grana kunne kanskje vært mer til høyre i bildet så sporene gik ut til venstre lenger framme....
Flott med disen og lyset.
MVh Nils :-)
Øyvind A.

Fin dybde, vakkert landskap og fint med tåka. Snøen har vel mye blåstikk synes jeg.
mvh Øyvind
Odd Eirik S.

Lurte litt da jeg så dette for mente jo å ha sett det før.

Nå skjønner jeg jo at du er samme jan pedersen som på photo.net. Satt å kikket på bildene der og du har mange flotte bilder. Ser jo nå at mye av det samme finnes her også.

Fange vinterstemningen? Det må synke litt inn for hva er vinterstemningen? Du hjelper meg godt på vei med stillheten. Ellers så er jo en skikkelig Nordnorsk vinterstorm også noe som gir meg både gåsehud og vinterstemning så det holder.

Ønsker så gjerne å finne stillheten og roen, men blir aldri helt fortrolig med bildet. Nå bør man egentlig holde kjeft hvis man ikke kan komme med noe konstruktivt angående hva som skulle vært endret osv.
Men jeg har alt for lite erfaring til å kunne fortelle deg hva du burde/ikke burde gjøre. Jeg kan kun fortelle hva jeg synes og så får du korrigere/irettesette meg om jeg er helt på ''jordet''.

Når jeg ser inn i bildet så starter blikket i sporene og havner etterhvert ut på venstre siden der sporene slutter og jeg sitter igjen og lurer på hvor ble de av. Må ta meg sammen for å flytte blikket inn i bildet igjen. Hadde sporene krysset bildet, javel da hadde jeg vel tenkt at der gikk det noen. og flyttet blikket oppover. Så min mening er at sporene burde ha kommet inn fra høyre og så gått ut til ventsre. Da hadde blikket mitt glatt krysset sporene og fokusert på den markerte snøkanten som leder inn til grana. Hoppet fra denne og innover i stillheten og dalstrøkene innafor.

Mener også å se antydning til en brøytekant, kanten av et skispor o.l. i nedre kant av bildet. Det burde også ha vært tatt bort for å gi inntrykk av ''det urørte''. Men nå vet jeg jo ikke om det var en del av det du ønsket å formidle, bare noe jeg anntok.

Men alt i alt så er jo dette et flott vinterbilde og har nok selv problemer med å komme med noe som kan matche.

mvh
Odd Eirik
Jan M.

takk for mange og hyggelige kommentarer. Og..Odd Erik, jeg er på ingen måte uenig med deg. Jeg tok mange bilder denne dagen, og jeg tok mange bilder av dette motivet. Det irriterte meg at sporene var som de var, men jeg likte lyset og motivet så jeg tok bildet likevel. Jeg prøvde å få bildet vinklet slik at sporene skulle gå mot treet, men neida - det klarte jeg ikke. Men - du ser ingen brøytekant i forgrunnen.

Jeg arbeidet lenge med bildene forran PC'en. Også her forsøkte jeg å beskjære bildet på uendelig mange måter for å få sporene til å gå litt annerledes - men, dette var det jeg fikk ut av dette bildet. Jeg var likevel fornøyd med bildet og la det ut for å høre hva andre mente. Og igjen - takk for mange og hyggelige tilbakemeldinger.
Odd Eirik S.

Helt enig med deg angående motivet og lyset. Det er flott.
Takk for at du bekrefter at jeg ikke var helt ute på villspor, selv om jeg tok feil med hensyn til kanten nederst.
Nei, det er ikke så lett bestandig. Du som meg selv har vel antageligvis sittet timer med et bilde for til slutt å bare legge det bort.
Noen ganger så holder jeg på så lenge at jeg synes bildet bare blir dårligere og dårligere. Så legger jeg det bort og tar det opp noen dager senere. Og da kommer god følelsen igjen.

mvh
Odd Eirik
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu