Vann
Utstyr
  • Canon Powershot G3
  • -
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/50s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger279
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_77919} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Eskil O.
Vann i fast og flytende form er innspirerende, spennede bilde.

Eskil.
Avsluttet .
Bare en ting å si: wow!
Lars-Anders M.
Vakkert. Isen er en fin innramming.
Inger-Lise S.
Et meget vakkert og spesielt bilde.Spennende,ja.Nydelige farger.Flott komp.

Mvh Inger-Lise
Tina S.
Flott utsnitt, men mangler eindel på skarpheten.
Mvh Tina
Torbjørn S.
Spennende komposisjon. Fint gjennomført.

Ts
Carsten A.
Meget bra utsnitt, enig med Tina S. at det mangler endel på skarpheten - og i et bilde som dette er det viktig. Det hjelper litt (men ikke nok) med en dose USM. Dessuten er de fine høylysene dessverre litt overeksponert, her ville f.eks. -1EV (evt. mindre) antakelig ha gjort underverker, også fordi hele bildet er noe i lyseste laget.

MVH CA
Vidar H.
Takk for konstruktiv kritikk. Skarphet i bildene er en stor utfordring, mye er løst ved bruk av stativ og liten blender. Det var ikke mulig i dette tilfellet. Men spiller objektivet en stor rolle her? Føler at det er vanskelig å få like god skarphet som det en opplever å se her på dotten.

mvh
Vidar H.
Carsten A.
VH: Det er flere litt ulike effekter her, som samvirker litt mht. visuell effekt:

Objektivet i dette kameraet regnes for å være alminnelig bra, men om det er best på f/5.6 eller f/4 vet jeg ikke, prøv deg frem. Og gjør noen tester fra fjellstøtt stativ, da vet du bedre om det er objektivet eller deg selv som er årsaken.

Men en annen sak er 1/50 sek. - det skal normalt være greit ved opptak på frihånd, men om man ikke selv står støtt og avslappet etc. kan 1/100 sek. være tryggere. Jeg mistenker at én av årsakene til litt svak skarphet her kan være begelsesuskarphet - et ørlite rykk under trykk på utløseren f.eks.

Det visuelle skarphetsinntrykket i et bilde henger sammen med brillians. Her er høylysene litt utbrent og svakt utflytende, og slikt ødelegger brillians og skarphetsinntrykk. En skal derfor som regel få et visst, svakt fall i skarphet (i forhold til det objektivet kan gi) ved overeksponering eller tilogmed ved bare litt for rikelig eksponering,

MVH CA
Carsten S.
Det som CA sier angående utløsern kjenner jeg igjen. Jeg syns at utløsern på G3 er relativt hard. Når det er mulig pleier jeg å bruke tidsutløser eller fjernkontroll.

mvh, Carsten S.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu