I eitt med fjellet
Fjellrypa er ein av verdens mest hardføre fuglar. Den lever sitt liv i pakt med fjellet, og skulle det bli for tøft grev den seg like godt ned i den isolerande snøen. Rypa går i dokk.
Bildet inngår i albumet Ryper eg har møtt -
Utstyr
  • Nikon F3
  • Nikkor 300mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger572
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_78248} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Venche J.

Stilig Reidar. :)

Jeg lurte fælt på hva du hadde å by på i dag da jeg så miniatyren.

Wenche.
Trond H.

Åhh, endelig først!

Liker veldig godt at du viser i bildet det samme som du fortelle, rypa går nesten i ett med landskapet!

Likevel uthever du henne på ei fin måte.

Flott!

MVH TH
Trond H.

Selvfølgelig klarte Wenche å snike seg inn først ;-)
Jostein M.

Abstract mountain rype (uttales raaip). Fengende bilde. Kan minne meg litt om bestselgeren ''spøkelse i snøstorm'' bare mye bedre.
Mvh
Jostein
Inger Anne Maritsdotter V.

Veldig flott og behagelig bilde!
-IAV-
Svein B.

Dette var virkelig flott, Reidar! Utrolig bilde av fjellrypa, herlig komposisjon, fin flatebruk, og smakfull bruk av skarpe/uskarpe felt. Det eneste jeg kan finne å sette fingeren på, er et litt magentastikk i bildet. Ikke så alt for framtredende her, men dog kanskje vel mye av det gode. Vet jeg har kommentert det i flere av dine tidligere bilder også, så det kan gjerne bare være at vi har forskjellig smak på det feltet.

mvh
Svein B
Stig B.

Du har slått deg på føgger du også???

Nydelig eksponert, fin detalj i rypa, med fine fargenyanser mot snøen. Bergrabben viser godt miljø på fjellet, sammen med de myke snøformene.

Mvh Stig
Reidar N.

Å seie at eg har slått meg på føgger er kanskje litt drygt, men eg prøver meg stort sett på alle ryper eg går forbi for å seie det på den måten. Ein skjeldan gong slepp dei meg så nær som dette(3-4 meter).

Reidar
Mariann S.

Nydelig rype og nydelige farger :-)
I like it !
Arne S.

Flott!
Øistein T.

MEGET imponerende, ikke lett å komme SÅ nære fjellrypa (selv om den ofte ligger og trykker...). Bra komp og utsnitt, men kan ikke la være å kommentere den svarte flaten til høyre - den trekker myyye oppmerksomhet. Du kunne kanskje gjort noe med denne i PS (?) - ellers er bildet av høy klasse!

Øistein
Avsluttet .

SINSYKT BRA! Dette var kjempe stilig!!!

MVH Stian Hustad Håpnes
Ann F.

Til å begynne med var jeg i tvil om den mørke skyggen var bra eller dårlig, men etter å ha sett bildet i fullscreen en stund, ble jeg enig med meg selv om at den må være der.
Litt trolsk stemning oppnås med flatebruken, men jeg er enig med Svein B. om magentastikket. Det skjemmer litt.
Mvh Ann
Inger-Lise S.

Et meget vakkert bilde.Enkelt og stilrent.Vakker fugl.
Utrolig flott med de mørke skyggene og hvordan rypas kropp glir over til å bli ett med snøen.Skyggen bak hodet framhever det på en ypperlig måte. DEtte bildet syns jeg var rett og slett rålekkert:)

Inger-Lise
Thomas R.

Fantastisk komposisjon og flott beskrivelse av rypas liv og levned. God kontakt med ''modellen'' er det også her. Lett og se at fuglen vet at du er der. Et av dine aller beste bilder etter min mening.
Eliza A.

Dette var vakkert gjennomført!!!!
Nydelig fugl.
FLOTT!!


Eliza
Kjartan T.

Må bare gi en rask kommentar fordi dette var et veldig pent bilde. Selvfølgelig kunne du ha korrigert fargen litt i et fotoprogram, men jeg synes det framstår med en fargenyanse som smaker fjell og vinter. Kunne bare ønske at det var jeg som hadde tatt dette....
Brita Helen E.

Stilig og vakkert bilde:) Bra komposisjon!

Mvh Brita...
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu