Elger for enighet.
Jeg tilegner dette bildet Ranaelgen Eskil, for å markere at vi har sluttet fred. To elger som spiser av samme gulrotlass er symbolikk så det holder, og de er ville, akkurat som vi er: Dette er elger som en forsøker å redde fra å bli påkjørt på riksveiene i Namdalen, ved å fore dem på god avstand fra trafikkårer. Bildet ble tatt fra førerhuset på en traktor.
Ser dessuten at Reidun er tilbake, attpåtil med et bilde av en elg, og da er alt vel. Peace !
Utstyr
  • Nikon cp 5700
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger549
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_78275} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Eskil O.
Tusen takk Fred, blir rent rørt. Har akkurat tent på ''fredspipa'' og slapper av, har lært masse, er vanligvis ingen kverulant, er helt utslitt, dette varmet. Fint, og koselig bilde. Blir ikke mer konstruktivt fra meg i kveld.

Eskil.
Bjørn H.
Ja kanskje dere har egla for mye, slik at det trengs to elger som ''freds'' - symbolikk ...


Et greit bilde, men savner muligens litt mer kontrast og trøkk -

Hadde muligens elget meg innpå et tettere utsnitt ....

Synd jeg ikke kan si god elg :(

Bjørn ;¤
Håvard H.
Hmm, motivet er jo flott. Det er ikke hverdagskost for oss ekte amatører å komme på så nært hold av elg, spesielt ikke flere samtidig. Men jeg savner litt av komposisjonen og tonene her, litt mer luft oppe og et utsnitt som tar med litt mer av omgivelsene hadde vært å fortrekke.

-Håvard
Sidsel A.
Du kunne kanskje beskjært til innunder gulrøttene, men ellers synes jeg utsnittet passer her. HELDIG som traff disse to. Jeg går og går i skauen, men treffer aldri elgen, bare i veikanten når jeg kjører bil! Koselig bilde, faktisk.
mvh Sidsel
Nils L.
Fin avbilding av dyra og god dokumentasjon. Symbolikken er grei.....
- Kanskje skulle du prøvd å tatt det i en solnedgang..? :-D
:-)

Viktig å ikke glemme gleden ting kan gi - oppi alt anna.


Uansett setting er det flott når en får se disse dyra på noenlunde nært hold.

Mvh Nils :-)
Marcelo V.
Hadde kuttet en del nede, og til høyre og øket skarpeten litt.
Ellers et greit bilde.
Hilsen
MV
Inger-Lise S.
Selv om bildet er uskarpt,er motivet og symbolikken så god at man gjerne kunne sett det i tåke og;)

Inger-Lise S.
Selv om bildet er uskarpt,er motivet og symbolikken så god at man gjerne kunne sett det i tåke og;)

Stig B.
Har ikke fulgt med på diskusjonene, utgave xxx, men ser her to eksemplarer under styrt våpenhvile, ser litt skeptisk på hverandre, men er mer opptatt av tilgjengelige goder enn å krangle med hverandre akkurat nå :-)

Om en elg er skarp eller ei kan jeg ikke uttale meg om, men skarpheten og toneomfanget har vel et uuttatt potensiale på dette bildet. Ser fram til flere symboltunge bilder.

Mvh Stig
monica p.
Hallo Fred
Det var da svært så mange elger som dukket opp her da, blir nesten litt misunnelig jeg nå, jeg også vil se en elg i levende live.
Likteb bildet ditt godt, litt mørkt, men det kan være skjermen jeg sitter på akkurat nå, er på jobb skjønner du.
Bra symbolikk i bildet ditt, fint dere blir enige.
Mvh Monica:o)
Fred S.
Takk for kommentarer ! Joda, bildet har nok sine mangler; om det er så uskarpt er jeg ikke helt overbevist om, men litt mørkt og grått kan jeg absolutt gå med på at det er, burde nok ha justert litt her og der.
Nå var de ikke meningen at dette bildet skulle hit, men jeg brukte det for ''symbolverdien''. Det er ikke bare du som blir sliten av å krige, Eskil, jeg merker det selv også.
Gårdbrukeren som tok meg med i traktoren mater disse elgene hver eneste dag, på det meste har han sett opp til 12 elger og 4-5 rådyr på foringsplassen. Om han finner dem der når elgjakta begynner til høsten, er en annen historie.
vh fred
Kurt S.
Det tekniske er allerede kommentert ser jeg.
Her er det fred og harmoni mellom to utrolig flotte dyr.
Ingen kriging i matfatet. Håper det kan fortsette slik -:)
Trivelig bilde i dobbelt forstand!
mvh Kurt
Kurt S.
Begge elgene har forresten vært flotte ''motivatorer'' for meg iløpet av min tid her på dotten.
Kurt
Odd Tore S.
Uten å være noen stor elgpsykolog, vil jeg antyde at elgene ser ut til å være litt på vakt (har nylig blitt angrepet av elg, og den la ørene bakover og reiste bust før den kom). Om det er på grunn av traktoren med mennesker eller på grunn av hverandre kan man bare gjette. Faktum er i alle fall at de tåler hverandre og utenforstående så lenge det er nok mat.
MVH
Odd Tore
Avsluttet .
Oi oi, dette ser man ikke hver dag....
FLott fanget....
Mags
Reidun G.
Jeg har ikke fulgt så godt med, men det er hyggelig at freden er sluttet.
Skulle ønske jeg kunne blitt kjørt frem slik :-)
Ikke ante jeg at de hadde en slik manke som det ser ut som her, litt lite detaljer i enkelte områder av pelsen - (på min kontorskjerm) Du får nok ta en kjøretur til :-)
Reidun
(elgjeger, våpen: Canon)
Wigdis W.
Greit nok bilde og komposisjon og symbolikk funker, men ellers er vel dette bildet noe av det dårligste du har lagt ut rent teknisk vil jeg tro.Dårlig med lys og kontrast men siden det var på en foringsplass kan du vel kanskje dra dit igjen
Jóhann Á.
Heisann Fred!
Har det vært krig? Javel. Når det gjelder symbolverdien av freden i bildet kan den nok være litt tvilsom. Riktig nok to elger som spiser av samme unaturlige matfatet. Men begge to er tydelig ganske skeptiske og på vakt!!
Forstår det slik at bildets tekniske innhold ikke er så alvor viktig her, så det kommenteres ikke!! ;o)
Fred S.
Takk for nye kommentarer. Dere har helt rett mht mindre bra ting i bildet. Riktignok er det som sagt ''symbolverdien'' i hovedmotivet som er et poeng her, men det unnskylder ikke at jeg burde ha jobbet mer med justeringer, muligens beskjæring , av bildet.
Riktig at de to ser ut til å være på vakt: jeg har en border collie-tispe, gammel, men ikke avdanka, og hun får slik ståpels når hun viser hvem som er sjefen, dvs hver gang hun treffer andre tisper. Grunnen til anspentheten i bildet er nok oss i traktoren; jeg fotograferte gjennom et halvt åpent bakvindu, og det skulle ikke mye bevegelse til før de reagerte. To rådyr var også innom, de forsvant raskt.
vh fred
Arne S.
Hehe, gulrot hjelper!

Fint å se at gamle elger blir som nye. Disse ungdommene har framtiden for seg. I hvert fall fram til høsten, før våpnet igjen lades.

Namdalselgen er IKKE å spøke med. Det vet jeg som har vært rival i brunsttiden. Historien lever forsatt dypt i den namdalske tåkeheimen.

God elg!

:)
Fred S.
Arne; den historien skulle jeg gjerne ha hørt ! Noen jeg kan spørre her oppe, hvis jeg finner fram i tåka ? Han med de samme initialene som deg, f.eks ?

vh fred
Marit E.
Ikke det mest spennende bildet du har lagt ut, Fred. Men viktig symbolikk i det her.
Jeg mente krigere røkte fredspipe når freden skulle sluttes, jeg? Men her slukes altså gulrot. Ja, ja, så er det ikke bare synet den grønnsaken er god for.....

Ha ein keilltokka, abraksle torsdagskveill uppi Namdalen, med eill utan gulrot og ælg.

Marit
Arne S.
Han har helt sikkert hørt den. Men sikrest er det å starte i rai-rai-land, skagebygda.

:)
Caroline M. S.
*ler høyt* Jeg tror det vil ta lang tid før jeg kan se navnene Fred og Eskil uten at dette bildet dukker fram i hodet mitt. :-D
Eskil O.
'midelaldrene menn'' skulle ikke holde på sånn, eller??
Tror jeg godt kan tenke meg å spise av samme matfat som Fred, det gikk nok liiiitt presisje i saker og ting.
Et trivelig bilde, er ikke sikker på om jeg kan finne noe lignende å legge ut som ''motsvar'' men vi får se. Pulsen er roligere, nesten på hvilepuls.

Eskil.
Line Kristin W.
Dette er to virkelig voksne elger, Fred (og Eskil) :-))

Skarphet er vel og bra, men det står enda større respekt av okser som ser når det er tid for - og tillater seg - litt ''softing'' i kantene :-)

- Line :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu