Soloppgang
Bildet inngår i albumet Ballongferd i Aspen, Colorado -
Utstyr
  • Speilrefleks
  • -
  • Blender-
  • FilmtypeEchtachrome
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger279
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_78390} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
monica p.

Dette så jo virkelig morsomt ut, mangler litt på det tekniske, men under slike omstendigheter kan en vel ikke forlange så altfor mye, topp utsikt i alle fall.
Mvh Monica:o)
emil w.

fint med lyset på fjelltoppene. du børde fjernet støvet på bildet. kanskje du kunne kuttet vekk lit av himmelen. hva er det som gjør at alle hjørnene er mørke?
Eirik H.

Eg synest himmelen øydeleggjer her. Derimot funkar det om du kuttar vekk all himmelen. Du vil miste toppen av balongen, men det virka overraskande bra. Prøv det! :)
ellen-k w.

... enig med sistnevnte ''taler'' - om du kutter bort den utbrente himmelen, og kanskje lysner det noe blir dette bildet bedre...
''ekstrem-fotografering'' er ikke være lett det heller...

ellen-k.
Svein A. N.

Eg får sug i magen bare ved å se på, flott med sola som skin på fjelltoppene.litt synd med den utbrente himmelen, men liker bildet ditt godt uansett.

Mvh Svein ;o)
Nils L.

Det som gjør hjørnene mørkere er etter all sansynlighet vignettering i objektivet. Helt normalt. Synes du har prioritert eksponeringen riktig her. Himmelen er jo full av sollys og derav mer enn rikelig eksponert. Her kan man nok faktisk snakke om utbrennt. Bakken derimot er eksponert i knappeste laget for lysmengden som blir reflektrt derifra. Om vi så på et slikt motiv med øynene ville vi ikke kunne se både tegningen i himmelen og samtidig se tydelig detaljer på bakken da heller. Øynene må også ostille seg fra lys til skygge. Eneste måten å komme unna på i slike situasjoner er vel graderte gråfilter, men det kan ikke være enkelt å få bra til fra slik en standplass. :-)
- Synes summen her er ganske brukbar forholdene tatt i betraktning. En kan alltids spekulere i om du kunne ha prøvd andre vinkler/ flere eksponeringer etc. Men jeg regner med du først og fremst ville forevige turen.....
- Kunne kanskje, i den grad det hadde vært mulig, kommet i posisjon slik at den ballongen vi ser hadde skygget for det kraftige sollyset. Da hadde opptaksforholdene blitt bedre tenker jeg....
Mvh Nilis :-)
Jostein M.

Hei Steinulf. Du har hatt et fryktelig vanskelig utganspunk her. Sterkt lys kombinert med fremtredende skyggepartier er ikke lett å hanskes med. Her blir himmelen for lys og bakken for mørk. Vet ikke helt hvordan du skulle løst dette bilde på en bedre måte. Lett overskyet vær tror jeg hadde vært til hjelp.
Mvh
Jostein
Per R. G.

helt enig med jostein
Avsluttet .

Og der var dere i luften ja. Fint perspektiv som inngir til lysten å prøve selv også.

Noe utbrent himmel, men den dirigerer samtidig blikket ned mot ballongen.

Landskap kommer fint frem.

Vanskelige lysforhold å ta bilde under, så jeg synes ikke dette var så værst Steinulf.

Småtterier rundt ramme, men det er ikke det første jeg legger merke til liksom.

Vh Svenn
Steinulf L.

Her var det mye gode råd og interessante kommentarer, det setter jeg pris på. Ikke så lysten på å kappe bort den utbrente himmelen, da mister jeg sollyset på fjelltoppene, og det hører med i bildet.

Ballongflyving i Aspen foregår tidlig om morgenen, fordi man da har en viss kontroll på vindretningen. Oppstigningen skjer derfor før solen lyser opp dalbunnen, og det var det jeg forsøkte å vise her. Som Nils sier, så er nok dynamikken for høy til at både himmelen og dalbunnen tegnes riktig. Selvfølgelig kommer man et godt stykke på vei både med god scanning og ved påfølgende PS bearbeiding. Her tror jeg imidlertid ikke at lysbildet inneholder vesentlig mer informasjon enn det som fremkommer på skjermen. De mørke hjørnene må nok tilskrives mitt gamle Vivitarobjektiv. Skylder vel å gjøre oppmerksom på at disse ballongbildene er tatt i 1985.
Hilde J.

Tror nok du kunne kappet himmelen rettover høyeste fjelltopp, og derved fåt det hvite partiet mindre, samtidig som du har beholdt solskinnet på fjellene. Ellers så kan det ikke være enkle arbeidsforhold dette.. Ser du har fått mange gode tips.
Dette ser veldig innbydende ut, det hadde vært morsomt å prøvd, ja...

~~Hilde~~
Inger-Lise S.

Hei! Dette var sikkert morsomt,men for meg ble bildet for mørkt og uklart nede,og himmelen for utbrent.Lyset faller fint på fjellene,men jeg syns ikke det alene klarer å bære bildet.

Inger-Lise
Sidsel A.

Det meste er vel sagt her om tekniske muligheter og begrensninger i denne situasjonen. Selv hadde jeg ønsket meg at ballongen hadde kommet litt høyere, så toppen av den avtegnet seg mot himmelen. Men da hadde kanskje hele bildet vært et helt annet, så det er liten vits i slike betraktninger over situasjoner som aldir kommer igjen! Fint at du deler bildene fra en ballongferd (en situasjon de ferrest av oss vil komme i) selv om alt blir like teknisk vellykket.
mvh Sidsel
Kristoffer R.

Stilig motiv - det må ha vært fantastisk å være med på dette!

Enig i de tekniske kommentarene over. Jeg synes også at det hadde vært flott om ditt perspektiv her hadde vært lavere, slik at ballongen hadde fått avtegnet seg på himmelen.
Bjørn H.

Hei Steinulf....

Å hoi å hei .... så fritt å nydelig dette ser ut ......

Håper du fikk deg en tur etter fotograferingen :)

Ja bildet blir vel litt for mørkt i skyggepartiene og overeksponert i de lyse...

Ikke lett lys å hanskes med dette, men å ta alternerende eksponeringer er ofte lurt ...

Måle lyset i skyggen og så på himmelen, og dernest finne en eksponering som tar forhold til begge deler, er ofte greit, eller være bevist på hva man vil fremheve og stille kameraet inn etter det...

Bjørn ;¤
Tor A.

Etter å ha sett på alle de fine bildene dine med ballongferd frister det en annen å ta en slik tur også. Det må være utrolig artig som fotograf å oppleve landskaper etc fra en helt annet ståsted.
Selv om bilde var noe mørkt så syns jeg det har så mye annet i seg så det gjør ikke noe. Det var flott å ha den store ballongen her i forkant.

mvh
Tor
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu