Icescape
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-02-28 00:26:00
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon cp 5700
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger464
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_78509} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
monica p.
Neimen se der ja:o))
Dette var virkelig fint Fred, likte hvordan sollyset kommer inn under steinen eller er det is???
Ville muligens kuttet et par centimeter nederst, men ellers synes jeg dette var bra, utrolig fin blåfarge i snøen.
Mvh Monica:o)
Marina R.
En merklig formasjon...
Men bevares spennende er det. Naturen er flott..
Og godt gjenngitt har.. :o)

Marina
Fred S.
Takk for kommentarer: For sikkerhets skyld: Is, ikke stein. (har du sett gjennomskinnelig stein, Monica ) Namsen gikk over sine bredder for ei uke siden, og det ligger store og små isblokker overalt.
vh fred
Jóhann Á.
Hei Fred!
Ja, det så vi i fjorden her ved Namsos. Men bilder har jeg ikke tatt denne gangen. Kanskje en skulptur jakt til Overhalla er tingen? Men, bildet, ja... Det jeg liker best er denne fargetonen i bildet. Både i isen bak, foran og de varmere innslagene i isen. Utsnittet er jeg litt mer usikker på. Selv om jeg liker det flott lysspillet i isen lengst til venstre, syns jeg den står i slik konkurranse til hovedmotivet at jeg ville kuttet den vekk.
Frode P.
Flott lys, og fin ro i bildet.
Fred S.
Du har helt rett, Johann, den skaper disharmoni ! Det så jeg ikke.... Du er en criticus maximus...
vh fred
Øyvind A.
Fint lys-skinn i isen. Men ellers synes jeg dette ble ganske tamt: Utsnittet balanserer ikke så bra og jeg finner heller ikke noe som holder på oppmerksomheten.
mvh Øyvind
Nils L.
Hmmm. Blir ikke helt fortrolig med din utnyttelse av motivet her. Tror du har litt å hente i komposisjonen.
Mvh Nils :-)
Avsluttet .
AS always.....pretty much, NICE!!!

LIker det, men har desverre ikke no konstruktivt å komme med, men det har andre her, så det burde gå greit.. ;-)

Mags
Marit E.
Fine fargetoner i is og snø!

Jeg er også litt usikker på komposisjonen her, tror nok jeg foretrekker v2. Som Jóhann er inne på, konkurrerer den venstre delen med selve hoved-motivet på v1. Det ble mer ro over bildet da du kuttet vekk det.

mvh Marit
Fotograf Carl-Åge H.
Hei Fred!

For meg fungerer komposisjon. Ble som nevnt over en mere ro i bildet i versjon 2. Måten solen treffer isblokken på er helt nydelig. Det kan muligens virke som om du har hatt litt for mye fokus på snø og is i bakkant, virker som om det er skarpere der enn selve isblokkene.

Ha en god helg!

Mvh Carl-Åge
Bergliot E.
Flott og harmonisk bilde med fine farger og skinn i isen.
V2 ble bedre når du hadde fjernet det lyshullet.
Det er mye fint å hente i naturen hvis man har øynene oppe:)

Bergliot:)
Sidsel A.
Fint lys over isen, men komposisjonen treffer meg ikke helt. Vet ikke om det hadde vært mulig å få mer ut av lysspillet i isblokken. Men bevares, spennende å iakta og ''fange'' naturens luner.
mvh Sidsel
Tom A. T.
Og du kom deg ut av tåka ;o)..
Ok bruk av lys og farger, men det blir litt for tamt som øyvind påpeker. Et mye tettere utsnitt tror jeg ville fungert adskillig bedre.
mvh Tom T
Carsten A.
Interessant motiv, og jeg er ikke enig med dem som kritiserer komposisjonen - den er vel i og for seg grei nok (V2). Derimot syns jeg materialgjengivelsen (stoffgjengivelsen) er blitt for svak for et motiv som dette. Dette har vel tildels sammenheng med at skarpheten ikke er særlig god her, men først og fremst med tonefordelingen.

Tok bildet inn i PS og løftet mellomtonene ganske drastisk. Det er mye interessant i de partiene som nå er nesten eller helt gjengrodd. Litt USM (passende mengde) i slike partier gir en ønsket brillians og toneseparasjon. Sagt på en annen måte er dette opptaket neppe presentert på beste måte.

MVH CA
Odd Tore S.
Bildet ditt er interessant nok til å se på flere ganger, men jeg har fortsatt ikke fått helt tak på det.
Jeg foretrekker v1, men med dempet farge i venstre ende av isstrukturen (PS). v2 virker avkuttet. Isen mangler briljans og skarphet, mens snøen i bakgrunnen ser (unaturlig) rosa ut for meg. Som CA foreslår tror jeg det ville vunnet på at mellomtonene hadde blitt gjort lysere. Det kunne også vært interessant å se hva som skjedde om bildet ble rotert noe mot venstre.
MVH
Odd Tore
Bjørn H.
Hei Fred ....

Fine toner og et greit usnitt i V2 ...

Litt å hente på skarphet og det tekniske, samt at selve komposisjonen blir litt kjedelig, '' SYNS JEG ''

Bjørn ;¤
Arne S.
Tiltalende farger, men bildet holder ikke lenge på interessen. Det er et sikkert tegn på at ''noe'' ikke fungerer optimalt.
Fred S.
Takk for ærlig kritikk, slik den skal være på et bilde som ikke uventet vekker blandete reaksjoner. Småpent , men ikke særlig spennende var vel det jeg tenkte da jeg la det ut, litt usikker på hva slags tilbakemeldinger jeg ville få, og er glad for åpenheten her. Hva er pointet med en fotoside der fraværet av slik kritikk etterstrebes av enkelte ?

Kommer igjen, har andre boller i ovnen for øyeblikket.
vh fred
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu