• Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-03-02 18:25:00
    Versjon #2
Utstyr
  • Olympus E-1
  • Zuiko 50 mm 1:2 Macro ED
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/2.0
  • Lukker1/25s
  • FilmtypeISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBarn
  • Lastet opp
  • Visninger518
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_78747} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Kristoffer R.
Tja... hva er det du vil vise her, da? Uttrykket er fint, det, og bruken av s/h bidrar til et litt melankolsk preg. Men uskarpheten er altfor forstyrrende for meg, er jeg redd. Skulle også likt å se at hele bilen i venstre kant var med.
Nils L.
Hadde ett eller annet element vært i fokus, hadde det vært et bra bilde. Stemningen det formiddler er ok...
- Men totalt sett blir det litt hverken eller. Beskjæringen av venstre side ser også litt tilfeldig ut.
Mvh Nils :-)
Inger-Lise S.
Hei Line! Du har etterlyst slakt fra meg,men det kan jeg ikke gi deg her.
Ideen er god og bildet ville vært fint uten den kornete effekten og uskarpheten.Ville ønsket skarphet på gutten i hvertfall,og at du ikke hadde kuttet noe av bilen. Likte uttrykket her.

Inger-Lise:)
Avsluttet .
Litt enig med tidligere komentrarer. Savner et skarphetsområde; enten på bilen eller på guttens ansikt. Ellers, fine sorthvitt-toner, og passende kornethet.
Marthin H.
Fin gutt annorlunda bilde!
Bra jobb Line!
Caroline M. S.
Takk for nyttige kommentarer. :-)

- Hva vil du vise, spør Kristoffer. Godt spørsmål. :-) Her var det egentlig gutten som ville vise meg den nye radiostyrte bilen sin. Jeg hadde nettopp tråkket inn dørene, hadde med kameraet og han la seg straks ned og poserte (første gang han har villet bli tatt bilder av på omtrent et halv år *SS*).

Det var for mørkt i rommet (hadde nok hjulpet om jeg hadde husket å stille ISO høyere) og rommet var lite (har ikke kuttet til venstre - det var bare ikke mulig å komme lenger i fra slik at hele bilen hadde kommet med. Jeg sitter klint helt oppi veggen). Jeg prøvde og fokusere på øynene hans, men de ble uskarpe de også.

Det jeg selv liker med bildet er at han (når jeg ser på bildet med mitt hode litt til venstre) ser ut som han er lei av å leke, samtidig som det er veldig tydelig at han poserer og kikker rett i kamera (om jeg har hodet mitt litt til høyre). Det høres kanskje rart ut, men jeg er kjempefascinert av hvordan unger poserer foran kameraet. Kan ikke huske at de drev på slik før i tiden og lurer på om det er noe de lærer av foreldrene (nå som flere foreldre fotograferer oftere).

Bildet er uskarpt og jeg har gjort det enda litt mer uskarpt med å legge på korn. Det er fint at dere sier det er f_o_r uskarpt. Selv var jeg nemlig i tvil - irriterende at det var så uskarpt, men kanskje gjorde det ikke så mye? Nå vet jeg med deres hjelp. :-)
Eskil O.
Virker drømmende, lengter sikkert etter lappen og egen bil?

Eskil.
Sidsel A.
Synes gutten har et drømmende og kanskje litt vemodig (sørgmodig?) uttrykk. Kanskje uskarpheten forsterker dette. Jeg er litt usikker på dette med skarphet. Jeg får ofte kritikk selv for uskarphet, hvor det ikke er SÅ påfallende uskarpt som her. Men som du sier, så har du lagt på korn for å få det enda mer uskarpt. På mitt bilde ''Knonsentrasjon'', som du nylig har vært inne og kommentert, har jeg brukt en svak ''watercolour''-effekt for å understreke uskarpheten. Noen ganger synes jeg slike ''tricks'' fungerer, kanskje fordi man har fanget et uttrykk som er godt, kanskje uskarpheten til og med skaper en egen stemning. Men dette er det vel ulike meninger om.
mvh Sidsel
Arne S.
Dette bildet kan leve med uskarpheten, selv om det også hadde fungert som skarpt. Korningen bidrar positivt i så måte. Guttens blikk virker ekte og avslappet, og formidler en hverdagssituasjon som mange foreldre kan kjenne igjen.

Jeg ville beskåret bilde like til venstre for nummerskiltet, slik at det utbrente lyset og antennen kom bort. Disse elementene stjeler oppmerksomhet og er ikke viktig for fortellingen.
Jarle L.
Bildet funger fint det. Uskarpheten og korningen gir bildet dybde og bruken av s/v forsterker dette. Antenna og lykta så jeg ikke før Arne kommenterte det (enig med han), siden det er blikket/uttrykket til gutten er hovedmotivet (for meg).

Jarle
Rune L.
En situasjon de fleste kan minnes. Gjør seg meget bra i sort/hvit. Uskarpheten øker mimreaktiviten, synes jeg.

Rune
Bjørn H.
Stemningfult på sin måte ....

Men syns ikke at uskarpheten hever bildet. Korning er en ting, men uskarphet hever ikke opplevelsen her Caroline, spesielt ikke på denne type bilder...

fint og rolig blikk på gutten, men jeg er nok desverre usikker på om innhold og budskap kommer godt nok fram her...

Liker at bildet går i sort/hvitt.....enkelt å forholde seg til. samt det gir en nostalgisk ''feeling''

Bjørn ;¤
Caroline M. S.
Takk for nye kommentarer og takk Arne for tips om å kutte bort en del av bilen (gjorde det nå på v2).

- Drømmende, lengtende, vemodig, sørgmodig, skriver dere. Og jeg som synes det er såååå tydelig at gutten poserer (og lurer på hvor han tar det fra). :-)

Bjørn: He, he - nei, dette bildet er ikke uskarpt for å heve opplevelsen. Det bare ble slik. Dessverre. Jeg tror hovedproblemet med bildet er at øynene er uskarpe - hadde de vært skarpe ville jeg ikke lurt på om bildet var greit. Da hadde jeg likt det samme hva folk måtte si. Tror jeg i hvert fall da (jeg er jo svært lett påvirkelig viser det seg). ;-)
Hilde J.
Jepp, det tror jeg også. med øynene i fokus ville det blitt mye bedre å se på. Versjon 2 ble likevel bedre. Man mistet ingenting i bildet ved å kutte halve bilden, men uttrykket på gutten ble forsterket.
Fint drømmende uttrykk. Ganske så illustrerende.

~~Hilde~~
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu