Norge - en foregangsnasjon i miljøvern?
Hvem skulle trodd at dette bildet relativt nylig er tatt på Mongstad. Et sted det fortsatt svies av store mengder energi hver dag, og sotpartikler og svovel etc. fortsatt får slippes ut. Slik går det når eier (les Staten) og vokter (les Staten) skal styre seg selv. Habilitet og kontroll pulveriseres og kravene blir for slappe. Bildet er et dokumentarbilde, og kan bedømmes ut fra det.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger327
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_79527} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Knut L.

Stilig reportasjebilde.
Plakatillustrasjon til demonstrasjon o. lign.
En vekker.

mvh
Knut
Clayton Bourne J.

Mongstad er ikke det nyeste og mest moderne raffineri man kan finne. Fakkelen er der for sikkerheten, og beskytter alle som jobber der og anlegg, når det skjer noe uforutsett. Renseprosesser kunne sikkert tatt vekk partikler osv, men CO2 slippes ut uansett. Normat ville flammen brent renere og mindre. Det er slik Norge fyller opp sin allerede velfylte sparegris!

Bildet kunne vært mere spennende hvis du hadde fått med deg hele fakkelen, da den sannsynligvis er en høy sak, og med en vidvinkel kunne bildet blitt mer spennende. Kanskje du kunne tatt et bilde, ved en nedstenging, da ville vel flammen være mange ganger større?
Kay R.

Bra bilde. Fått til en fin effekt av flamme og røyk. God komp. Ville kansje kutta litt øverst sjøl, men det blir pirk. Likte bilde godt. Enig med KL, hadde passet bra til en reportasje.

Kay:)
Venche J.

Godt dokumentarbilde.
Så lenge vi er en oljenasjon er nok dette noe vi må leve mer eller mindre med. Sukk...

Wenche.
Kjetil J.

Enig i mye av det som er sagt. Bra effekt. Hadde du fått med deg noe mer industri så du hadde sluppe å si at det var Mongstad hadde det kanskje blitt enda sterkere.
Tom A. T.

En tankevekker og en liten ripe i nasjonalfølelsen. Tror jeg nynner ''ja vi elsker''. Det hjelper nok ;o)..
mvh Tom T
Inger-Lise S.

Fint bilde med herlig stemning.God komposisjon.Dette likte jeg .Dyktig eksponert,og fine fargenyanser,
fint lys.

Inger-Lise:)
Nils L.

Meget bra dokumentarbilde og tilhørende tekst. Det finnes desverre så altfor mange motiver å ta av i denne kategorien.
....

Mvh Nils :-)
Leif Y. C.

Nå kjenner jeg ikke den aktuelle prosessen på Mongstad, men tro det eller ei. Mange av disse flammene er påbudt av myndighetene fordi menneskeliv verdsettes så høyt i Norge. Andre deler av verden takler muligens dette mer miljøvennlig.

Mvh LYC
Ketil K.


Dette er en reell miljøforurensning. Får si som jeg sa under Thorfinn Bekkelundsbilde nr. 103720. '' Statoils gassavbrenning på Mongstad har forsuret alle fiskevannene oppover langs Sognekysten i det minste, og husene må males tre ganger oftere enn før de nærmeste milene på nordsiden, og viser i tillegg et eklatant brudd på krav om energisparing - uten at en kjeft reagerer.''

Det finnes alltid et vikarierende motiv - menneskeliv i fare er kjekt å bruke, men det stemmer ikke. Det er økonomiske- og habilitetsgrunner i en herlig suppe. ikke tekniske, som er årsaken til at dette ikke er løst. Det finnes sotfiltreringsløsninger og svovelrensing i oljeraffinerier i andre land - du trenger ikke gå lenger enn til Tyskland for å finne dette løst.

Her er det norske politikeres kortsynte prioriteringer og manglende evne til å organisere riktig som er håpløs. Miljøorganisasjonene har heller ikke vært flinke pådrivere - de konsentrerer seg om noen få (for få) merkesaker. En annen sak er at skipstrafikken langs kysten er en større forurenser enn hele oljenæringen til sammen.
Leif Y. C.

Det er sikkert riktig som du sier at det finnes andre løsninger, uten at jeg er oppdatert på dette. Men begrunnelsen for flammen er opprinnelig av sikkerhetsmessig art, slik også CBJ framholder. Man må kunne garantere å kunne brenne av gass ved en lekkasje. Kjenner ikke til rensemetoder brukt i denne forbindelse, men mener å ha hørt at myndighetene for noen få år tilbake har godkjent tenning vha. kanonskudd eller noe slikt.

Å redusere flaring er av økonomisk interesse også for oljeselskapene siden de betaler CO2-avgift.
Kay R.

Når bilder taes med følese blir de jo virkelig bra. Du har virkelig satt deg inn i dette Ketil. Artig med bilder som får et meningsfylt politisk motiv. Kan ikke argumentere mot dine ord nei......

Godt jobba..

Kay:-)
Ketil K.

Leif: Du har rett i det med sikkerhet - problemet er at dette kunne vært løst mye, mye bedre enn det er, men det finnes noen med beslutningsvegring rundt omkring, og med ønske om å være kortsiktig budsjettsmarte. På bekostning av langsiktige, ikke bokførbare tap på natur og miljø.
Håvard H.

Skarpt og fint, liker fargetonene på flammen selvom himmelen blir litt vel mørk/grålig. Prøv kanskje å croppe enda tettere mot flammen så tar det seg bedre ut, kill your darlings ;-)

-Håvard
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu