Flukten fra Tåkeheimen
Ser at Nils S. flykter fra sine egne solnedganger, og blir med på flukten gjennom et aller siste tåkebilde ( fra denne serien). Fargene er ''naturelle'', pluss litt støyende saturation, og heller ikke denne gangen gjør jeg krav på å bli tatt 100 % seriøst. Dessuten er jo den uendelige rekken av gamle tåkebilder
et foruroligenede tegn; skal vi kalle det ''photographer`s block '' ? Men hvis noen også denne gangen gidder å reflektere over hvorvidt bildet representerer min ''myk mann''- side, så skal ikke jeg blande meg opp i det.
Utstyr
  • Nikon cp 5700
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger406
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_79562} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (28)
Kjetil J.
Flott utnyttet panoramaformat. Jeg har inen ting å sette fingeren på. Du har også vært på rett plass til rett tid....
Wigdis W.
Kanskje du bør finne andre motiv enn tåke for din egen skyld, men jeg har absolutt ikke noe i mot flere av denne typen ! Lekkert !
Marius J.
Majestetisk. Godt valgt utsnitt !
Eskil O.
Hei, Fred, flott bilde, innteresant undertekst, ''myk mann''?, velkommen i klubben. At fotografer går inn i en tilstand du kaller ''photographer`s block '' er ikke så merkelig, egentlig.
Finner man et tema eller en metode så kan en godt bli værende i den lenge. Skal ikke så mange bildene nedover for å finne et eksempel. Dessuten har jeg ingen tro på at du blir værenede i ''tåkeheimen'' så lenge, har sett såpass av bildene dine at jeg vet hva som bor i deg, likte dette meget godt.

Eskil.
Laila Marie S.
Tåkebildet er fint det :)
Likte panorama utsnittet.Blir på en måte dratt oppover i bildet.Litt lyst i himmelen til venstre i bildet på min skjerm.

mvh
Laila :)
Jan R O.
Synes det var klasse over denne. Kanskje noe for lyst i det lyseste området.
Jan
Arne S.
Nydelig stemning! Lysbrytninger som ''bare du kan''. Også denne gangen liker jeg den mørke treklynga i nedre del av bildet.

:)
Jan N.
Tåke er fint det! Og vi tåler å se enda et tåkebilde fra deg, de er jo veldig bra, disse bildene dine. Dette er ikke noe unntak.

JanJ
Tom A. T.
Flott tåkebilde. Ren og pen komposisjon og ingen unødvendige elementer. Blir spennende å se hva du ''erstatter'' disse motivene med ;o)..
mvh Tom T
Torbjørn S.
FLott lys og med tåken som gir mye liv i bildet. Liker utsnittet.

Ts
Hilde J.
Tja, bra dette? Du hadde vel ikke lagt det ut hvis du ikke trodde eller håpet det hadde kvaliteter selv også?

Jeg har i allefall sansen for slike eventyraktige bilder. Spennende sikksakk linjer horisontalt, og lysstrimen som bryter vertikalt i bilde, gjør at bildet ikke blir kjedelig. Skog i flere ''lag'', hadde det vært fjell ville de bli kalt blåner...

Bilder som dette har også en plass her vet du? Kanskje du en gang kommer til å illustrere en bok om eventyr, sagn eller overnaturlige fenomener?

~~Hilde~~

Fred S.
Neida, dere har så rett, noen av dere. Er vel ikke lei av tåke enda, men det dukker nok opp også andre motiver når jeg finner det for godt å komme meg ut med kamera igjen. Akkurat nå jobber jeg med å klargjøre bilder til en utstilling i en nabokommune, og er såpass ''gira'' ved å ha fått en slik mulighet ( vi er tre fotografer) at mye dreier seg om det. Ikke uventet blir det en del velkjente tåkebilder å se der.
Takk for kommentarer.
vh fred
Bjørn H.
Ingen tvil om at dette funker meget bra Fred ....

Det er jo bare et drømmelys du fester på minnebrikka di ....

Ikke lett å bli lei slike bilder ...

Hmmm... hadde jeg vært noen kilometer nærmere nå, skulle jeg vært på utstillingen ...

Når og hvor er det forresten ?

Bjørn ;¤
Rune N.
Dramatisk, fin stemning. Selvfølgelig får vi alle både lyst og behov for å gå videre, men bildet er knakende bra lell.

Lykke til med utstillingen!

mvh
Rune
Jostein M.
Fabelaktig lys du her har fanget. Personli savner jeg noe mer i nedre del, men for all del det står jo meget pent slik som nå også :-). Du er meget dyktig til dette.
Mvh
Jostein
Nils L.
:-D

Jeg må le :-D

- Skjønte det var noe med den tittelen :-)

Men jeg vil bare si så aller forsiktigst at det later til å være en liten missforståelse her. Ikke en ''fali en'' ;-) men dog.
( i beste foto.no ånd ) ;-)

Bildet ditt er fasinerende hva lyset angår spesielt.
Ellers er det kanskje værd å legge merke til at mange kunstnere stiller ut bilder som ofte omhandler samme tema når de stiller ut.... - så flere variasjoner rundt et tema er vel egentlig ikke det motsatte av et kvalitetsstempel.....?
Vi har alle våre ting vi er flinkest til. Ikke alle kan være like god i alle disipliner...

Mvh Nils :-)
Fred S.
Takk for kommentarer igjen:
Bjørn: Rørvik, fra og med lørdag 20.3. og to uker framover. Min første, hvis vi ser bort fra et par ''julemesser'' her i bygda.

Nils: Ser at jeg kalte deg Nils S. Hvor S`en kom fra aner jeg ikke. Ellers ser jeg ikke bort fra at jeg har misforstått deg, og det du eventuelt mente med ''flukten fra Solnedgangen''. Regner i alle fall med at det delvis henspilte på det forrige bildet ditt, men ellers er vi her på dot.no. stort sett for å misforstå hverandre...? Neida, fleip det, men når vi skal tolke hverandres skriftlige framstøt må vi nødvendigvis bomme av og til. I alle fall; du er sunnmøring. som meg, jeg regner med at du har fått en del av den sunnmørske ironi i fødselsgave, og når jeg i det siste har lest en del av hva du har skrevet ( og det er ikke lite...), så har du enten vært forbannet, ironisk eller litt vanskelig å forstå. (pluss litt til). Men jeg regner vel egentlig ikke deg til de ''falie'' å misforstå.

vh fred
Ronny V.
magiskt!:)

mvh Ronny
Nils L.
:-D

Dette blir bare bedre og bedre :-D
Sunnmøring????!!!
:-)

Jeg tror jeg er noe slikt som halvt om halvt sogning og trønder, med litt vekt på trønder - og jeg bor midt i mellom, i Molde....
Men sunnmøringer er ok de også da... :-)
Dersom ''vanskelig å forstå'' kan bety ''tvetydig'' - og kanskje vel så det, så har du helt rett..... - Kan nok eksplodere ja :-D men blir blid igjen med en gang omtrent. Livet er for kort til å gå rundt å irritere seg over ting i lange tider. Ironien kan det hende jeg smør litt tjukt på i ny og ne ja....
Ikke farlig å missforstå meg i det hele tatt, hverken for deg eller andre håper jeg.... - må prøv å bli tydeligere da.....
Problemet med tydelighet innen foto er at en ikke etterlater noe til fantasien - og den må være med skal det bli engasjerende... - synes jeg :-)

Mvh Nils :-)
Kurt S.
Hei.
Vil gripe fatt i den siste setninga som Nils skriver her. Det om å etterlate noe til fantasien. Tror det er viktig for å få til et godt foto og kunst generelt. Det har du klart på en utmerket måte her.
Bildet ble flott, og vi tåler sikkert å se flere tåkebilder fra deg.
mvh Kurt
Fred S.
Au,au, Nils ! Jeg har et frynsete rykte her fra før, men når jeg urettmessig henger ut uskyldige mennesker som sunnmøringer er bunnen nådd ! Må ha vært et sjokk for deg.
Ja, ja, det må ha vært en annen Lien jeg har hatt i tankene. regner med at du er hardfør nok til å tåle dette. kombinasjonen trønder og sogning tyder i alle fall på en viss mental styrke. Stå på med å skrive innlegg; det er artig lesestoff, selv om jeg ikke alltid er enig i det du skriver.
vh fred
Marit E.
Hei Fred!

Likte bildet ditt.
Flott lys og fin stemning. Du får ha riktig lykke til med utstillingen, blir litt langt å reise for meg, trur eg.

Hilsen
Marit
Avsluttet .
Virkelig flott dette! Skjønner godt problemstillingen med ''fotosperra'' di, men egentlig er det vel noe de fleste opplever fra tid til annen.. Når tåkebildene dine holder så høy kvalitet som de gjør, så er det vel ikke så farlig uansett. Og det sier jeg ikke for å være snill.... :)
Bergliot E.
Jeg liker disse tåkebilde dine, så dette føyer seg inn i rekken av dine mange perfekte bilder.

Bergliot:)
Arne S. G.
Hei Fred.
Dette er helsikes bra (og jeg lar meg vanskelig fascinere av naturfoto).
Men dette har noen formmessige og grafiske kvaliteter som får nakkehårene mine til å reise seg. Lyset er magisk, og fargetonaliteten er lekker.

mvh
Arne
Fred S.
Takk til to jenter og to karer: Bør vel kanskje slutte å snakke om denne ''fotosperren'' min, den er egentlig ikke så alvorlig. Det er nok heller snakk om tid og prioritering, og dessuten litt vær; denne tiden av vinteren synes jeg det er vanskelig å forholde seg til rent fotomessig.
Spesiell takk til Arne S. G. : En fin attest å få fra en person jeg har forbundet med norsk presse i mangfoldige ( ?) år ?

vh fred
Brita Helen E.
Jeg blir aldri lei,men desto mer og mer fascinert av disse tåkebildene dine... :) Utrolig flotte bilder du tar...og dette er ingen unntak! :) Likte utsnittet og det herlige lyset her..

Mvh Brita...
Hans-Einar O.
Heisann, Fred!
Du har jo både vært i ''vinden'' og i tåkeheimen i det siste ser jeg. Har ikke fått med meg alt, men det virker jo som det til dels har vært ''harde tak'' og friske diskusjoner.
Har også endel abstinenser pga manglende deltakelse i dette fora, men en får delta etter evne.
Men over til bildet, og det har ikke noe å si for meg om du vandrer i tåkeheimen en stund til (sier en som i lange tider har vandret i et lite ''ishelvete'', he, he..).
Liker disse dramatiske og stemningsfulle tåkelandskapene dine, og dette var intet unntak!
Lykke til med utstillingen ;-)
mvh Hans
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu