Et forsøk på å få tatt noen barneportretter. Brukte min datter, niese og nevø som modeller. Dette er min niese og nevø.
Skal forsøke med studioblitzer etterhvert og gleder meg til det :)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-03-15 01:13:08
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Canon EF 50mm/1.8 II
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/15s
  • FilmtypeIso 100
  • ja
  • AnnetPå stativ. En blitz på kameraet og en bak ungene for å lyse opp bakgrunnen.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBarn
  • Lastet opp
  • Visninger552
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_80541} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Henning J.

Hei Frode
Med min ringe forstand på portrett vil jeg si at du har lykkes meget godt. Det eneste jeg har bitt meg merke i er at skyggen ved guttens venstre øye kunne har vært en anelse mykere, men det er dog en smakssak.
mvh
Henning
Caroline M. S.

Dette ble bra Frode! Lyset ser naturlig og fint ut og jeg liker at bakgrunnen er helt hvit. Snadder med blå silke og dongry. Ingen gode forslag her - bortsett fra at det muligens ser ut som ungene ikke ser på det samme.
Odd Eirik S.

Dette syntes jeg var meget bra. Herlige unger og flott med hensyn til valg av bakgrunn og effekter. Varm og fin gjengivelse av huden på ungene.
Har egentlig ikke peiling på denne type fotograferig så har nok ikke så mye konstruktivt å bidra med.

Men kan jo prøve meg, så får du ta det som det er fra en ordentlig amatør.
Når det gjelder portretter av denne typen så mener jeg det ikke bør se for oppstilt ut. Ungene skal i størst mulig grad se så naturlig ut som mulig.

I v1 synes jeg bildet ser litt for mye konstruert ut. Føler at guttens høyre hånd ligger litt unaturlig anstrengt over den venstre. Jenta er enten på tur til å sette seg eller å reise seg i vogna. Vet ikke helt hva det er som gjør det, men på meg virker det som at hun er frosset i den samme stillingen.
Lyset er nevnt før, og er enig i at det blir litt mye skygge i guttens venstre øye.

V2 synes jeg ble mye mer naturlig. Liker også linjeføringen. Du har fått til en fin diagonal mellom gutten og jenta. Hvis det er riktig å gi en slik beskrivelse i et portrett fotografi.
Her faller lyset mere riktig inn i ansiktene til både gutten og jenta. Det eneste som trekker litt i v2 er at de ser forskjellig vei. Jeg mener begge burde ha hatt blikket rettet samme vei.

Vet ikke om du hadde lys inn fra venstre, men tror det hadde hjulpet. Der skulle du hatt en slik omvent paraply som fotografene har. Har ikke peiling på hva det heter, men en slags slave blitz er det vel. Men det får vel være grenser for hva man kan forvente. Regner med at du ikke var i noe studio da bildene ble tatt.

Tror jeg ville valgt v2 om det skulle henge på veggen i stua mi. Noe det gjerne kunne gjordt hvis det var min niese og nevø. Dette har du all grunn til å være stolt over.

mvh
Odd Eirik
Odd Eirik S.

Glemte å si det i forrige kommentar.
I v2 kunne du kanskje beskjært eller retursjert bildet så man ikke så den kanten nederst i bildet. Faren er at det kan bli litt trangt inne i bildet hvis det beskjæres. Mulig det kan kompenseres for ved å ta noe i siden så formatet kommer nærmere v1. Så lenge du passer på at skygger og folder beholder samme vinkler og linjer som opprinnelig så er det også fullt mulig å klone det bort.

mvh
Odd Eirik
Stig B.

Likte best komposisjonen i v2. Fint lys, og bra tilstedeværelse for barna. Flott bilde.

Mvh Stig
Frode A.

Takk for kommentarer.
Spesielt takk til Odd Erik, som har brukt mye tid på det ;)

Dette var første gangen jeg prøvde på slikt, men det ga absolutt mersmak. Bildene er tatt i stua til min bror, med et laken hengende foran seksjonen og ungene på salongbordet :))) En blitz på kameraet og en trådløs slave på baksiden av bordet. Er enig i at jeg nok burde hatt mer kantlys, både fra venstre og høyre side.

Skal nå kjøpe meg etpar 120x500cm hvit nervøs fløyel m/bommullbakside som jeg skal sy sammen. 240x500cm skulle gi nok å jobbe med tror jeg.

Blikkene på ungene kunne vært bedre ja, men jeg er egentlig fornøyd med at det kom et smil på noen av bildene jeg ;) Som man kan se på V1 er ikke min niese den mest tålmodige modellen man kan få tak i (hun er på tur ut av vogna ja).

Dette er noe jeg skal prøve mer på, både med mine egne blitzer og med studioblitzer.

Mvh: Frode :)
Inger-Lise S.

Fine portretter dette.Godt jobba.Likte komposisjon og uttrykk best i v#2,men flotte begge.Godt lys her og fine hudtoner.Likte bakgrunnen du har valgt.

Inger-Lise:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu