Novemberstemning, Jeløya
Utstyr
  • -
  • -
  • Brennvidde20mm
  • Blender-
  • FilmtypeVelvia 50
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger598
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_80815} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Tom R.

Flott bilde med en fin forgrunn
som løfter bilde mang hakk.

Tom:)
Jonas Båfjord H.

Rimelig lite konstruktivt, men dette bildet lkte jeg veldig godt. Har du brukt et varmtonefilter, eller er det bare lyset som er slik på kvelden?

Hvis jeg skal pirke på noe så kan det kanskje være at steinen midt i bildet gror vel mye igjen.

mvh
Jonas
Kurt S.

Steinen i midten er nevnt. Ellers et flott bilde med fin dybde og et veldig behagelig lys. Rolig stemning og fine fargetoner.
mvh Kurt.
Rolf S.

Hei Jonas.
Neida, ikke noe filterbruk her. Bare varmt kveldslys, etter solnedgang.
Rune S.

Flott bilde, med fine farger over horisonten. Mvh Rune
Finn M G.

Flotte steiner i forgrunnen og fine farger. Jeg føler innspirasjonen komme når jeg ser slike bilder, gir inspirasjon til å ta en tur selv også! Synes jeg hører stativet står og sinner inne i skapet....

Til dette med filterbruk. Ikke noen skam å bruke filter, Rolf! Men da liker jeg best å bruke avtonede gråfilter for evt å dempe høye kontraster mellom forgrunn og bakgrunn. Uansett: tiden med kraftige Cokin Tobacco-filter hørte vel 80-tallet til....
Finn M G.

Huffameg, kanskje jeg skal korrekturlese før jeg poster neste gang.....
Kjersti B.

Liker stemningen...passer bra med mitt forhold til Jeløya, vakkert sted. Lurte også på om du hadde brukt filter først, nydelig lys.-K
Wigdis W.

Vakkert ! Og Velvia -farger er flotte, ikke mer å si om det!
Arne S.

Vakkert lys på steinene. Men litt irriterende bue/skjevhet på horisonten. Godkjent, men har sett deg bedre ..
Kenneth P.

Må si meg enig med Arne Strømme...

mvh Kenneth
Odd Tore S.

Som vanlig (bortsett fra gåten din sist) et bilde til å nyte og til å gi ro i sjelen. Denne gangen går Velvia-fargene hjem hos meg.
Kan jeg spørre om hva slags filmscanner du bruker? Jeg har et utall gamle dias som må reddes fra fargeskift og fungus.
MVH
Odd Tore
Jan N.

Vakkert stemningsbilde! Fine fargetoner, god dybde.
Men horisonten er ikke bare krum, den er ørlite skjev også, den heller litt mot venstre.

JanJ
Carsten A.

Mener vel omtrent det samme som Arne S. Antakelig litt fortegning med dette 20mm-objektivet, ikke noe stort problem å korrigere. Vi tar det på neste møte i OKK, Rolf! Ser forøvrig ikke spor etter filterbruk her.

Likte særlig forgrunnen her, delikate former og struktur der. Overgangen stein/vannflate er preget av USM-konturer. Dersom det først var nødvendig eller ønskelig å kjøre USM såpass hardt ut fra andre deler av bildet kunne disse partiene lett vært skjermet.

MVH CA
Jostein M.

Dekorativt og nydelige fargetoner! Snøen på steinene gir ekstra effekt.
Hilsen Jostein
Sidsel A.

Steinene gir et vakkert inntrykk - runde, varme, i fine fargenyanser.
mvh Sidsel
Finn M G.

Jeg uttrykte meg ikke så lite klossete i mitt forrige innlegg, så jeg vil presisere så ingen misforstår hva jeg mente:
Fargene virker meget naturlige og behagelige i bildet. Derfor kjøper jeg det lett hvis Rolf Støa påstår at han ikke har brukt filter. Mitt poeng (som jeg fikk dårlig frem sist) var at det uansett ikke er noen skam om det likevel var blitt brukt filter. Morten Krogvold bruker hånden i mørkerommet når han skal lette opp skygger på et bilde. Da må det også være lov å bruke et gradert gråfilter for oss som fotograferer i farger!!!! Hvis filterbruken derimot virker unaturlig så har man bommet litt. Det er imidlertid ikke tilfelle her.

Jeg skal innrømme at jeg i mange år har vært svak for Rolf Støas bilder. Kanskje fordi vi har samme bildesmak? Er derfor en anelse mer entusiastisk enn Arne Strømme da jeg som sagt synes bildet er meget bra. Det holder seg over tid og er godt å hvile øynene på. Grunnen til dette er en forgrunn som fungerer meget bra.
Dette med en litt skjev horisont er jo bare en bagatell som er lett å rette opp ved en ny innscanning. Og den svake tønnefortegningen er egentlig bare pirk, men det kunne jo vært morsomt å være flue på veggen når CA gir innføring i Photoshops hemmeligheter....
Bjørn H.

Hei Rolf...

Et herlig varmt naturbilde fra Jæløya :)

Her har du fått med deg et kanonlys ...

Liker kompet med steinene som leder fint ut i fjorden, som avsluttes med den lave himmelen -

Ser også at du får en liten bueaktig form i horisonten, som sikkert er spor etter 20 mm ?

Som Carsten er inne på, kan dette lett fixses....ellers ser jeg også en glorie rundt de ytterse steinene som leder ut i vannet ..

Men Rolf, igjen et bilde etter min smak..

Bjørn ;¤
Rolf S.

Hei.

Takker alle for engasjementet.

Odd Tore: Jeg bruker en Minolta Dimage Scan Elite 5400. Den virker bra og dekker fullt ut mitt behov, men hvordan den er i forhold til konkurentene kan jeg ikke så mye om. I følge tester skal den visst være bra.

Finn Magne: Neida, jeg er ingen ''anti-filter-fotograf''. Bruker ofte avtonet gråfilter med både større og mindre hell. På et par bilder jeg har lagt ut tidligere i vinter har jeg fått klare meldinger om at alt ikke har vært vellykket. Velfortjent kritikk.
Men på dette bildet er det ikke brukt. Himmelen er imidlertid gjort litt mørkere i PS. Det kan være spor etter lasooverktøyet Carsten ser i overgangen stein/vann. USM er nemlig ikke spesielt hardt brukt.
Ellers er det hyggelig å høre at du setter pris på bildene mine.

Carsten: Ser frem til ''skoletimen''. Min 20mm. er av eldre modell. Den har enkelte fine egenskaper, men også noen svakheter. Som krumming av horisont oppe eller nede i bildeflaten. Jeg har vært instilt på å kjøpe ny, men hvis denne feiler er enkel å korrigere kan jeg kanskje priotiere litt annerledes.
Marina R.

Dette satt så det suser...
Kjempe bilde, som blir løftet mange hakk av forgrunnen..

Marina
Odd Eirik S.

Takk for kommentar på mitt bilde.

Dette var flott. Blir det nesten uansett når det er velvia farger i bildet. Nydelig lys i himmelen og på steinene i forgrunn. Ingen tvil om at steinene bærer det meste av bildet. Artige stein formasjoner.

mvh
Odd Eirik
Ann F.

Vakkert lys, mange fargenyanser å finne i steinene.
I slike bilder pleier øyet vandre inn mot horisonten, men i dette tilfellet ender det tilbake (øyet, altså) på den hvite bruddflaten i den ene stenen i nedre kant. Er ikke sikker på om jeg liker det eller ikke.
Mvh Ann
Åsa K.

En helt fantastisk bild, komposition, fångandet av det vackra ljuset, allt är bara sååå bra
Hälsar// Åsa
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu