Min lille prinsesse
Prøver meg med et barneportrett til.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-03-17 12:24:02
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Canon EF 50mm/1.8 II
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/30s
  • FilmtypeIso 100
  • ja
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBarn
  • Lastet opp
  • Visninger476
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_80886} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Morten A. J.

AU. Var litt vodt å se den tåa som var kutta der. Så derfor ville jeg valgt versjon 2. Men jeg likte best det fine utrykket til jenta på versjon 1.

Morten
Grethe B.

Enig med Morten, likte stilllingen på toern med uttrykket på ener'n, men synes kanskje at hun er vel lys i håret mot den lyse bakgrunnen...hadde trengt litt kontrats der...hodet hennes blir liksom *borte* når hun har så mørke klær...men jeg er ingen portrettfofograf...så...Søt jente, skjønner det er prinsessa di:-)

mvh
gt
Mariann S.

Versjon 2 liker jeg best på alle måter. Fikk litt vondt i meg pga stortåa i versjon1.. Nydelig jente. Vakkert barnebilde !
Espen P.

Kjempeflotte bilder begge de to. Det er bare Sååå irriterende at en tå blir kuttet når først alt annet stemmer...... Men det første der er så bra at jeg hadde gitt blaffen i den tåa. Det må jo bare til Eurofoto for papir.

Espen
Frode A.

Takk for kommentarer :)

Jeg har ikke så mye trening på slik fotografering enda, men det er jo utrolig morsomt da :)
Er 100% enig med dere i at det med tåa er skikkelig dumt :( men som dere bemerker har jentungen et flott uttrykk på det bildet syns jeg.

Skal prøve mye portrettfotografering med prinsessa fremover, med forkjellige bakgrunner osv. En blitz eller to til og etpar reflektorer/diffusere må også etterhvert kjøpes inn, da jeg ikke er fornøyd med lyssettingen på de bildene jeg har tatt til nå.

PS: Stortåa hennes er helt i orden den, det var bare pappa som ikke fulgte godt nok med på hvor bena henne befant seg hen da bildet ble tatt :-))) (kameraet sto på stativ og jeg brukte fjernutløser uten å sjekke bildet i søkeren hver gang) :(

Mvh: Frode
Bjørn H.

Syns din lille prinsesse var fin ..

V2 er nok et bedre bilde ..

Herlig barnebilde:)

Bjørn ;¤
Bjørn J.

Greit portrett med noe ujevn lyssetting. Lyset er for flatt og statisk. Du må sette modellen lengre fra bakgrunnen, nå får du en refleksjon. Tenk skygger. Komposisjonen er litt svak, det negative rommet fungerer ikke.
Trond H.

Ser da ut som om folk liker barnebildene dine også... ;-)

Barneportrett er langt frå min sterkeste side, men eg ser du har fått mange tips til forbedringer... Slutter meg til ideen om at uttrykket fra v1 på bilde nr 2 hadde vært en bankers..

MVH TH
Stig B.

Likte v2 best, både hele tær og kontakt med modellen. Fin hud-formidling, kanskje litt sterkt baklys???

Mvh Stig
Odd Eirik S.

Strålende bilder av prinsessen. Nære og flotte portretter.

Utrykket i v1 er veldig søtt. Ser jo litt spørrende ut og det skulle ikke være ''hva vil du jeg skal gjøre da, pappa?'' etter å ha fått noen lite forståelige instrukser om hvordan hun skulle sitte osv.

V2 var jo ganske så bedårene det også. Da sier hun vel noe sånt som ''javell da'' etter å ha fått en dypere forklaring på instruksene fra v1.

Synd med tåa i v1, men det betyr jo ikke all verden. For meg så har begge bildene sin historie og sjarm. Liker ikke å velge versjon når motivet er så forskjellig. Så jeg går for begge to.

Kanskje litt hardt lys om man kan kalle det det. Hadde gjerne sett at det var litt varmere. Noe du kanskje kunne ha fikset med PhotoFilter og Warming Filter 85 i PS.

Et forslag til senere bruk. Prøv å ta med en leke i form av ei dukke eller bamse i bildet. Litt sånn diskre plassert litt i bakrunnen. Tror det kan være med på å gjøre bildet enda mer spennende.

mvh
Odd Eirik
Mike T.

Hei Frode,
(uten å lese hva andre sier)
teknisk meget bra atelier-bilde. Situasjonen er kunstig og konstruert, derfor mangler det liv og sjel. Vers#2 er litt bedre i så måte.
Bildet er tatt etter min mening med en hovedsaklig proff innstilling uten ambisjon til å skape nærhet og naturlighet.
Utstillings-dokke.
Hilsen Mike
PS: Måtte for 14 dager siden legge røyken på hylla - derfor er jeg fremdeles litt gretten ;-)
Frode A.

Takk igjen for kommentarer :)

Skal etter beste evne prøve å etterleve rådene jeg blitt gitt til dette og mitt forrige bilde. Hvit utbrent bakgrunn er nok ikke det beste for meg å jobbe med enda, så det må skaffes til veie andre løsninger. Skal tråle stoff-forretninger ol. etter passende bakgrunnsmateriale og kanskje en stor rullegardin kunne blitt bra som bakgrunn? (må kanskje males i ønsket farge først).

Vel, uansett vil jeg jobbe mye med dette fremover og håper jeg får ting litt mer på plass etterhvert :))

PS: Setter pris på kommentarer fra alle, nikotinabstinenser eller ei ;)

Mvh: Frode
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu