Ein foss i Sauda. No veit eg at kameraet tåler til dels store mengder vatn.
Utstyr
  • Hasselblad Xpan
  • 45mm f4
  • Blender-
  • FilmtypeAgfa APX 100
  • Nei
  • AnnetOransje kontrastfilter
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger262
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_81123} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Avsluttet .

Helt ville kontraster...meget bra.......

Mags
Trond H.

Dette er ein fotostil du beherskar svært godt.

Kontrastane slår mot ein, men det er likevel ikkje for mykje på nokon måte. Bra!

Moro å sjå dine fotografi.

MVH TH
Steinulf L.

Assosierer dette med gamle fotobøker fra 1950 tallet. Svært bra.
Nils L.

Noe midstillt foss, men bra bildeteknisk.
( godt kameraet overlevde )
Mvh Nils :-)
Dag T.

Nydelig toneomfang, men jeg synes ikke området oppe til høyre fungerte så bra, og da faller komposisjonen litt sammen.
Eirik H.

Takk for kommentarar.

Nils: fint du nemnte den midstilte fossen. Har dvela litt ved kvaliteten på biletet, nettopp pga det du nemnte. Fossen virka langt breiare der og då, men den lange lukketida sløra vatnet vel mykje.

Dag: hm, godt poeng. Skal sjå om det funkar betre med ei beskjæring.
Birna R.

den tekniske siden av dine sv/hv bilder fortsetter å imponere. ikke like begeistret for dette bildet i seg selv derimot, lovlig midtstilt tynn foss og for mye vått berg uten nok karakter til å gjøre det verdt å ta med.

standardløsningen ville nok være å gå nærmere, slik at fossefallet fikk det fokus som det fortjente, men da ble vel vannsprutproblematikken enda verre antar jeg. at vannet blir mer utflytende på lang lukkertid er sikkert nok og et alternativ kunne kanskje ha vært å kjøre på (nesten) full åpning for å få frem vannfallet bedre. vet ikke om du har XPan-modellen som tillater multieksponeringer, det er også nemlig en teknikk som kan være svært effekt for vannmotiver.

avslutningsvis nok en gang ros for bra håndtverk. slikt er i ferd med å bli mangelvare.
Toini B.

njaæææ. Dette synes jeg ble litt boring. Sorry

:)
Eirik H.

Min Xpan modell kan ikkje gjere multieksponeringar, men det var eit godt tips. Skal teste det på andre kamera ved eit seinare høve.

Kommentarane bekrefta forresten mine eigne vurderingar, så takk for det! Eg får vende tilbake til denne fossen i sommar.
Bjørn H.

Hei Eirik --

Veit ikke om det faller 100% i smak.... både ja og nei....

Lekkert, men samtidig litt midtstilt og statisk...

Men flott teknisk arbeide...

Bjørn ;¤
Odd Tore S.

Panoramaformat er spennende, men jeg synes at det ble vel mye stein i forgrunnen og foss som ble kuttet i toppen. Sikkert bevisst fra din side, men jeg ser ikke helt hensikten.
Ellers er jeg helt enig i kommentarene om godt teknisk håndtverk.
MVH
Odd Tore
Odd Eirik S.

Igjen et teknisk meget godt bilde fra deg.
Mange små detaljer, spesielt midt i og mot høyre.
Flott med den steinavsatsen der vannet ser ut til å renne på begge sider. Veldig bra fremstilling av rennende vann i fossen.

Men blir ikke fortrolig med komposisjonen. Synes det ble for mye sort stein i venstresiden som stjeler all fokus fra fossen. Savner også en skikkelig referanse til størrelsen på fossen. Aner meg at størrelsen på steinblokkene i forgrunn er størrelse XXL og tolker underteksten som at det var mye vannsprut fra fossen, så da var den vel ganske stor.
Ltt uinteressant ytterst til høyre også.

Slik det fremstår nå så ville jeg ha kuttet 300pixler i venstre og 28pixler i høyre siden.

Alternativt prøvd med curves ved kun å heve lyset i skyggepartiene. Det hadde lysnet opp steinblokkene i venstresiden og fått dem til å fremstå litt mindre monumentær og tildels dyster sett i forhold til nå.
Mener det hadde dempet ''blikkfanget''.

Skulle gjerne ha sett dette motivet tatt fra et sted lenger til høyre. Men skjønner jo at både helse(?) og utstyr ble satt på spill for å få tatt dette. Så et ståsted lengre til høyre er vel midt ute i fossen og ikke så realistisk å ønske seg.

Totalt sett kom det vel halvveis i mål hos meg. Fossen isolert sett var veldig fin. Egentlig så var det meste av den høyre halvdelen av bildet veldig fint.

Men lurer på om WEB formatet gjør dette bildet stor urett. Mulig jeg hadde hatt en helt annen oppfatning om det ble vist på en vegg i et stort rom i feks. 3x1m størrelse.
Er vel ikke realistisk å tro at du sender meg et bilde i det formatet, så må vel bare ta til takke med det som ligger her.

mvh
Odd Eirik


Eirik H.

Eg har sjølv delte kjensler om dette biletet. Vatnet kom dels frå spruten frå fossen, dels frå tung snø (som ikkje viser i biletet), og dels frå ein foss direkte ovanfor denne, som eg fekk delar av i hovudet.

Eg skulle gjerne å gått lenger på høgre, men der gjekk elva ganske stri. Biletet vart altså ikkje som eg hadde tenkt då eg fyrst såg fossen.

3X1m høyrest bra ut, men min printer klarer berre 30cm! :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu