Bildet er tatt fra en seilbåd under innseilingen til Kalamaki havn utenfor Athen.
Bildet inngår i albumet Seiltur i Hellas -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-03-21 21:53:08
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2004-03-22 16:05:42
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon AF3
  • -
  • Blender-
  • FilmtypeSensia
  • Nei
  • AnnetHåndholdt
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger537
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_81339} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (32)
Avsluttet .

Begynner å få kraftige abstinenser til sjøen nå.. Må bare vente liiiiiiiitt til.. :-)
Rainer J.

Hei Bergliot! I forhold til dine andre bilder, gir dette bildet meg lite. Du har lagt ut en rekke meget bra bilder før, men dette er for meg mere egnet til fotoalbumet hjemme. Tamme farger og skjev horisont.....beklager. Håper at dette ikke ble for kvass kritikk. mvh Rainer
Mike T.

Hei Bergliot,
jeg er heller ikke imponert over dette bilde. Bildet er fargemessig kjedelig og jeg ser hverken fokus eller komposisjon.
Muligens kunne en tett beskjæring, hvor du bare viser de to rader i midten, løfte saken en smule.
Temaet er jo greit og passer for bildet, men stemningen overbeviser og fenger ikke.
Jeg er spent på hva flere andre synes. Her er det en sjangse til å fremme meninger. Er dette et bilde som gir mer enn minner for fotografen?
Husk på at mine vurderinger er nokså subjektiv!
Hilsen Mike
Steinulf L.

Tror jeg ville holdt meg til de to båtradene i midten, jeg forsøkte. En liten justering av levels er også gunstig.
Inger Anne Maritsdotter V.

Hei Bergliot .

Et velkomponert flott bilde , med en passende fin tittel til.
Skikkelig idyll dette her :)
Det var sikkert en opplevelse å seile der nede :)

Ha en god søndag !

-IAV-
Inger Anne Maritsdotter V.

Likte utsnittet som det er , syns båtradene rundt hører med , de viser litt perspektiv og miljøet rundt .
-IAV-
Jonny E.

Hei hei

Eg synes Steinulfs kommentar virker svært fornuftig,
eg tror det vil gjøre bildet til et helt
nytt og litt mer spennede bilde / utsnitt.

. JonnyE .
Odd Eirik S.

Joda her der det mange millioner.

Du har jo fått mange innspill allerede og synes du skal lytte til dem du har fått. For min del som har vært ute med båt noen ganger så vekker det både litt minner og lengsel.

I tillegg til de rådene du allerede har fått så ville jeg også lagt på ørlite grann USM.

mvh
Odd Eirik
Torbjørn S.

Mye master og mange milionerer her. Fine skyer. Som enkelte andre har vært inne på - ikke det beste jeg har sett fra deg. Utsnittet er ikke det mest spennende og fargene kunne vært bedre.

Ts
Mariann S.

Jeg synes bildet er fint. Tittelen passer jo så utrolig bra.. tenk på alle de pengene folk bruker på båt :-)
Brita Helen E.

Et fint bilde,Bergliot! :) Mange ''millioner'' samlet på ett bilde...hehe! Ville nok også ha hatt litt mer usm og litt mere kontrast i bildet,men ellers likte jeg bildet. Ikke et av dine beste,men det fortjener likevel en plass her på foto.no:) :) :)

Stå på videre!!

Mvh Brita...
Marina R.

Syns ikke bilde var en høydare, men kunne godt tenkt meg et par mill for å vært med i denne gjengen...

Marina
Inger-Lise S.

Ja,her ligger det mange millioner! Jeg likte bildet ditt,og jeg likte kompen og fargenyansene.Fine skyer. Litt kjedelig lys ..

Å legge ut bare spennende bilder (og hva er spennende....?) er ikke alle forunt.Og dette bildet er etter min mening mye bedre enn mange andre bilder som mottar skryt.
Ikke noe kjempeskudd nei,men se deg rundt på dotten....
Jeg tror vi får legge ut de bilder vi har lyst til å legge ut,enten det er fordi vi liker dem (og kanskje likevel ser mangler og håper på råd) eller har andre motiv.
Kreves så spennende bilder,blir ikke mange bilder lagt ut,og jeg ville i hvertfall ikke lagt ut det bildet jeg tenker å legge ut i kveld.Kanskje aldri mer heller..
Stå på du!
Inger-Lise:)
Avsluttet .

Flott bilde... Fine linjer og god komp!

Hilsen Jim
Bergliot E.

Heisann,
Ja her var det mange ulike syn på bildet mitt. Tusen takk til alle for raske tilbakemeldinger. Hyggelig at dere bruker tid på mitt bilde:)
Jeg har lagt ut en ny versjon der jeg har prøvd å kuttet etter forslag, justert i Levels og USM. Om resultatet ble bedre....?
Siden bildet er tatt under innseiling, uten stativ og i tillegg beskåret såpass mye syns jeg det mistet endel i forhold til originalen men men....smak og behag. Jeg er ikke så god enda i PS arbeid men håper det kommer seg etterhvert.

Rainer, både du og alle andre skal bare komme med den kritikk dere selv mener bildene mine er berettiget. Jeg har valgt å legge ut bildene mine her på foto.no for å lære. Hvis jeg ikke får kritikk, positivt som negativ, ja hva kan jeg lære da. Jeg ser ikke på denne nettsiden for noen form for utstilliingsvindu...hehehe...så si hva dere mener for det gjør jeg på dåkkers bilda:) Men en ting hadde vært artig å vist: Hvordan kan du se om horisonten er skjev her? Jeg har ikke hatt noen annen utgangspunkt en piren i midten og den er ikke skjev.

Ha en finfin kveld alle sammen og takk til alle:)

Bergliot:)

Fred S.

Litt kjedelig , ja, kanskje mest fordi båter opptar meg lite, men teknisk har jeg ingen ting å utsette, og egentlig synes jeg ikke komposisjonen blir bedre av et strammere utsnitt. Blir for stramt, etter min oppfatning, synes det egentlig er OK slik det er i originalen. (Menge ord, lite substans, men, men...)

vh fred
Grethe B.

Hmm..versjon 2 har du nok kjørt opp for stor i forhold til filstr.(pixler) og det ble veldig mye støy...du må bruke orginalebildet å kutte av den...Ellers enig i den delen at det nok kanskje er et *minnebilde*, men tittelen passet bra til motivet, og jeg likte to midtstilte båtrekken, så kuttingen er okei, men du må ikke kjøre den så stor..ble jpg..altså uskarp og dårlig kvalitet, selv om utsnittet er bedre.
Ikke gi deg, prøv igjen!

mvh og ha ei fin uke!

gt
Mike T.

Hei alle sammen,
min oppfordring lenger oppe til å uttale seg kritisk om dette bilde kan misforstås. Jeg ser dette nå.
La meg forsikre at jeg OVERHODET IKKE mener at dette bilde burde ikke presenteres her på dotten. Tvert imot, så er bildet verdt og velegnet til å bli vurdert her. Bildet har en klar og treffende tittel, og bildet viser tydelig hva Bergliot vil formidle.
Jeg er glad for at flere mener at Bergliot har løst oppgaven bra. Som sagt, så er min mening at temaet kunne framstilles på en mer overbevisende måte, subjektiv.
Nettopp fordi jeg synes godt om Bergliots bilder mener jeg at hun er best tjent med å få forskjellige tilbakemeldinger. Jeg føler meg trygg på at hun plasserer kritikken i bakhodet og vurderer etter hvert om denne er berettiget eller ikke, og om denne kan være til nytte for henne.
Forøvrig er jeg ALDRI skråsikker på om jeg ser saker og ting riktig, men jeg snakker ut om mine følelser og vurderinger.
Ha en god natt og en god ukestart.
Hilsen Mike

Jonny E.

Hei igjen Bergliot

Det e egentlig mest innteressant og lærerikt for oss alle med kommentarer som spriker litt som her,
slike bilder som dette e midt i blinken for slikt,
noe eg regner med Mike sin mening var,
eg misforsto han ikke og ikke tror eg du gjorde det heller.
Eg regner kanskje med at Rainer så på vannlinja ved de fremste båtene angående skjev horisont, det forutsetter jo da at båtene ligger helt vinkerett på ditt ståsted.

Desverre litt vanskelig , som Grethe sier,
og vurdere V2 skikkelig pga kvaliteten,
men eg synes utsnittet fungerer bedre der

. JonnyE
Bergliot E.

Hei alle sammen,
Tusen takk igjen til de siste kommentarer.

Vær ikke redd folkens for at det skal bli noe kverulerende kommunikasjon av at dere kommer med tips og meninger. Jeg lagrer alt av kritikk som kan være lærerikt, men å praktisere det kan vel være verre. Forsøkte meg på v2 etter beste evne, men så jo først da bildet kom opp her at det ble så svæært. Grethe, takk for tipset. Jeg brukte nok ikke originalen jeg nei. Så her ser dere hvilken amatør som har hoppet rett opp i PS jobb....hehehe....
At bildet burde stått i et familiealbum........ja der og. Her ser man hvor forskjellige man er. Valg av bilder er bygget på så ekstremt mange personlige elementer, så jeg blir ikke overrasket over at det er noen av de andre her på foto.no som ikke liker mitt bilde. Det ville vært riv ruskende galt et sted hvis det motsatte var tilfelle....

Tror jeg må prøve å lage en til versjon utfra orignalen, men det blir ikke inatt. John Blund banker på straks såe.....

God natta folkens....Zzzzzzzzz

Bergliot:)
Rainer J.

Hei Bergliot! Sikkert bare mine øyne som ikke funker helt. Horisonten er fin den.....
Enig i at det er flere bilder på dotten som mottar positiv kritikk , og som i mine øyne er dårligere bilder en dette. MEN, jeg sammenlignet ''kvaliteten'' på dette bildet i forhold til dine tidligere bilder på dotten. Selv om du er i dine øyne en fersk fotograf, har du virkelig talent!!! Liker dine bilder svært godt. Jeg lærer jo også masse av den kritikken bildene får. Stå på ,Bergliot! Gleder meg til dine neste bilder. Mvh Rainer
Ioannis L.

Spennende linjer og fin komposisjon!
Men inholdsmessig er kanskje ikke bildet av dine aller sterkeste. Det kommer jo selfølgelig ann på betrakterens syn, og må ikke taes så alvorlig.
V2 ble desverre forstørret slik at pikslene ble synelige.
Men uansett så synes jeg bildet var flott! Velkomponert og godt observert! ;)
Avsluttet .

Versjon 1 er OK, men kanskje ikke av dine beste. Versjon 2 blir litt for ''grovpixlete''. Det jeg liker ved bildet er fargene og lyset i himmelen. Alle mastene skaper en dybde- og mengdefølelse. Generelt synes jeg bildet er litt for ''grått'', og det kunne med fordel vært skarpere. Sånn ellers, har du uansett fanget en flott feriestemning da. :-))
Bjørn H.

Ja her ligg det masse masse pææææænga !!!!

Et ok bilde Bergliot, fin dokumentasjon, og et bilde som igjen pirrer lengselen til sommer og sol ...

kvalitesmessig, og faktisk også komposisjonsmessig foretrekker jeg V1.....

V2 er ikkje så bra da :(

Stå på videre .... håper det er en god Mandag :)

Bjørn ;)

Preben A.

Heisann!! :)

Flott bilde dette her også!

Likte v3 best......!

Mvh Preben
Jonny E.

Hei hei

V3 ble bedre ja,
litt støy på himmelen,
men utsnittet liker eg.

JonnyE
Avsluttet .

Flott bilde Bergliot! Likte komposisjonen. Likte v#1 best. V#2 ble ikke bra...
Skyene er viktig for å gjøre bildet mer spennende.
Kunne godt vært postkort dette:)

Mvh Kia:)
Marthin H.

Flott bilde!
Wow där ville man vara med nån kär vän!
Härlig bild du e duktig!
Fredrik V.

Bra symmetri, skulle ønske båtene på venstre side hadde matchet mer rekken til høyre, men ellers bra bilde og eksponering.
Magnar J.

Hei Bergliot.

Her rører du ved en lidenskap jeg har,SEILING.
Skal foresten til Svolvær på torsdag(VM i skreifiske)
Da skal jeg SEILE over fjorden.
Tilbake til bilde er vel det meste sagt om komp.utsnitt lys.
Jeg likte bilde godt.

Hils1
Magnar c'',)
Petur E.

Hej Bergliot
Liker dette bilde veldig gogdt. Flotte og fine linier efter båterne

Petur Einarsson
Nils L.

Den midstillte komposisjonen fungerer bra her. Meget bra dybde i bildet. Lyset lenger sør er ganske forskjellig fra her oppe i nord og gjør at ting lett kan se litt blassere ut, uten at de er det. Fin miljøskildring med ordentlig middelhavsgodvær dette.
Mvh Nils :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu