New Waves
Mer et ''indre'' landskap enn et ytre, og kommentarer som går på ting i retning ''utbrente områder'' har ingen mening her.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-03-21 22:53:13
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon cp 5700
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger331
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_81449} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Jostein M.
Komposisjonsmessig er dtte bra. Nå blir du vel sur men jeg skriver det alikevel. Du bor så langt vekke at jeg er ikke redd deg hihihihihi. De utbrente partiene kler og tilfører bilde et bra moment.
Liker ikke lyset som skapes av solen på odden ute i havet. Ville klonet dette bort for å fått bilde neda renere.
Mvh
Jostein
Steinulf L.
Enkelt og pent. En slags abstraksjon, som man kan like eller ikke. Jeg synes det viser god beherskelse av mediet, men jeg blir ikke så veldig engasjert.
Sidsel A.
Som indre landskap, er det vel din opplevelse og ikke så lett for andre å tolke. Som ytre landskap ble det litt for blekt for meg. Vet ikke helt hva det er, men det gjør meg litt usikker på en måte.
mvh Sidsel
Marit E.
Hei Fred!

Nei, tør ikke antyde noe i retning av utbrenthet (..men hvisker det inni meg). Ditt indre landskap er vel ikke så blekt?

Enkelt og fint bilde. Ikke lett å mene noe om bildet, da det vel er bare du som kjenner landskapet 'innabords'.

Marit
Fred S.
Kjøper den med sollyset. Jostein, det kunne ha vært fjernet. Ellers ER det jo også et tradisjonelt landskap, da, øyer ,hav, strand, og faktisk deler av ei elv i forgrunnen. Bevisst overeksponert, egentlig lite behandlet i PS, med unntak for litt tukling i levels. Kankje ikke ''engasjerende'' ut fra dottens gjengse kriterier, men selv liker jeg det svært bra. Akkurat det bekymrer meg litt....

vh fred
Kurt S.
Synes faktisk det er litt vanskelig å kommentere dette bildet.
Som du selv sier ut fra dottens kriterier er det jo en del å trekke hvis man tenker på mørke områder, overeksponert etc etc.
Men, bildet ble jo faktisk fint likevel. Tittel og tekst synes jeg også passer perfekt.
Kunne faktisk tenkt meg å ha dette bildet på veggen.
mvh Kurt
Marianne M.
Hei Fred
Jeg liker det jeg også,kanskje det er grunn nok for meg også til å begynne å bekymre meg... ;-}
Det som fenger meg her er ''the great wide open'', som er noe som alltid har fascinert meg. Ser egentlig ikke på dette som et indre landskap som er tomt og blekt,men åpent, lyst og luftig med rom for mange tanker.....
Har sett på det flere ganger allerede jeg.....

Mvh Marianne

Fred S.
Har lagt ut samme motiv eksponert og behandlet på ''tradisjonelt'' vis, slik at dere i det minste ser hva motiver er. Regner med at dette faller mer i smak, men det går jo en del på dusinet av disse ....

vh fred
Jóhann Á.
Hei Fred!
Ikke vær bekymret, du! Dette var jo kjempeflott. Liker godt slike abstrakt landskapsbilder, hvis de gir meg noe ekstra. Og det gjør dette bildet. Komposisjonsmessig syns jeg det er glimrende. Med både landet og skyene som følger blikket mot lysets opphav. Og så de tonene! Og det hele som inviterer til det åpne og uendelige. Nei, her har du jobbet bra, Fred!!
Og hvis du er i tvil, er det v1 jeg kommenterer her. Den andre lar jeg passere.
Rune N.
I alle fall en utfordrende måte å skildre landskapet på! Noe helt annerledes enn ''standarden'', og på den måten tilfører bildet oss noe. I det minste tvinges vi til å vurdere det nøyere. Bare det er spennende syns jeg.

Konklusjonen min? Tror ikke det ''går hjem'' hos meg, men jeg har nå faktisk sittet og brukt litt tid på det, så helt utafor kan det jo ikke være. 2-eren er grei som faktaopplysning, kun.

mvh
Rune
Fred S.
Takk for kommentarer til Johann og Rune Gustav. Hyggelig at du liker det, Johann, vet du er en ærlig mann når det gjelder kommentarer, og Rune G., du legger fram reservasjonene dine på en fortreffelig måte !
En skal ikke kikke særlig langt over og under bildet mitt for å finne ut at dot.no ikke lenger er en side å bruke hvis en skal være litt ''eksperimentell'', men jeg føler at jeg må ''videre''. Med tanke på dot.no er det kanskje likevel tryggest å holde seg til den brede landevei for det meste.
Johann: Bildet ble tatt på veien hjem fra Rørvik ( takk for sist, forresten), Ole Martin og jeg hadde flere fotostopper på veien. Dette ble tatt på Salsnes, der solnedgangen slett ikke var ueffen.

vh fred
Marina R.
Likte dette veldig godt jeg...
Men sier meg enig i at sollyset burde vært fjernet.
Har stor sans for slike rene bilder.
Bra jobbet Fred!

Marina
Bjørn H.
Hei Fred .....

Har studert dette litt nå... Var i starten litt usikker på de hvite utbrente flatene dine, men ettersom timene og ettermiddagen skrider frem, ... hehe ...liker jeg det mer og mer ...og da mener jeg altså V1...

Bildet gir en eller annen mytisk atmosfære/stemning som tydeligvis treffer meg..

Mulig det er tomheten, minimalismen, og det lille innslaget av farger som gjør det ...

God kveld....

Bjørn ;¤


Marit E.
Hei Fred!

Måtte innom bildet ditt en gang til. Har kommet til at det absolutt bør sees i fullskjerm. Da ble jeg kvitt alt dette hvite rundt som forstyrret og uroet min hjerne litt. Liker det bedre og bedre, jeg. Bare du får skrellet vekk sollyset så.....

Versjon 2 er altfor trad. Du behøver ikke holde deg til den brede landevei, skjønner du. Men vi (iallefall jeg) trenger litt mere tid og 'opplæring' i å ta inn over meg eksperimentelle bilder. Så fortvil ikke kjære Fred, du kan trygt ta den smale vei.

Gjett hvilken versjon som sitter igjen oppi hue mitt av ener'n og toer'n her da?

Beste hilsen
Marit





Nils L.
Får ikke tak i hvor du vil med dette når jeg ser bildet sammen med tittelen - ikke helt i alle fall.
Uten tittel fungerer det for meg.
- Kommer vel av forskjellig erfaringsgrunnleg bl.a......
Mvh Nils :-)
Tom A. T.
Liker godt dette eksprimentet ditt Fred. Jeg studerte v1 lenge uten å finne helt ut av det og må si jeg ble ( positivt ) overrasket når jeg så hvor ''ordinært'' motivet ( v2 ) er. Syntes for øvrig det er befriende å se bilder som stikker seg ut fra det trygge og sikre. Fortsett med slike. Om responsen avtar er det mye bedre enn å selge sjela si ;o)..
mvh Tom T
Bergliot E.
Flott bilde som nok har fremkallet flere ulike sinnstemninger hos de som har kommentert bildet ditt. I utgangspunktet syns jeg at dette var noe tamt landskapsmotiv, men ser man totalen: v1 og tekst, blir bildet noe helt annet. Det gir rom for mange følelser, tanker og erkjennelser i sitt eget indre ''landskap''. Hvor du Fred vil hen med dette kan jo være basert på et personlig plan som man ikke trenger kjennskap til for å vurdere helheten i dette bildet.
Syns bildet var bra jeg!!!

Bergliot:)
Odd Eirik S.
Nå har jeg hatt dette bildet oppe på skjermen 3 dager på rad uten egentlig å skjønne hvorfor.

Det er gjerne med bilder som med musikk man ikke liker første gangen man hører den. Men det er ofte den musikken en blir mest glad i da man oppdager nye ting hver gang man hører den. Det samme med bilder som er noe utenom det vanlige. Man blir bare ikke kvitt dem. Noe i bildet tiltrekker meg, men ennå så synes jeg det er temmelig grelt.

Men har så store problemer med å tolke dette at nå gir jeg meg for denne gangen. Ikke umulig at jeg finner på å hente det frem igjen ved en annen anledning.

mvh
Odd Eirik

Sverre Farstad H.
Hei, Fred! Fikk et akvarell-inntrykk av bildet i #1. Synes kanskje det blir litt for mye lys flate, men er ellers en artig effekt du har fått frem. Synes igrunnen at #2, originalen, er et absolutt annet bilde, som er fint og flott, fargerikt og alt slikt, men #1 er mer spennende - synes jeg.
Mvh Sverre
ingebjørg fyrileiv g.
Hei Fred! Dette likte jeg godt. Ikke bare på grunn av at det er
tatt hvor jeg bor, men fordi jeg ikke har sett noe lignende.
Spesielt og godt å se på.
Men jeg tror kanskje (litt uviss) at jeg velle ha fjerna det
røde fra sola for å få det renere.
Fint bilde.

hilsen ingebjørg
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu