Bygård V
Bildet inngår i albumet Bygårder i Oslo -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-03-21 23:58:24
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2004-03-22 23:58:48
    Versjon #3
Utstyr
  • Olympus E-1
  • Zuiko digital 14-54 mm, 1:2,8-3,5
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger498
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_81471} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (31)
Mike T.
Hei Caroline,
sorry, men dette går fullstendig over min horisont.
Skjønner ikke hvorfor du har lagt dette ut, men venter spent på kommentarer fra andre. Muligens er jeg altfor gammeldags.
Hilsen Mike
Eskil O.
Dette likte jeg, en liten del av en byggning som speiler seg i en sølepytt, likte formatet. Trenger ikke alltid å løfte hodet for å se en fasade, motiver finnes over alt, godt sett.

Eskil.
Ketil P.
Jeg synes dette var et bra bilde og trenger ikke anstrenge meg nevneverdig for å skjønne hvorfor du har lagt ut bildet.

Liker godt diagonalen som pytten skaper, duse og behagelige farger og en (for meg) ny variant i kategorien for 'Vannspeilbilder'.

-kep-
Caroline M. S.
Takk for kommentarer Mike og Eskil. :-)

Mike: Bildet inngår i serien bygårder, hvor ingen av bygårdene er fotografert rett på. Alle er skygger eller speilbilder. Denne pytten har jeg prøvd meg på hele tre ganger uten å få det helt som jeg ville. He, he - nå var jeg så lei av pytten at jeg la ut bildet for å bli ferdig med den. :-D

Det jeg ikke liker selv med dette bildet er at fargene ikke ble så klare som jeg hadde håpet og at fortausplatene burde vært skarpe. I selve pytten kunne ikke speilbildet bli skarpt siden det blåste og var krusninger på overflaten. Uff, jeg antar jeg må bort til pytten igjen likevel (før den tørker helt inn) og se om jeg enten kan få skarpe fortausplater eller skarpt speilbilde og i hvert fall bedre farger. *sukk* Det jeg liker med bildet er at pytten går så i ett med fortauet.
Caroline M. S.
... og takk til deg også Ketil (du kom i mellom).
Gaute T.
Syntes dette ble veldig stilig jeg, fortauet og speilingen blander seg liksom veldig fint sammen.
Som du selv sier, skulle kanskje vært litt skarpere.

Gaute
Ken M.
Synes konseptet er kjempebra! Et flott og annerledes motiv. I den perfekte verden ville det kanskje ikke vaert noen krusninger paa vannet.. men naa er no ikke verden perfekt! Synes bildet uansett var kjempebra!!

Mvh
Ken
Rune T.
En meget god ide som du har gjennomført på en god måte. FOr en følelse av at det er revet et hull i en plakat eller side, slik at det som er bak fremkommer.

Det jeg savner er at denne ''riften'' er omgitt av et uskarpt element og ikke slik som nå at den flyter ut over hele bildet.

V2 er klart best.

Mvh

RUne
Stig B.
V2 gir en meget god effekt, som RT sier så virker det som om man ser på gården igjennom noe. Artig bruk av speiling. Godt gjennomført.

Mvh Stig
Marit E.
Tøft og originalt, Caroline!
Jeg får også følelsen av at det er revet hull i en papplate, og så kommer bildet fram. Likte det godt.
Bare bitte litte mere skarphet i platene så.....

Beste hilsen
Marit
Sidsel A.
Speilingen ble jo kjempeskarp i # 2. Liker konseptet. Morsom vinkling på bygårdene dine.
mvh Sidsel
Steinulf L.
Ver # 2 ser litt 'kunstig' ut. Liker ver # 1, som hadde vært fin i stille vær. Ta med vannbøtta og ta en ny tur.
Avsluttet .
Versjon 2 var best synes jeg. Originalt påfunn. Liker det.
Inger-Lise S.
Hei Line! To fine og annerledes bilder.Kreativt at du viser oss bygårdene dine ''ad omveger''.Flott speiling dette.Selv har jeg prøvd å vise høst i sølepytter og trær i is på denne måten,men dette slår alt.Mye bedre
Jeg likte begge bildene,men foretrekkerv#2,den var lekker.

Inger-Lise:)
Hans-Petter L.
Speilinger er morsomt. Synes likevel ikke noe særlig om #1 - der er alt uskarpt. #2 er mye bedre, men jeg foreslår en beskjæring i toppen, slik at ''diagonalsteinen'' til høyre forsvinner.

mvh
hpl
Knut L.
V2 er all-right.

mvh
Knut
Bjørn H.
V1 fungerer ikke for meg, mens derimot V2 er et artig motiv og et anerledes bilde av en bygård...tatt på huuue :)

Skarpt og fint, og blåfargen gjør seg godt ...

Bra at blikket av og til går i bakken :)

Bjørn ;¤
Kristoffer R.
Jeg synes konseptet ditt er spennende. Dette funker fint i v2 - det er originalt, vel tatt og stilig.
Nils L.
Du legger vel ut bilder for å få kommentarer regner jeg med.... :-)
V2 blir for polert for meg. V1 funker greit.
Noe ''knapp'' alene - men i en sammenheng tror jeg den vil bli meget bra.
Mvh Nils :-)
Marthin H.
Lysande bild! v#1 e bäst!
Du e bäst!
Caroline M. S.
Takk for nye kommentarer. Jeg har nå lagt ut en v3 etter tips fra Hans Petter.

Rune og Marit: Morsomt at dere synes v1 ligner på en pappkartong. Jeg ser det når dere sier det, men selv syntes jeg det så mer ut som speilingen var malt direkte på fortauet.

Steinulf: He, he - godt forslag egentlig, men det er nok fare for at vannet renner fortere bort enn jeg klarer å bære. Nå har pytten tørket ut, så jeg får nok vente til etter neste regnskyll. Og fortrinnsvis etter at Oslo kommune har fått feiet gatene - fullt av løv og grus der nå så jeg.

Nils: Jo, da - håper selvfølgelig alltid på kommentarer selv om jeg skal innrømme at jeg ikke hadde trodd jeg ville få noe særlig med kommentarer på dette bildet. I hvert fall ikke forslag til forbedringer og hva jeg kunne gjort annerledes. Desto hyggeligere at jeg har fått tips og forslag. Også synes jeg alltid det er gøy når noen liker et bilde og andre ikke i det hele tatt, og her ble det ekstra kjekt siden noen foretrekker v1 og andre v2. Selv liker jeg nok best v1.
Rune Edvin H.
Likte nok best #1.
Rune
Caroline L.
Jeg likte dette veldigt gott spesiel #1 .

Mvh
Caroline
Avsluttet .
Råbra synes jeg! Virkelig flott utført versjon 2..

Hilsen Jim
Are-Martin S.
Versjon 2 er min favoritt. Kjempetøft bilde. Kunne tenkt meg å ha det på veggen, litt på avstand med rom rundt. Kankje jeg ville henge det opp ned, slik at arkitekturen ble riktig vei, men da hadde jeg vel fått konstnären själv på nakken? he he.

Gratulerer med nytt kamera forresten, Modig valg, det er ikke mange at forståsegpåerne her på dotten som levner det en sjanse. Jeg kommer etter når jeg blir rik :-)

Hilsen studenten.
Ketil K.
Gratulerer først med flott plassering i OKK nå sist! Dette bildet har et morsomt og teknisk godt overraskelsesmoment. Som sikkert skyldes at speilingen liksom kommer rett ut av betongflisene. Som igjen skyldes glidenede overganger uten store kontrast- eller fargeskifter. Motivet er som sådan kanskje ikke all verdens spennende/originalt, men totalkomposisjonen sitter bra den. En fargerik person - hengende skrikende og opp ned ut av et av vinduene hadde sikker hjulpet.
Sverre Farstad H.
Hei, Caroline! Har denne gangen bevisst ikke sett hva andre skriver. Lurte lenge på hva dette egentlig var, så kom aha-opplevelsen - speiling i vanndam. Og veldig bra er det også. Glupe, konstruktive kommentarer har jeg ikke - likte bare bildet, jeg.

Mvh Sverre
Caroline M. S.
Takk for nye kommentarer. :-)

Are-Martin: He, he - jeg anser meg ikke som noen kunstner og uansett hadde jeg syns det var helt alright om noen hadde snudd bildet mitt opp-ned fordi de likte det bedre. Ja, man kunne gjerne klippet det i to eller fire, forandret farger og limt inn blomsterpotter for min del. :-) Vel - innen du blir rik, har det sikkert dukket opp kameraer som frister mer enn E-1. Kanskje har det det allerede? Jeg ville i hvert fall vurdert Nikon D70 om jeg skulle kjøpt kamera i dag.

Ketil: Ha, ha - ja, det hadde sikkert gjort seg med en fargerik, skrikende person, hengende oppned. Kanskje jeg skal skråle og lage så mye leven neste gang jeg ser en passende sølepytt at noen kommer til vinduet for å kjefte. :-D

Sverre: Ja, det er OK å se og kommentere bilder (eller i hvert fall tenke på hva man skal skrive) uten å ha lest alle andres kommentarer først. Man (eller i hvert fall jeg) blir jo ofte lett påvirket av hva andre ser og mener. Kjekkere å se etterpå om andre har sett og ment det samme som en selv. :-)
Avsluttet .
Hei

Synes egentlig begge versoner både med -og uten krusning ble bra jeg. Veldig spesielt bilde og likte tanken på at du har tatt byggningen ned på gateplan bokstavelig talt.

Stilig Caroline.

Vh Svenn
Rune L.
God idé. V3 liker jeg best. Ser ut som noe er revet ut og dermed kommer et bilde frem. Kan være en grei metafor i noen sammenhenger.

Rune
Elisabeth S.
Har forsøkt å ta et slik bilde en gang, men det ble langt fra så vellykket som dette. bilde nr. 63628

*Elisabeth*
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu