Fullmåne over Åndalsnes stasjon
Detet bildet er fra ent om kvelden 18. januar 1995, og viser fullmånen som titter fram bak fjellet Aksla i Åndalsnes. Kameraet har fått en lav plassering, og jeg har eksponert på ca. 15 sekunder. Jeg bruker nesten bare diasfilm, som så skannes.
Utstyr
  • Pentax system A1
  • -
  • Blender-
  • Lukker15s
  • FilmtypeFuji 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger332
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_82298} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Avsluttet .

Jeg kan ikke akkurat si at fullmånen er i fokus, og det tar litt tid å leite seg fram til den. Dessuten ser det ikke ut som du har eksponert med 15 sekunder, derimot at du har hatt kort lukkertid og skrudd opp levels i photoshop noe sinnssykt mye. Alt for kornete og uklart, og fargene er grelle. Du kunne tatt et MYE bedre bilde.
Roar N.

Opplysningene om lang lukkertid er korrekte, og det er ikke lysnet i Photoshop.
Tore Johan V.

Bildet har en ganske skitten følese, forsterket av kornene i bildet. Liker det spesielle lyset og fargene som kommer fram.

Åsveggen som kommer fram i bakgrunnen under i månen skaper ekstra dybde i bildet. Dette er et bilde som vi ikke ser mange av her på foto.no. Liker det veldig godt.

-TV
Avsluttet .

Skulle gjerne sett en versjon hvor det ikke var så sykt høy JPEG-komprimering, pluss litt fjerning av rusk og rask noen steder på bildet.
Avsluttet .

At det er utbrendt, kornete og skittent fungerer kanskje her, men det er ikke helt etter min smak. 4 sekunder lukkertid ville nok holdt, som jeg har brukt på dette bildet noen år tilbake bilde nr. 35980. Ellers er kompen fin, kanskje litt mange elementer.

PEter
Frøydis A.

Hei Roar!
Velkommen til ''dotten''!
Syns bildet ditt i utgangspunktet er veldig bra, synd komprimeringen og scanningen har ''ødelagt'' kvaliteten på det.. Litt rusk og rask burde vært fjernet, men eller så liker jeg komposisjonen, og selvfølgelig motivet :) Kunne kanskje vært foruten den skitne snøen i forgrunnen, men samtidig skaper den dybde i bildet. Gleder meg til å se flere jernbanebilder fra deg!
Linn Camilla; syns det virker for dumt å hinte om at fotografens informasjon ikke er korrekt, hvis man har prøvd å eksponere med 15 sek på nattestid, med mye kunstlys, så vet man at fargene fort kan bli ''grelle''.
:¤ -Frøydis
Knut L.

Jeg tror bildet har blitt bedre om du kuttet vekk månen, m.a.o. beskar kraftig i overkant.

mvh
Knut
Avsluttet .

Frøydis Asp Ormåsen; Jeg hintet ikke om fotografens ukorrekte informasjon - det var ikke noen form for tro fra min side om at informasjonen var ukorrekt, men jeg sa ''det SER ikke ut som''.

Roar Nilsson; Dette er bare min personlige mening. Det er et flott motiv!! Men det tekniske sitter ikke helt på plass for min del når jeg ser på bildet. Er enig i det andre folk sier om de skitne fargene, som gir bildet en spesiell stemning. Men det kan også bli litt for mye av det gode med det kornete innslaget :)

mvh. LCH ;)
Roar N.

For all del, men hva du vil og skriv hva du vil! Jeg leser alt, og det er jo for å få vite hva andre mener man legger ut bilder her. Min kommentar skyldtes bare at jeg tolket deg slik at du tvilte på det jeg opplyste om ekponeringstid osv.
Odd Tore S.

Jeg måtte bare se om jeg fant flere tog hos deg.
Hvis vi ser bort fra scannerproblemet, liker jeg dette veldig godt. Massevis av stemning her, månen er nok ikke ute av fokus, men kraftig overeksponert. Det lave kamerapunktet som legger vekt på skinnene gjør seg bra.
Di3 var en velkjent sliter på Bergensbanen, da i grønt og med stor frontplog om vinteren. Vi hørte den ganske langt inn på vidda. Hvis jeg klarer å scanne det etter angrep av fargespisende sopp, har jeg et lysbilde fra annen påskedag 1961 med Di3 og damplok i forspann i Ht. 602 til Oslo. Da sparte NSB seg ikke for å holde ruta. Kanskje legger jeg det ut her hvis det dukker opp flere jernbaneinteresserte.
MVH
Odd Tore
Roar N.

Du finner også massevis av jernbanebilder her:

<a href=''http://medlem.njk.no/forum/forum.php?rom=24''>Norsk Jernbaneklubb</a>.

Velg gjerne ''Galleriet'' for å legge ut egne bilder.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu