Guttene og damplokomotivet
Vi er på Bjorli i juni 2003. Norsk Museumstog kjører turisttog med damplokomotiv og gamle vogner på Raumabanen flotteste del Åndalsnes-Bjorli. På endestasjonen Bjorli dukket dette motivet plutselig opp av seg selv.
Utstyr
  • Pentax system A1
  • -
  • Blender-
  • FilmtypeKodakchrome 64
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger156
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_82904} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Odd Tore S.

Flott lok og avslappede gutter som ser storøyde ut også bakfra. Mye kontrast mellom loket og guttenes påkledning, ikke my eplenikkers der. Jeg synes du har fått fram loket på en fin måte, trist at de ikke fyrer så du kunne fått med en skikkelig sky av røyk og damp.
Det ligner på en stortysker 1'E som ble brukt i godstogene på Bergensbanen til den gikk over til diesel og elektrisk drift.
MVH
Odd Tore
Roar N.

De fyrer nok ikke når toget skal stå stille en stund. At loktypen kalles ''Stortysker'' er korrekt. Offisiell norsk typebetegnelse på disse damplokomotivene som ble bygget i et antall av over 5000 i Tyskland under krigen er tp. 63a. I Tyskland heter de type 52.
Odd Tore S.

Nei, jeg vet det, men de fyrer opp før avgang, og det gir mer dramatikk i bildet. Lite trolig at guttene hadde vært der fortsatt da, og dermed hadde motivet blitt et helt annet.
Jeg kjenner meg litt igjen i disse guttene, men jeg var så heldig å ha en morfar som var lokfører, så jeg fikk være med når han kjørte, riktignok mindre lok (Drammen distrikt), og mest motorvogner.
MVH
Odd Tore
Frøydis A.

Hei Roar!
Tilbake etter noen dager ''fri'' fra dotten.
Du vet jo hvordan det er med jobben vår.. ;)
Liker dette bildet av mektige dampen. Litt annerledes liksom. Guttene ser ut til å være imponerte over loket de også, og de ''gjør'' bildet.
Du har litt smårusk og støv, som sikkert kommer av scanningen.
Du bør få deg PS eller et annet fotoprogram, der du kan fjerne sånt smårusk :)
Dessuten er det litt ''grått'' så kunne gjort seg med en liten nivåjustering. ;)
Ellers liker jeg som sagt bildet, og motivet ditt!
Vinkelen gjør at loket ser så mektig ut som det jo er :)
:¤ -Frøydis
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu