Vårtegn i kjukeskogen
Regn, tåke og vind til tross, det er vårtegn i kjukeskogen.
Bildet inngår i albumet I kjukeskogen - Kolsås er mer enn stupene med noen av landets teknisk mest krevende klatreruter. Mesteparten av åsen er landskapsvernområde, og innenfor disse er det fire natureservater.
Kjukeskogen er et område med rød sandstein og edelløvskog bare ca. 200 m fra der vi bor. Gamle trær med mose og kjuker dominerer i den bratte skråningen, som ligger i tåkebeltet og hvor lite lys slipper ned sommerstid
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-04-06 17:34:19
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Canon EF-S 18-55 mm
  • Brennvidde31(x1.6)mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/15s
  • Filmtype(ISO 200)
  • Nei
  • AnnetStativ og stor tålmodighet.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger347
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_83174} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Inger-Lise S.

Hei! Klare og fine ranker du har avbildet her,med fine farger .Kva ''kjuker'' er,vet jeg ikke,men forestiller meg det som store ''knuter'' på trærne.(?)
I alle fall er du heldig som har naturreservatet så nært.(Ikke at jeg behøver klage,men likevel..)Litt uryddig bakgrunn her,men sikkert lite du kunne gjøre med det;)
Ha en god påske!

Mvh Inger-Lise
Knut L.

Fint og stemningsfullt bilde.
Den ''uryddige bakgrunnen'' skaper miljø.
Fine, saftige fargetoner.

mvh
Knut
Odd Tore S.

Inger-Lise:
Kjuker er sopp uten stilk som vokser direkte på trær, både levende og døde. De virker ofte tre-aktige og ser nokså levende døde ut.
Det jeg kaller kjukeskogen er bare et lite område, hvor mosegrodd uryddighet er helt typisk. Bakgrunnen skal være (kontrollert) uryddig, fordi det beskriver området. Dette er IKKE et greit sted å fotografere, bratt og kratt, løsstein med mose i rasvinkel!
Odd Tore
Inger Anne Maritsdotter V.

Her er den som henger nederst den som virkelig var fin her , skjønner du vil vise miljøet rundt , og det har du formidlet bra her.
-IAV-
Rolf S.

Hei.
Ser faktisk ut som du har vært ute i ''påskværet'' i dag og tatt bilder ? Det står det respekt av. Det er for de største entusiastene.
Jeg synes du har fanget stemningen og miljøet veldig bra. Kunne du funnet en vinkel hvor du fikk med litt mindre himmel hadde bildet blitt enda bedre.
M.v.h. Rolf
Bergliot E.

Vakkert vårtegn skapt uten menneskehender. BRA!! Likte det rotet i bakgrunn. Det er jo sånn det er i skogen:) Flotte varme farger i motivet.

Bergliot:)
Nils L.

Fint vårtegn dette. Men neppe kjekkt for allergikere...
- Det så jo ganske vått ut også da.
Mvh Nils :-)
Odd Tore S.

Palmesøndag var vårdagen for allergikere her, nær 100 % luftfuktighet, som tok seg av pollenet og sørget for dugg og vannperler på linsa. Så det lyse er nok ikke himmel, det er tåke som det var nok av både i høyere og lavere strøk. Men jeg synes likevel lyset under slike forhold er det beste for skogsinteriører.
Odd Tore
Inger-Lise S.

Hei igjen! Takk for din gode forklaring på dette med ''kjuker''.Så lærte jeg det:)

Inger-Lise:)
Inger-Lise S.

Å,nå trenger jeg et svar til...Jeg leste hva Rolf skrev...Jeg er jo vant til at Olympusen tåler vann,innen rimelighetens grenser,og dro gjerne ut i regnvær.Men du har samme kamera som meg nåCanon D 300,,og det første jeg leste,var absolutt alt om behandling av kameraet..
Jeg kan jo ikke ta dette kameraet ut i regn....Uten plastpose med hull kanskje? Blir det for fuktig,tro?

Mvh Inger-Lise
Odd Tore S.

I regnet var hele kameraet mitt dekket av dråper, men ikke slik at det rant av det. Det funket hele tiden, men vann på objektivet laget grå flekker på noen av bildene.
Hadde det vært mindre kronglete og bratt, hadde jeg prøvd paraply og kanskje plastpose med hull til objektivet. Jeg er litt redd for kondens hvis det kommer vann i posen eller på grunn av varme hender.
Jeg er ikke forsiktig med kameraet hvis jeg blir ivrig. Likevel, det har hendt bare en gang at kameraet slutte å funke pga vann (Canon EOS 500 SLR for film, omtrent samme kvalitet på kamerahuset), og da livnet det til igjen etter et døgns tørking.
Odd Tore
Eli B.

Vakkert bilde!
Eli
Lars-Anders M.

Vårstemmningen er utmerkt. men jeg syns for stor del av bildeflaten er for uskarp. Som du nu viser bildet, er jeg i tvil om uskarpheten er beregnet. jeg mener bakgrunnen bør hvere skarpere eller helt ut av fokus. Men stemmningen er fin den.
Odd Tore S.

Lars-Anders:
Vanskelig sak du tar opp her. Bakgrunnen skal være skarp nok til å vise miljøet i skogen her. Er det for uskarpt, blir det et bilde av rakler, ikke min hensikt. Hvis det blir for skarpt, kommer alt rotet for tydelig fram. I tillegg kom tekniske problemer som vind og vanndråper som gjorde det vanskelig å fokusere/kontrollere fokus.
Både min målsetting med bildet og det kompromisset jeg presenterer kan diskuteres. Takk for at du tar det opp! Om det blir tåke uten regn mens det er rakler prøver jeg nok igjen.
Odd Tore
Ann F.

Som miljø- og værskildring er det utmerket, selv om det godt kunne tåle noe mindre lys himmel mellom trærne i bakgrunnen.
Og du har rett i at kompromisset mellom å vise miljø og samtidig få til en behagelig dus bakgrunn som ikke forstyrrer hovedmotivet ofte kan være en vanskelig balansegang.
Her er det miljøet som vinner, og så får raklene heller ''vinne'' en annen gang.
Mvh Ann
Tom A. T.

Syntes Rolf og Ann sier det bra i sine kommentarer over her. Bakgrunnen blir litt for fremtredende og da blir det vel mye å slåss med for raklene i forgrunnen. Litt mørkere og kanskje litt mindre skarpe omgivelser hadde hevet det et steg til. Ellers er tåke ( og regn ) egentlig flott fotovær hva lyset angår.
mvh Tom T
Odd Tore S.

Jeg har lagt inn v2, som er et utsnitt av v1. Jeg valgte ikke denne versjonen fordi jeg syntes den viste for lite av miljøet i skogen. Den var kanskje mer i tråd med forslagene til forandringer. Andre meninger mottas med takk.
Odd Tore
Lars-Anders M.

V2 klart bedre.
Frøydis A.

åå, dette likte jeg!
Elsker å rusle i skogen, og dette er virkelig et vår''gufs'' fra tjukkeste trollskogen :) Ikke alltid lett å få et flott utsnitt fra skogens kvist og kvast, men det syns jeg du har klart her!
Flott stemning i bildet, og flott lys og skarphet på raklene :)
Liker V#1 best jeg da, for der har du fått med miljøet rundt, og får meg i ordentlig stemning. Dessuten liker jeg at bakgrunnen er uklar, det ble mer ''trolsk'' på den måten.
V#2 var også bra, men det ble liksom et annet bilde.
God Vår og God Påske!

:¤ -Frøydis
Odd Tore S.

Takk for gode og nyttige kommentarer!
Den som har sett motivet i virkeligheten har lett for å legge til og trekke fra der det passer, slik at bildet viser det han ønsker.
Her oppe under Kolsås er lysforholdene vanskelige med masse skygger hvis det er sol, men jeg tenkte ikke over at tåke skulle virke som om den var utbrent himmel. Skjerping og enda mer bevisste kameravinkler må til.
Odd Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu