Nattoget fra Stockholm nedover Ofotbanen
Naturen langs Ofotbanen ved Narvik er storslått og rik på flotte fotomotiver. Det er Rombaksfjorden som ligger til høyre ca. 300 meter lavere enn jernbanesporet.
Utstyr
  • Kosdak retinette 1A (ca. 1960-modell)
  • -
  • Blender-
  • Lukker1/125s
  • FilmtypeKodakchrome 200
  • Nei
  • AnnetNår man skal ta bilder av tog som passerer slik må man bestemme seg på forhånd om man vil fyre av en serie bilder og plukke ut det beste etterpå eller prøve å ta ett som er mest mulig perfekt. I dette tilfellet prøvde jeg meg på seriemetoden.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger182
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_83488} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Steinulf L.

Spesielt bilde med fint utsnitt. Teknisk bør det kanskje jobbes litt mer - støvet på himlen bør fjernes og det ser ut til å være et blå/magentastikk i bildet.
Frøydis A.

Flott utsnitt, og mektig natur!
Som Steinulf sier, mangler det litt på det tekniske, som nok har blitt forringet ved scanning.
Bildet har et kraftig magenta/fiolettstikk og det har kommet rusk på bildet. Kan fort rettes opp i PS. Har du fotoprogram?
Med det tekniske mente jeg selvsagt ikke ved fotograferingen, for der sitter virkelig alt som det skal.
Et flott bilde, som fortjener å bli vist slik det virkelig er! :)
:¤ -Frøydis
Roar N.

Har billedbehandlingsprogrammet photolmpact.

Da jeg la ut bildet på foto.no ble det mørkere enn slik jeg så det på min egen skjerm i nevnte billedbehandlingsprogram.

Originalen hadde et lite rødstikk, later til at jeg rettet opp dette litt for mye.
Odd Tore S.

Enda et tog i flotte omgivelser. Motiv og komp er bra, men som de andre kommentatorene også sier, det gjenstår endel på det tekniske.
Jeg har lyst til å ta ut en kopi i kveld(?) og se hva Photoshop kan gjøre med farger og kontrast, om ikke annet så lærer jeg noe av det.
Hvor gammelt er bildet? Det ser vel ikke særlig gammelt ut når jeg ser på toget, men kameraet ditt er en skikkelig (og kjent) veteran.
MVH
Odd Tore
Roar N.

Bildet er tatt den 17. juli 2003. Tognummeret er 94. Vi er ca. 24 km fra Narvik sentrum.
Nils L.

Bra dybde og ''linjeføring'' Likte bildet godt.
Mvh Nils :-)
Odd Tore S.

Jeg har sett litt på bildet ditt i PS. Det ser ikke ut til å ha hatt godt av å bli scannet, ledninger som ser ut som en rekke korte usammenhengende streker, grov og kornete struktur med tydelige fargeprikker. Fargene fikk litt mindre fiolettstikk etter auto color correction og en runde color cast, og litt mer kontrast gav mer liv. Kornstrukturen kan jeg ikke noe med, er ganske novise på PS, men tar det som en utfordring.
Problemet er nok først og fremst scanningen. Ganske trist, for dette synes jeg var et veldig bra tog-i-flott-landskap bilde.
Ser frem til neste bilde fra deg.
MVH
Odd Tore
Wes D.

Lovely scene to enjoy - I have been along this route - in June 2002 and remember the views along here towards Narvik - in fact I video'd the scene as I travelled .
I took the night train from Stockholm to Boden and changed there for the trip to Narvik - had 4 nights there and the Midnight sun came out for me on 3 of the nights so got some shots of it and video too.

Thanks for helping me to remember my trip with this shot
Kind regards Wes
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu