Orrhane på isen. ''Rett ut av kamera''
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger594
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_83648} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (30)
Tom A. T.
Dekorativt bilde. Liker godt den rene og hvite flaten. Akkurat nok vegetasjon for å opprettholde balansen i kompet.
Meget bra!
mvh Tom T
Inger-Lise S.
Dette var fint. Flott orrhane og fin balanse i bildet med ''plasseringen'' av vegetasjon. Dyktig presenert.

Mvh Inger-Lise
Odd Karsten H.
Det her var jo berre nydeleg: Flott komponert og så reint, så reint, med berre ørlite vegetasjon for å gi miljø og djupne nok til vise at fuglen likevel ikkje er eit magnetbilete på ei kjøleskåpdør.
Det kan da ikkje vere lett å eksponere slik at du får med detaljar i drakta på ein så mørk fugl på snødekt is?
Odd
Øyvind A.
Takk for kommentarer.
Odd Karsten: Jeg bruker spot-måling rettet mot fuglen. Da går det helt fint. Andre former for lysmåling fungerer dårlig, da blir de mørke partiene på fuglen svarte.
mvh Øyvind
Rune N.
Dette var bra, ja! Liker det ''minimalistiske'', at det nesten bare er fuglen som er i bildet. Stråene som stikker opp understreker dette veldig bra, og passer flott inn. Vellykket!

mvh
Rune
Anders A.
Genialt bilde. Jeg skal også på leik en av disse dagene. Gleder meg, har funnet en plass der jeg tror de har en spillplass.
Er jeg heldig får jeg kanskje et sliket bilde som du har her
Mvh Anders
Jostein M.
Minimalistisk og stilg. Kan virke som du har dradd vekk noe av høylyset i bildet men sier du at det er rett ut fra kamera så er det vel det da :-)
Mvh
Jostein
Avsluttet .
Smart med spottmålingen Øyvind.

Fint med bilder rett fra kamera synes jeg. Fuglen har en fin posisjon i bildeflaten og som nevnt av Tom A. er det vegetasjonen som sørger for den fine ballansen.

Et bra fotojobb du har gjort her.

Vh Svenn
Åsa K.
Det här var en helt annorlunda naturbild som är mycket fin. jag tycker om att det bara är orrtuppen som syns och som balanseras upp utav det lilla gräset som finns till vänster.
Det här är en ytterst häftig bild
Tycker Åsa
Øyvind A.
Takk for kommentarer.
Jostein: Nix mekking med høylys. Akkurat så hvit er isen i den ubehandlede råfila også.
mvh Øyvind
Rune L.
Dekorativt og minimalistisk. Bra komposisjon. Ideelt sett burde det røde over øyetvært dempet noen hakk.

Rune
Guttorm N.
Synes bildet virker unaturlig uten mer bakgrunn enn gjengitt her,, tror ikke dette er rett fra kamera uten videre.
Øyvind A.
GN: Mao tror du at jeg lyver. Med et slikt utgangspunkt er du hjertelig velkommen til å holde deg vekk fra mine bilder.
Jan R O.
Dette virket for meg veldig kunstig. Det er alt for store hvite flater her uten noen som helst tegning. Virker også snodig med vegetasjonen som er kuttet nede, antagelig med noe sne foran. Fuglen er fin den, men som sagt, det mangler noe rundt den.
Jan
Steinulf L.
Flott. Tør jeg foreslå en anelse usm?
Øyvind A.
Takk for kommentarer.
Jan R.: At det er delte meninger om bildet anser jeg som et sunnhetstegn. Men kunstig? Tja, det blir vel et definisjonsspørsmål. For meg er dette bildet helt naturlig, av grunner som er gitt ovenfor. At hele isflaten er utbrent er vel egentlig ikke så rart når det er eksponert etter den mørke fuglen. Du har ellers helt rett i at det er is/snø som kutter vegetasjonen nede.
Steinulf, jeg har allerede lagt på en god del usm, men når du sier det, ser jeg at visse områder muligens burde fått enda mer.
mvh Øyvind
Avsluttet .
Uvant men dekorativt. Fikk et lignende resultat selv i bildet av en bille fotografert mot en lys grå himmel.

Fint at du fikk med litt vegetasjon også.

Inge
Jan N.
Dette gikk rett hjem hos meg!
Et annerledes bilde enn man er vant til å se fra orreleik. Blås det opp og få det på veggen snarest!!
Utrolig bra.

JanJ
Knut L.
Jo sann, meget velkomponert og dekorativt til tusen.

Dette er mye mer enn et illustrasjonsbilde av vårlivet hos stor fuggel'n.

FLOTT er det.

mvh
Knut
Jonas L.
Dette var bare flott.
Dyktig!
mvh JL
Tor Jan E.
Hei!
Fin fugl, men bildet fungerer ikke som naturbilde. Jeg ser at bakgrunnen er brent ut , det er en teknisk sak som det er vår oppgave som fotograf å indre (om det ikke er ønskelig). Her tror jeg ikke det er ønskelig. Det hadde da vært bedre å sett fuglen skikkelig sSAMTIDIG med noen detajer i snøflata? Kanskje ikke mulig - , men da hadde bildet vært topp.
Øyvind A.
Takk for kommentarer.
Tor Jan: Et viktig poeng her var nettopp å få til utbrentheten i bakgrunnen. Det bildet du ønsker deg er en mer tradisjonell variant. Greit nok, men i mine øyne et mer kjedelig naturbilde. Smak & behag.
mvh Øyvind
Avsluttet .
Jækla dristig dette Øyvind. Jeg er nok den siste som skal kritisere noen for å bryte konvensjonene i naturfoto. Synes du har en riktig innstilling til fuglefotografering her, hvor du forsøker å gjøre noe nytt.

Debatten som Eikeland ansporer gjør dette egentlig dobbelt interessant. Hva er et riktig naturfoto? Hvorfor skal fotografer unngå utbrendthet? Det sistnevnte er det enkleste i verden, men en slik tilnærming til fotografiet er neppe den smaleste sti det perfekte fotografi.

Den andre grunnen til at Eikelands ansporing er interresant, er spørsmålet omkring artsavbildning i naturfotografiet. Eksponeringsvalgene du har gjort har åpenbart fått frem vanskelige tegninger i fjærdrakten. Er ikke dette da et perfekt artsbilde?

Vel, nå tipper jeg at du var ute etter å utfordre deg selv og at du har bøttevis med ''konservative'' opptak fra samme tur. Stilig var dette i alle fall.

-k
Øyvind A.
Takk for innsiktsfull og utdypende kommentar, Kjell. Dette er viktige og interessante momenter.
Du har helt rett i at jeg har ''bøttevis med konservative opptak'' også. Jeg tenkte jeg skulle legge ut noe mer tradisjonelt som avslutning på denne serien, når den tid kommer.
mvh Øyvind
Stig B.
Flott bilde, hvor bakgrunnen skaper en svært kontrastrik situasjon mot den godt eksponerte fuglen. Artig, og gir noe å tenke på til senere.

Trodde som nevnt på ditt forrige bilde at fra thumbnailen trodde jeg dette avr manipulerte bilder jeg ikke gadd å se på, men bildet var jo nydelig.

Mvh Stig
Tor Jan E.
hei igjen!
Har lyst til å kommentere bildet og synspunktene mine litt til, på bakgrunn av kommentarene. Var det meningen at bakgrunnen skulle være uten noen detaljer er jo bildet riktig eksponert. Jeg trodde det var meningen å unngå de typiske svarte orrfuglene (som jeg har noen av). Om det siste hadde vært målet syns jeg en skulle balansert eksponeringen slik at ikke pixlene brant ut. Litt mer om naturbilder. Dette bilde gir meg to assosiasjoner: 1. Fin orrfugl klippet ut i billedbehandlingsprogram (vet at det IKKE er det!!) 2. Fin orrfugl fotografert mot en sømløs hvit bakgrunn i studio. Ingen av assosiasjonene har dekkes av naturfotografi, like lite som fotografers studieopptak er reportasjefotografi. Vi tar vel ALLTID bilde av natur i vid betydning! Slike artsstudier som dette bildet kan være fine, men over tid ville bildet ha tjent på noe tegninger i bakgrunn siden assosiasjonene over ville falle bort - og den genuine orrhana ville stått sterkere. (men, bevares - jeg skulle gjerne ha tatt bildet!)
Øyvind A.
Takk for din tilbakemelding Tor Jan. Jeg liker særdeles godt at bildet leder til engasjement og debatt. Ikke noe er bedre enn det. For meg er akkurat det mye mer verdifullt enn uforbeholdne skulderklapp.

Mine intensjoner er vel både og, først og fremst var meninga å få til en korrekt eksponert fugl. Men på jakt etter det spesielle fant jeg ut at det kunne kombineres med en high-key effekt. Dette er jo en velkjent teknikk, men kanskje ikke så ofte brukt i slike sammenhenger. For meg er naturfoto ikke begrenset til å forsøke å framstille ting mest mulig likt slik øyet opplever det. Slik jeg ser det, er slike tvangstrøyer det som virker mest hemmende for utviklingen av naturfoto som sjanger.

Men det viktigste her handler jo om hvordan den enkelte opplever bildet, du falt tydeligvis ikke uforbeholdent for det, mens andre likte effekten godt. At det skulle være delte meninger om et slikt bilde, var jeg forberedt på.

La meg også legge til at jeg synes det er gøy å vise at teknikk er mer enn photoshop. I disse tider later mange til å tro at ps er den eneste løsningen for å oppnå spesielle effekter.

mvh Øyvind



Caroline M. S.
Dette ble veldig bra! Kjempefine farger på fuglen og flott med den helt hvite bakgrunnen. Også har du med det lille ekstra (stråene eller er det lyng?) til venstre som virkelig hever bildet. Uten hadde det sett mer ut som de gamle skoleplansjene (jeg har noen stokkandbilder som er slik - uten det lille ekstra).
Bjørn H.
Hehehe ..... Liker dette Øyvind ....

Var litt usikker på hva jeg syns om den lille informasjonen som ligger i det hvite (high key effekten)..... men det er faktisk kult, og den lille busken gjør masse for bilde........

Tøft :)

Bjørn :)
Øyvind A.
Takk for kommentarene til dere siste også.
mvh Øyvind
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu