Våryre tjeld
Tok en tur på Kalvøya i dag for å fotografere Oslogryta ved soloppgang. Da det skyet over og begynte å hagle, fikk jeg besøk av disse elskhovssyke typene.
Først satt de stille og så forelsket på hverandre, så tok han seg en flytur mens hun satt igjen. Da han kom tilbake, hadde han fått eldhug, og satte i gang, og han sølte ikke bort tiden! Så startet de forfra igjen inntil måkene overtok flytebrygga.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-04-09 14:16:22
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2004-04-10 13:16:29
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2004-04-10 13:18:06
    Versjon #4
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Canon EF 75-300 mm IS USM
  • Brennvidde300 (x1,6mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/500s
  • Filmtype(ISO 200)
  • Nei
  • AnnetStativ, vanskelige lysforhold.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger374
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_83666} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Inger Anne Maritsdotter V.

Stilig bilde , på tross av uskarpheten.
Artig positur det der:-)
og noen flotte fuglearter.
-IAV-
Avsluttet .

Fint fanget.

Uskarpt, men det holder greit synes jeg. Det er jo tross alt ikke hver dag man fanger inn et slikt øyeblikk.

Vh Svenn
Stig B.

Fint fanget situasjon og tilhørende historie.

BIldet er litt uskarpt og ikke så detaljrikt, men her er det situasjonen som er hovedsaken. Flott situasjon. Det å være der som tilskuer i naturen er en verdi i seg selv, som er et naturlig biprodukt ved fotografering.

Mvh Stig
Avsluttet .

Artig situasjon du har fanget. De tekniske svakhetene er nevnt. Innhold og undertekst er flott.
Odd Tore S.

V2 ~ 1 sekund før, muligens litt mindre uskarpt?
Jeg har dårlig stativ som fjærer og er slarkete. I tillegg lurte refleksen fra bølgene kameraets lysmåler og antageligvis også autofokus. Dette gikk så fort at det var bare å fyre av og håpe på brukbart resultat.
Odd Tore
Leif Håvard H.

Takk for kommentaren til ''måsen fra Bø'' Her har du fanget situasjonen fint. Snittet er greit. Det øvrige tekniske er nevnt, og man trenger ikke bestandig å være like teknisk opptatt. Ha en fin fotovår mvh. L Halland
Inger-Lise S.

Hei! Dette var litt av et blinkskudd!Jeg er enig i at et bilde ikke trenger å være teknisk perfekt for å være godt.I enkelte tilfeller blir bildet til og med uten ''sjel'' om det er for perfekt teknisk.
Flott dette!

Inger-Lise:)
Jostein M.

Joda det er mange som merker at våren kommer og det er forsåvidt en del måter å kjenne dette på. Du har vist en hehehe. Ikke teknisk på topp men en artig situasjon.
Mvh
Jostein
Jan R O.

Likte best versjon 2, mye pga at nebbet er åpent liksom den gir beskjed om et eller annet. Men på V1 ser man øynene og det er jo et pluss. Ok bilde, men synes det er litt kornete. Dessuten virker det som om det er noe rart med fargene.
Jan
Odd Tore S.

Jan:
Bildet er undereksponert i utgangspunktet. Korn og rare farger dukker opp etter nødvendig behandling i PS Levels. Ingen komprimeringsfeil, utsnittet er 1 : 1 regnet i pixler, tilsvarer ca. 1200 mm brennvidde (35 mm ekv.), fargene er der før komprimering til FPG.
Gode råd mottas med takk, har hørt om Neat Image, men har det ikke.
Odd Tore
Inger-Lise S.

Hei! Neat Image kan du bare søke etter på nettet og laste ned gratis.Det gjorde jeg.Kan se ut som om det er en demo,men jeg bruker den uten problemer.
Lykke til.

Inger-Lise:)
Jan N.

Det var en utrolig artig situasjon å se bilde av!
Det tekniske er nevnt.
(Neat Image følger også med på cd i det siste nummeret av ''Digital fotografi'')

JanJ
Rolf S.

Skal ikke si noe om det tekniske.
I en slik situasjon, som varer så kort tid, er det bare om å gjøre å jobbe raskt for å få noe i det hele tatt. Og i dette tilfelle kan man vel ikke få mer ?
Når man så har prøvd seg på dette et antall ganger kommer også det tekniske. Men man skal være mer ute enn inne for å få mange sjanser på et sånt motiv.
M.v.h. Rolf
Odd Tore S.

Jeg lærte mye om tjeldens sexliv i går, så i dag forsøkte jeg å forbedre fototeknikken min.
Fant samme par som i går, begge like gira, og prøvde igjen. Uheldigvis ville de bare elske i motlys.
Disse typene sitter ikke stille på samme sted særlig lenge, og setter i gang nærmest uten varsel. Hannen lager en kort kjærlig lyd sekunder før, helt forskjellig fra vanlige skrik og skrål, og så er hele saken unnagjort på ca. 4 sekunder.
For å treffe i dette korte tidsrommet, må fuglene holdes i fokus hele tiden når de ikke spiser. Det er ganske konsentrasjonskrevende og gir sovende ben, osv., dessuten spiser det batteri med autofokus og IS.
Odd Tore
Avsluttet .

Versjon 4 er den morsomste synes jeg. Godt fanget, og virkningsfull vinkel det er tatt fra (versjon 4). Synes de fullstendige fargene ga motivet mere spenst.
Svein A. N.

Dette var eit utrolig artig situasjonsbilde, og et sikkert vårteikn. Tjelden er ein ganske sky fugl, og slett ikkje god å komme inn på. Bildet er litt uskarpt, men eg synest det ikkje gjør så myke her. Bra sett

Mvh Svein ;o)
Odd Tore S.

En forklaring på uskarpheten kan være at jeg bruker et teleobjektiv med Image Stabilizer (IS).
Når man trykker halvveis ned utløseren, bruker det litt til på å stabilisere seg. Dette går bra så lenge det er tid til å trykke utløseren halvveis ned på fohånd, men antageligvis er det fortsatt ikke helt stabilt når man tar bildet med det samme, eller bruker fjernutløser, som jeg tildels gjorde her.
IS bør kobles ut under slike forhold, spesielt ved bruk av stativ.
Odd Tore
Odd Eirik S.

Kjempestilige bilder.
Tror ikke jeg velger meg noen versjon. Dette er jo en serie unike bilder. Det tekniske er nevnt men jeg synes allikevel dette ble veldig bra. Synes du har vært dyktig som fikk med deg denne seansen.

mvh
Odd Eirik
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu