Orreleik
har ikke fått vært i vei på orreleik ennå i år, så jeg mimrer litt med å legge ut et bilde fra i fjor. Var så heldig å komme over en utrolig stor leik. Detar faktisk godt over 30 orrhaner der! Håper å få tatt en tur med det aller første.
Fotograf
Utstyr
  • Canon eos 10D
  • Canon 100-400 L IS
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger328
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_83925} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Catrine A.

Du er heldig som har bevitnet dette naturfenomenet!!
Bildet er kjempe fint, men det er litt morsomt og!!

Ser ut som noen har miste bunads huene sine ute på myren!!
Det er pga. de skarpe flotte fargene som er så fin kontrast!!
Våren er bare herlig!!!

mvh Catrine
Tom A. T.

Fint miljøbilde av orrfugl i leik. 30 stk må ha vært litt av en opplevelse. Jeg har også dette til gode for i år, men jeg håper jeg får til en tur eller to.
mvh Tom T
Øyvind A.

Ja slik ser det ut på myra. 30 høres voldsomt ut, på ''min'' leik er det bare 6-7.
Ok som oversiktbilde, litt langt hold.
mvh Øyvind
Jan N.

Takker for kommentarene!

Joda, det var litt langt hold, sjølve leiken var ute på en liten holme, og med åpent vann kunne jeg ikke komme nærmere da. Men antallet er helt fakta, leiken ligger i ''de store svenske finnskoger'' hvor det i enkelte områder er en helt annen tetthet av skogsfugl enn ihvertfall jeg er vant med fra noen plass her omkring. Her er det nok også mer vanlig med 6-7 stk. Regner med å komme litt nærmere i år, med litt bedre forberedelser. Forresten et svært interessant område, med masse arter av vannfugler og både hubro og slagugle hekker i omegn. Det var faktisk en hubro som hadde tatt en orrhane på leiken der, jeg fant hubrofjær ved kadaveret. Tenk å få feste noe sånt på brikka....!

JanJ
Eli B.

Flott bilde!
mvh Eli
Svein B.

Orreleiken er jo ett av vårens store høydepunkt, og jeg synes bildet ditt viser stemningen på en slik leik på en fin måte. God balanse mellom hovedmotiv og miljø, og flott lys. Komposisjonen blir kanskje litt midtstilt.


mvh
Svein B

Stig B.

Stemmer i med initialbror SB; Flott miljøbilde som viser dem i aksjon. Enig i at det kanskje ble litt midtstilt, men likte bildet veldig godt.

Jeg vil vel tro at opplevelsen må ha vært stor, langt unna eller ikke. En viktig del av foto, etter min mening, er å få med seg naturopplevelser som i enkelte situasjoner også kan gi frysninger. Dette må ha vært en slik.

Håper du lykkes i de store skoger. Gleder meg til fine bilder.

Mvh Stig
Jostein M.

Synes kompet sitter. Bra med miljø rundt. Satt en stund og lurte på om jeg ville at du skulle vært noe nærmere. Har kommet fram til at jeg liker det slik som det er.
Mvh
Jostein
Marina R.

Dette var bra!
Marina
Tom E. F.

Minner meg om opplevelser i Krokskogen på Ringerike tilbake i ungdommen med barhytte, bål, hutrende marsnetter og råtnende snø om ettermiddagen. Fin stemning og bildeflater. Skulle ønske mer detaljer/ nærmere, men bildet fikk fram både tsjo-ing og mer! Takk!
mvh Tom E. F.
Per Inge Ø.

Du har så absolutt klart å fange dramatikken og skjønnheten i orrenes spill, men jeg synes (subjektivt) at en bakgrunn av barskog ville vært mer passende, motivet tatt i betraktning.

Per Inge Østmoen
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu