Haukugle
Jeg fant igjen haukugla fra kvelden før, og hadde denne gangen med blitz. Fikk dessuten en bakgrunn, noe som gjorde fotograferingen lettere.
Bildet inngår i albumet Fugler i Gudbrandsdalen -
Utstyr
  • Nikon D1h
  • Sigma APO AF 500/4,5
  • Brennvidde500mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • AnnetHåndholdt, med blitz på full guffe. ISO 200 denne gangen.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger441
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_83953} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Knut M.

Nydelig!
Reinspikka misunnelse fra meg. Finner ikke noe galt med komp osv.

:o)
Knut
marion L.

Du må da være den heldigste (dyktigste) mann i mils omkreds, satt denne skjønnheten bare og ventet på at du skulle komme forbi??

Vakrere fugl enn denne ugla har jeg sjelden sett...

mvh Marion
Miriam A. L.

Nydelig! For en pusete herlig fugl.
Magnus A.

Helt nydelig bilde.Du må bo i et skikkelig fugleparadis,har skjelden sett så mange flotte bilder og av så mange forskjellige arter fra en og samme fotograf.
mvh.Magnus A.
Wigdis W.

Herlig ugle-portrett ! Du er heldig som har tilgang til så mange flotte fuglearter. Jeg har ikke sett en ugle på avstand engang :-)
Stig B.

Misunnelig :-)

Flott bilde med en veldig fin bakgrunn. Ser ut til å ha god kontakt, den er oppmerksom på deg. Skarpheten treffer du selvfølgelig der du skal. Bra detaljering.

Du er flink til å lete opp fuglene dine.

Mvh Stig
Jan N.

Dette var bra! Det var bra det forrige også, men dette er bedre teknisk og så har du fått med stjerten!

Du har da jammen litt tur også, som fant den igjen!
Godt jobba!

JanJ
Jostein M.

Bedre enn det forrige. En mye penere blitzbruk enn jeg fikk på mitt bohfinkbilde. Fin bakgrunn. Kunne kanskje ønske ørlite mer skarphet.
Mvh
Jostein
Arve G.

Strålende!
Flott balanse i bildet. Og nydelige matchende farger.
Jeg skulle også ønske en anelse mere skarphet.

Arve
Lennart J.

grattis underbar bild.den sitter perfekt. mvh lj
Kjartan T.

Jeg savner også litt mer skarphet i dette bildet, og er heller ikke helt fortrolig med bakgrunnen som ser ut som en låvevegg. Men bevares nå er jeg superkritisk.

Haukugla er en helt nydelig fugl som kan ha stor variasjon i fjærdrakten. Tror fuglen på dette bildet er en ungdom (se http://www.nofnt.no for en voksen fugl) ... er du enig med meg?

Kjartan T.

Beklager, adressen skal være: http://www.nofnt.no/news/
Jarl Fr. E.

Nydelig, utrolig flott fugl. Ikke helt 100% på skarphet, men alikevel flott. Det hadde nok hjulpet med stativ, prøv med ettbens, det fungerer ganske bra når en smyger seg rundt i skog og mark.

mvh
Jarl
Svein B.

Hei, og takk for kommentarer alle sammen.

Kjartan T: Du har helt rett både når det gjelder skarphet og bakgrunn. Forholdene her gjorde det svært vanskelig å få brukt stativ i det hele tatt. Denne ugla jakter i samme område hver kveld nå, og sitter utrolig vanskelig til, nesten alltid i silluett mot himmelen, plassert på en ledning eller gjerdestolpe som her. Jeg måtte derfor improvisere og bruke den støtten jeg kunne finne. Da dette bildet ble tatt sto jeg i en bratt skråning nedenfor ugla, og med støtte mot en grovvokst ripsbærbuske som eneste alternativ. Som JFE sier, kunne jeg i det tillfellet kommet bedre ut av det med et ettbensstativ. Også her satt den helt i siluett, men jeg fikk-som du sier- en låvevegg som eneste mulige bakgrunn fra akkurat dette punktet. Bedre enn ingenting synes jeg selv, men penere bakgrunner finnes overalt ellers i naturen. Da gjelder det bare å finne ugla i de rette omgivelsene.

Når det gjelder alder på denne og andre haukugler bestemt fra utseendet, er det ut i fra ringmerkingslitteratur på området, ingen tegn eller kjennemerker som kan brukes for å skille aldersgrupper fra hverandre. Førsteinntrykket jeg fikk av denne ugla var en gammel fugl, med lyse ansikt- og hodetegninger. Som du sier kan de variere endel i utseende disse haukuglene, og det dreier seg nok mere om individuelle forskjeller, enn forskjeller på grunn av aldersforskjell.

mvh
Svein B
Aleksander M.

Bra bilde synes jeg.
Kunne kanskje vært litt skarpere.

Mvh Aleksander
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu