Båt byggverk...
På bildet er en båt som har stått i spjeler så lenge æ kan huske. Er nesten blitt et minnesmerke. Vet faktisk ikke om den noen gang har vært sjøsatt. Har ikke tatt mæ bryet med å sjekke båten`s historie, noe som sikkert var dumt av mæ. Det er forresten mulig å se denne båten under broa nede til høyre på dette bildet: bilde nr. 104147

Liker iallefall bildet veldig godt sjøl. Jobbet mye med det teknisk når æ tok det, samt at det ble finjustert i photoshop i etterkant. Måtte jobbe mye med snøen i bilde ettersom den ble utbrent, men æ tok heldigvis bildet i RAW-format så eksponeringen kunne draes litt ned.
Mange forsøk på utsnitt ble også gjordt, men fant ut at det hær var det beste. Kuttet kort på høyre side for å dra bilde ut og opp mot venstre.
Noe æ synes æ lyktes med sjøl. Et av få bilder som har fått æren av å bli satt på papir i min samling. Kom gjerne med analyser om dette bildet. Ser iallefall mye på dette bildet sjøl. Håper det faller i smak...
Fotograf
Utstyr
  • Canon EOS 300D DIGITAL
  • canon EF-S 18-55mm
  • Brennvidde18mm
  • Blender-
  • Nei
  • Annet-Stativ
    -ISO 200
    -Selvutløser
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger489
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_84176} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Kay R.
Håper Dåkker tar tiden å setter øyan godt inn i bildet mitt. E veldig glad i dette bildet, så en ærlig og saklig begrunnelse på korfor dåkker liker/ikke liker bildet mitt settes VELDIG stor pris på...

Vel overstått påske alle sammen...

MVH Kay:-D
Cristina B.
Hei Kay,
Jeg er ingen proff, men, jeg liker bildet ditt pga den fantastiske blå-fargen, og den krystallklare sjøen. Videre er bildet veldig godt komponert og rolig å se på. Meget flott bilde.
Mvh Cristina
Tore U.
La den trutne litt så blir det bra dette. Kult motiv.

mvh
Tore
Vegard H J.
Vakker bilde !!

Mvh
Vegard
Inger-Lise S.
Hei! Et godt dokumentasjonsbilde,dyktig presenert.Jeg vil ikke påstå at båten er pen (Sorry;) men jeg falt for halve nedre del av bildet ditt.Det er noe for meg,det.
Fine fargetoner på det herlige vannet og fine fargenyanser på den veldig skarpe,fine steinen.
Liker strukturen i treverk også,men her ble båten for langt borte til det.Men riktig avstand og komposisjon ut fra hva du vil med bildet.
Fin himmel også.

Inger-Lise:)
Inger Anne Maritsdotter V.
Likte dette , et velkomponert og fint bilde med god balanse av ulike element , likte også lyset og fargene.
-IAV-
Avsluttet .
knallfien farger. vannet ser nesten ut som is så jevnt som det er. har du gjort mye med fargene i photoshop?
Kjetil S.
Hei Kay.

Et nydelig motiv av en fjern optimisme..eller galskap..alt etter hvordan en ser det*s*
Litt pirk: horisonten(strandlinja bak båten) er ikke rett. Tror diagonalen fra baugen og (kontra) fra fjæra ville blitt bedre om du hadde tiltet bildet litt mot klokka.
Kanskje litt kortere lukkertid hadde fått fram litt mer liv i havet?!....?

Ellers syns jeg dette er flott. Fine farger og fint du har fått fram detaljene i sneen igjen.


K :-)
Jonny E.
hei hei

Et spesielt bilde som eg trenger litt tid på,
det e jo egentlig veldig positivt,
det e slike bilda man ofte for et sterkere forhold til.
Det e nesten så man synes synd på båten som ikke får komme ut på det flotte blåe havet.
Bildet har et rød/magneta skjær som eg regne med kommer av lyset, som nevnt e det en veldig fin blåfarge.
Steinan i forgrunnen e viktig for bildet, forresten det e vel ikke steina, kanskje heller et gammelt fortøyningspunkt med dårlig betong og prosentstein som har bikka over....
Det et bilde med kontraster og historie som eg liker godt,
Kjetil nevnte horisonten, det e nok bare røde lyset eg e litt usikker på, kanskje eg ville ha redusert det litt, men om det e akkurat som du så det, bør det nok også være slik.
Båten e ikke helt skarp og det e bra i forhold til resten.

. JonnyE
Kay R.
Takk for kommentarer...

Kjetil: Du har nok rett i at horisontal linjen er en smule skjev, litt pirk må det jo være..he,he... Har en utgave kor æ brukte kortere lukkertid, men fikk ikke frem det samme lyset, så æ gikk for den hær utgaven.

Jonny: Måtte faktisk redusere litt på selve rødfargen ettersom sola gikk ned i vest å tegna nesten hele båten rød. Syntes det ble for mye... Sola laga et veldig fint rødskjær i skyan også, måtte jo selvsagt beholde det... Liker farger...

Takk til alle andre som også ga sine kommentarer...

MVH Kay:-D
Bjørn H.
Hei Kay ....

Sett på dette en stund nå, og må si at jeg syns du virkelig har vært flink på den tekniske biten -

Strøkne toner og flotte farger i bildet.

Joda det heller litt, men det kan jeg fint leve med....

Ellers er bildet og innholdet litt kjedelig for mæ kanskje, men uansett en artig observasjon og dokumentasjon ...

Kanskje det er en fast kunstinnstalasjon du ikke er klar over .... ?? hehe

Håper du hat hatt en fin påske ...

God kveld ..

Bjørn :)
Odd Eirik S.
Har studert dette vel og lenge.

Blir jo litt facinert av historien der du sier at så lenge du kan huske.... Lurer jo på hva som var meningen. Er vel et restaureringsobjekt siden den er malt utvendig.
At den i det hele tatt står ennå er jo nesten et under. Plankene må vel råtne en eller annen gang.

Likte veldig godt detaljene som kommer frem. Rusten fra naglene som har satt sine spor i det hvite og de gråe værslitte plankene i ''riggen'' fremhever jo at dette er noe som har stått der lenge uten vedlikehold.
Klart fint vann med fine speilinger fra båten og ''riggen'' som holder båten oppe. Den synlige havbunnen inne ved strandkanten og fortøyningssteinen i forgrunn hever bildet en god del.

Men får litt problemer med linjeføringen. Strandkanten ender forann i kjølen og blikket tvinges bakover til venstre. Når jeg lar øynene hvile og kobler ut hjernen så får jeg bare med meg nederste del av bildet. Øynene faller naturlig til ro bak på kjølen. Blir på en måte en tvungen handling å få med seg det som er over kjølen.
Som betrakter av bildet uten å vite at det var en rød solnedgang i bakgrunnen så synes jeg det blir for mye rødskjær i det hvite.

Ble vel ikke helt fortrolig med bildet og tror det blir noe eget for deg som har sett dette over flere år. Du sitter også med masse inntrykk fra omgivelsene rundt, opplevd motivet under mange forskjellige lys og værforhold og har et forhold til motivet som det er litt av en utfordring å formidle til oss andre.

Ellers teknisk meget bra og ingenting å utsette på det.

mvh
Odd Eirik
Kay R.
Odd Eirik:

Får ikke sagt det hær til dæ nok: Utrolig artig at du setter dæ sånn inn i bildene mine.... takk....

Kan se ut som vi alle får litt forskjellig effekt av linjeføringen i bilde, noe som kan være både positivt og negativt. Får ikke helt samme inntrykk som du, men vi alle ser jo litt forskjellig på det. Mulig du har rett i at omgivelsene rundt mæ når æ tok bildet har blindet mæ litt. Ser litt anneledes på det enn dæm som ikke vet omstendighetene...

Takk for kommentar...

MVH Kay:-)
Nils L.
FInt bilde med elementer riktig plassert, gode farger og bra komposisjon. Likte dette meget godt. Interessant historie også.
Mvh Nils :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu