Je vart skræmt
Når den her dukket opp..

Satt på huk i vannkanten og fotograferte ender, da jeg trodde noen kom joggende bak meg.. De kom nærmere og nærmere, med så tunge skritt at jeg trodde det måtte være sumobrytere...

Når jeg snudde meg kom denne på fire stive bein mot meg, og stoppet bare 3 meter unna. Hvem som ble mest redd vet jeg ikke...

Jeg fikk i hvertfall tatt noen bilder i mer eller mindre panikk.. Gjenngrodd på skyggesiden, men allikevel påskens høydepunkt!
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-04-14 21:55:30
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2004-04-14 23:02:35
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 10D
  • Canon EF 75-300mm 1:4-5,6 II (USM)
  • Brennvidde240mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/1600s
  • Filmtype200 ISO
  • Nei
  • AnnetHåndholdt med høy puls
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger341
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_84357} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Eli B.

Ikke rart du ble skremt av disse, men flotte bilder du har tatt. Det er godt at livet kan by på noen skremmende positive overraskelser i blant.
mvh Eli
Wigdis W.

Heldiggris, skjønner godt at dette ble påskens høydepunkt om ikke det ble perfekte bilder. Opplevelsen er vel så viktig :-)
Øyvind A.

Må ha vært en passe rystende opplevelse. V2 er klart best synes jeg. Litt oppletting av mellomtonene hadde vært en fordel.
mvh Øyvind
Avsluttet .

Her syns jeg klart versjon 2 var best! Æljen er et FLOTT dyr og du er heldig som har hatt det så nære. Hadde det en gang på få meter på rådyrjakta. En erfaren jeger lokket den inn på kun 5-10 meter. Den stod der litt og dro når den skjønte den var blitt lurt. jeg er oppvokst med mye ælj, ferier i trøndelag og jakt i enebakk! Nok om det! Dette var et bilde jeg gjerne kunne hatt i ''samlinga'' mi! Du burde være fornøyd med disse bildene! Versjon 2 er best syns jeg!

MVH Stian Hustad Håpnes
Terje L.

Hei, og takk for kommentarer alle sammen!

Har lagt ut v3 nå. Har lettet litt i mellomtoner..
Er ikke helt sikker på resultatet men, er ikke akkurat noen kløpper på PS enda!
Tar i mot alle tips med åpne armer og stor takk!

SHH: Ja, Æljen er så absolutt et flott dyr! Har sett mange i vinter, men har aldri kommet så nær som dette før..
Den ble nok like overraska som jeg ble, den fikk det i hvertfall travelt! :)

-Terje
Hilde J.

Dette var nok litt av en opplevelse. Bildene var flotte, som sagt her så er nok v2 best, men jeg likte godt det første også jeg. Veldig fin vannsprut!
I stedet for å lette mellomtonene i levels-boksen, kunne du forsøkt en justering av shadow/highlight, det er også en fin funksjon, og du har god kontroll over toneomfanget :-)


~~Hilde~~
Jan N.

Bra actionbilde av elg! V3 ble veldig bra synes jeg.

JanJ
Lennart J.

jag förstår hur du kände då jag själv varit jagad av en ko när jag kom för nära henne o kalven.jätte bra serie du fick trots upplevelsen gillar tvåan mvh lj
Reidun G.

Både glad det ikke var meg og misunnelig :-)
Versjon 3 er bra synes jeg.
Du kommer vel til å hoppe hver gang du hører en lyd i skogen nå - hva blir neste ? :-)
Reidun
Stig B.

Må ha vært en artig situasjon; høy puls der og da, men kjekt etterpå.

Bra du hadde åndsnærværelse og utstyr til å fange den. Jeg ville ikke hatt det like lett med min faste 300mm tror jeg :-)

Likte best v3.

Mvh Stig
Wes D.

Very good action shot - nice to see.Good capture.
Kind regards Wes
Odd Eirik S.

For en opplevelse du må ha hatt. Dagdrømmer stadig om at jeg skulle være så heldig å få oppleve noe slikt. Men ser jo at noen har mere lykke enn andre.

Teknisk sett var nok ikke dette noe stort. Men forholdene tatt i betrakning så er det jo storartet at du fikk med deg så flotte motiver.

Synes v2 ble best. Selv om den er litt mørk så gjør ikke det noe. I v3 blir det alt for kornete og sånn sett får elgen en pels som ikke kler den. Likte også veldig godt den majestetiske posituren på elgen i v2.

mvh
Odd Eirik

Bjørn H.

For et herlig elgbilde ...

V3 er knall :)

Bjørn ;¤
Rune E.

Wow!
Heldig du var

Rune
Erik A.

Schtilig esse! Hvor hendte dette, ser ut som inne i Akersvika et sted, langs Svarteelva kanskje...? Synes faktisk v1 er best, selv om positur/komp i v2-3 er renere på et vis. V1 er dog mer originalt, flott med den ''kælvete'' benføringa og øra rettet tilbake mot den suspekte fotografen! Vann- og gjørmespruten ut av klauvene setter ekstra snert og fart i bildet. Test mer med levels/kontrast/intensitet for å redusere den lille blassheten, og evt. prøv også å redusere korn med USM testet med diverse verdier for threshold/radius/amount. Lykke til!
Lars Fredrik Rudsta A.

- Et spennende foto, men du kunne ha lagt inn noe mer kontrast.



Hilsen Lars Fredrik R. Andersen
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu