Tidlig vår i skogen
I skogen er tidlig vår en fortsettelse av sen høst. Vel er snøen vekk, men bortsett fra mose er bakken brun.
Selv vårbekken er mørk og beskjeden, bare skumkantene viser at surstoffrikt smeltevann renner litt raskere enn vanlig.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-04-19 22:13:13
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Canon EF-S 18-55 mm
  • Brennvidde18 (x1,6)mm
  • Blenderf/11
  • Lukker3,2s
  • Filmtype(ISO 100)
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger389
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_84880} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Inger Anne Maritsdotter V.

Likte godt komposisjonen her .
-IAV-
Siren L.

Jeg også
men vannet ser nesten ut som is- er det det?

Mvh
Siren Loy
Odd Tore S.

Siren:
Nei, vannet renner, men ganske stille utenom strykene. De hvite stripene er skum/bobler som seiler langsomt avsted.
Mesteparten av speilingen av den mørkegrå himmlen er tatt bort med polarisasjonsfilter for å fremheve strykene og skummet. På denne måten kommer også den steinete bunnen klart frem.
Odd Tore
Siren L.

Det er flott! En rolig stemning c'',)

Mvh
Siren Loy
Odd Eirik S.

Joda du har fanget et flott motiv her. Bekken som hovedattraksjon gjør seg veldig godt. Flott struktur i vannet som du allerede har forklart. Også fint med steinene som kommer frem i bunnen.
At det ikke er stor forskjell på høst og vår skal jeg være enig i. Mosen er jo grønn i det snøen går så den er jo der langt tidligere enn det jeg vil kalle vår. Fint med lyset i toppen som gjør at en ikke får helt ''kvelningsfornemmelser'' i den tette skogen.

Til forskjell fra meg gir du deg selv noen utfordringer med hensyn til kompen. (He, he).

Jeg mener det godt kunne ha vært et tettere utsnitt. Nå kommer jeg sikkert med et ganske drastisk forslag. Ville ha kuttet venstresiden inn til den største og nærmeste furuleggen. Høyre siden akkurat i kant til venstre for furua nærmest bekken. Ingen kutt i topp eller bunn.
Må vel si litt om hvorfor jeg foreslår dette. Synes at dette blir et roligere bilde med færre elementer. Også bedre balanse. Slik det er nå så føler jeg det som litt tungt i venstresiden.

Tittelen er jo tidlig vår i skogen og jeg forstår at det omhandler mer en bare bekken. Men mener et utsnitt som foreslått fortsatt ivaretar tittelen.

mvh
Odd Eirik
Odd Tore S.

Odd Eirik:
Takk for forslag! Som du ser, har jeg allerede kuttet i kantene. Da jeg gjorde det, prøvde jeg flere varianter, også den du foreslår, men da med tittelen Vårbekk i skogen.
Jeg landet på det utsnittet som jeg valgte pga den typiske formasjonen med mosegrodd stubbe/stein på venstre side.
Jeg er nok ganske opphengt i dokumentasjon fortsatt.
Odd Tore
Inger-Lise S.

Fint motiv,fine fargenyanser og god komposisjon. Lengter straks ut i skogen.Jeg likte spesielt stukturen i vannet her,om det kan sies slik...Flott mønster i allefall.
Joda,er fint bilde igjen!

Mvh Inger-Lise
Ann F.

Fin vårstemning, passe lang lukkertid, mange fine fargenyanser i bekkebunnen (dvs. under vannet).
Jeg foreslår også en beskjæring. Ca. halvparten fra venstre av den grønne tua i nedre venstre billedkant. Og i overkanten til nedenfor det lyse feltet midt i bildet.
Himmelen tilfører intet positivt her, det fine er i skogbunnen og vannet.
Ærbødigst, Ann
Anniken S.

Behagelig bilde å se på. Rolig og dus stemning som jeg syntes du klarer å gjengi med den lange lukkertiden.
Enig at det bør beskjæres noe i venstre del, men ikke så mye. Jeg syntes nemlig den venstre delen er best hvor man slipper inn lys og flate. Åh som jeg lengter ut i mark og skog....og her sitter jeg innestengt på et kontor...
Steinulf L.

Flott, men har sans for beskjæringsforslagene.
Odd Tore S.

Jeg er lydhør for beskjæringsforslagene. Som jeg sa tdiligere, har jeg også vurdert andre beskjæringer, men da med annen tittel på bildet. Flott at dere er så engasjert, jeg skal jobbe med saka i kveld. Men det gjør vondt å skjære i mosetuer!
Ann:
Det er nok langt til himmelen på dette bildet, det lyse er et lite hogstfelt/myr med mose, hvor det fortsatt ligger snøflekker. Bare lyset fra dette er med på bildet. Jeg tok det med for at ikke hele bildet skulle bli tungsindig mørkt. Ut fra kommentaren din tror jeg at du har lysere skjerm enn de jeg bruker.
Odd Tore
Ann F.

Mulig, i tillegg er jeg lettere ''allergisk'' mot lyse felter som trekker til seg øyet hvis de ikke tilfører bildet noe viktig.
Enten det nå er himmel eller snerester.
Mvh Ann
Bergliot E.

Her var det mange flotte vårtegn. Våren er nu den flottest årstiden synes nå jeg. Fine farger, linjer og komp i bildet ditt. Likte dette motivet med dybde i.

Bergliot:)
Bjørn H.

Flott stemningbilde fra skogen vår dette Odd Tore ...

Liker komposisjon din godt, men jeg hadde kuttet det lyset feltet på toppen, for mer ro og bedre fokus -

Bjørn :¤
Odd Tore S.

Takk for alle kommentarene og de grunngitte forslagene til forbedringer.
Jeg har tenkt, prøvet og klippet, og endte opp med v2 - Vårbekk i skogen. Funker bare i fullversjon.
Toppen kan dere regulere ved å scrolle den vanlige versjonen, jeg synes inntrykket av vår blir for vagt om jeg kutter den, men som høstbekk hadde jeg nok kuttet.
Jeg har også gjort et forsøk på lage en v3 hvor de lyse partiene øverst er dempet noe, men det funker ikke for meg, blir tydeligvis fort vanetenker.
Odd Tore
Avsluttet .

Versjon 2 funker best synes jeg med sitt tettere utsnitt og mere fokus på vannet. Men jeg skjønner din argumentasjon angående omgivelser, dokumentasjon osv. ift. versjon 1. Ut fra tittelen på versjon 1, skjønner jeg at du har valgt det utsnittet, med ditt fokus på hele skogen - ikke bare vannet som motiv. Du ønsket vel å vise vårtegn og skog med vannet som bare en del av motivet. Jeg opplever vannet som motivet her - noe som sikkert mer skyldes gammel vanetenkning enn fornuft.

Jeg synes selve vannet, bevegelsen i det, og kontrasten mellom det gråaktige myke vannet og strukturen i den grønne mosen er hva som gjør dette bildet. Teknisk har jeg ikke noe å utsette, farger og eksponering er veldig bra. Men komposisjonen kan som skjønt alltids diskuteres.
Lars-Anders M.

Meget fint vårbile. Liker bekken. Ok.
Nils L.

Dette var virkelig lekkert. Bringer fram barndomsminner dette.
Mvh Nils :-)
Tone B.

Hei Odd Tore,
Takker så mye for god tilbakemelding på fossebildet mitt. Jeg har så mye å lære og det er så kjekt når en får slike konstruktive tilbakemeldinger. Jeg har faktisk pol filter til et av linsene mine så det skal jeg teste når jeg tar vannbilde neste gang.

Så til ditt bilde; lengter uti skogen jeg når jeg ser dette - kjenner formelig lukten. Liker komposisjonen og du har fått frem en fin dybde. Du har fått frem fine skogsfarger og en føler seg straks hjemme. Likte dette veldig godt!

mvh Tone
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu