Er det ikke typisk, 'a?
Her pakker man sitt kamerautstyr og setter seg i bilen på blåveisjakt. I mitt hode verserer et motiv: blåveisklynge mot hvit bjørkestamme. Nåja, bjørkestammen passer ikke med vokseområdene, men en trestamme, da, vær så snill. Masse trær og masse blåveis i jaktområdet, men ikke sammen. Det blir likevel fyllt opp med blåveis både på dias og piksler. Vel hjemme parkerer man sin bil i garasjen og går sånn ca. 5 meter. Og hva skuer mine lyseblå? Jotakk, motivet jeg var på jakt etter. Omtrent rett utenfor min egen inngangsdør.
Bildet inngår i albumet Våryre bilder - Litt av hvert som blir resultatet når min makro-botaniske utløserfinger våkner til liv etter vinteren.
Fotograf
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger443
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_84908} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Rolf J.
Vakre blomster som ikke finnes her hos oss på Vestlandet.
Leste underteksten din og det gamle ordtaket om å gå over bekken etter vann dukket atter opp.
Synes at du har klart å beholde akseptabel skarphet i hele bildet, og fargene er helt topp, vet at det ikke alltid er enkelt å beholde skarphet når en er så tett på motivet, .
Blei det litt mye trestamme mon, og skulle ikke noen grasstrå ha vært fjernet?
Lykke til videre med ''Våryre bilder''
Rolf
Odd Tore S.
Først trodde jeg at du skulle si at løsningen ble bukett mot trestamme, men dette er the real thing. Vel, det ser ut som bukett mot trestamme, og det er ikke sagt i negativ mening!
Nå er det min tur til å slipe saksa, og foreslå litt kutting: Hvis du hadde fordelt blomster:trestamme i foholdet 2:1, tror jeg at du hadde fått med tilstrekkelig med trestamme. Ellers synes jeg det ble riktig bra.
Vedrørende ditt forrige bilde: Fargene i som scannet versjonen der tilsvarer de jeg kjenner best fra Kalvøya, så jeg hadde nok ikke reagert. Men du er utrolig flink til å finne blå-blå blåveis.
MVH
Odd Tore
Marina R.
Flott bilde!
Kunne også tenkt meg mindre stamme...

Marina
Odd Karsten H.
Eg må seie meg einig med Rolf og Odd Tore: Stammen tilfører ikkje biletet noko positivt og kan med fordel både halverast og vel så det.

Odd
Inger-Lise S.
Et flott bilde.Jeg ville ikke ha kuttet noe....Syns stammen gjør dette til et spesielt blåveisbilde.

Mvh Inger-Lise
Marit E.
Hei Ann!

Flott blåveis-bukett mot trestamme. Både tekstur og farge på trestammen var nydelige mot den blåveisblå.

Jeg er ikke tilhenger av kutte-gjengen her. Synes stammen tilførte buketten din MYE.

Beste hilsen
Marit
Øyvind A.
Ok bilde av blåveis i miljø. Jeg synes såpass mye av stammen bør være med, ellers blir litt av poenget borte. Litt mindre skarphet på stammen kunne gjort seg, men med så kort avstand blomster/stamme så ville det vel gått for mye utover skarpheten på blomstene.
mvh Øyvind
Peder V.
Flott bilde. Jeg er også tilhenger av å beholde trestammen.
Anniken S.
Det er som å gå over bekken etter vann....
Nydelig vårtegn og nydelig fotografert.
Einar L.
Herlig blåfarve!!!! Blir skikkelig våryr av å se på dette bildet. Enig med de som vil kutte trestammen. Føles som om treet er på vei å falle mot deg. Ellers et nydelig bilde!
Grethe B.
Flotte blomster. Jeg ville sef som den macrogærningen jeg er gått nærmere og fått mere blomst og litt mindre stamme...men et vakkert motiv!!!Skikkelig vår!!

mvh
gt
Bjørn H.
Koselig bilde dette Ann :)

Bjørn :¤
Caroline M. S.
Dette ble bra synes jeg, men siden du først skulle ha med et tre hadde jeg gjerne sett at bildet var høyere og smalere - altså med ganske mye mer trestamme enn du har her. Nå synes jeg det ble litt verken eller.

Tror jeg kan se for meg den hvite bjerkestammen du lette etter. Det hadde nok blitt et helt annet bilde, men jeg tror jeg ville likt et som dette med mørk trestamme vel så godt. :-)
Ann F.
Takk for kommentarer og innspill.
En rask opptelling gir uavgjort angående trestammen, men siden bildet er mitt regner jeg med å få utdelt dobbeltstemme.
:-)
Skulle gjerne hatt med enda mer, jeg, for å vise hvor små de er. Spesielt hvis jeg altså en gang kunne finne en bjørkestamme i stedet for denne brune her.
Rydding? Definitivt hvis det hadde vært en bjørk, men mot denne bakgrunnen synes jeg personlig at stråene ikke forstyrrer for mye.
Skarpheten er lagt slik bevisst siden stammen bak er brun. Ellers er jeg redd den bare ville bli en gråbrun mase, derfor er detaljene i barken med for å unngå det.
Mvh Ann

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu