Vårbekk i skogen
Her kommer bildet som var planlagt som ''Vårbekk i skogen''. Samme bekk som i ''Tidlig vår i skogen'', men fotografert nedstrøms og med diffust motlys sildrende inn mellom trærne.
Bekken er øst for Sandermosen stasjon og en av de få jeg kjenner til med mosekanter som var snøfrie nå.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-04-21 23:11:30
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Canon EF-S 18-55 mm
  • Brennvidde18 (x1,6)mm
  • Blenderf/16
  • Lukker3,2s
  • Filmtype(ISO 200)
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger371
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_85178} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Bjørn H.

Jeg syns du formidler god vårstemning igjen Odd Tore, men av en eller annen grunn sitter ikke kompet helt for meg...

Fin kurve på bekken og nok av stemning (dækkedet), men syns det skjer for mye rundt omkring som komposisjonsmessig kunne vært bedre ..

Men uansett syns jeg det er et kjekt og koselig motiv ..

Bjørn :¤
Avsluttet .

Teknisk bra, men synes nok som Bjørn at du generelt har med for mye i komposisjonen din her. Skjønner at du vil ha med endel skog, men trestammene og de greiene i topp synes jeg blir mere forstyrrende enn forsterkende for komposisjonen. Etter min smak ville det blitt bedre om du kappet horisontalt rett under den grena/granbaret som stikker ned på midten der oppe. Da ville du også fått et fint panoramaformat på kjøpet. En vil allikevel fremdeles se at det er en vårbekk og at det er tatt i skogen....beklager at jeg ble veldig negativ nå, men det er godt ment! :-)

Ellers; veldig fin blankhet og bevegelse i vannet.
Odd Tore S.

Bjørn:
Du er ikke veldig konkret, men jeg kan ta fram det som plaget meg da bildet ble tatt: Granbaret som henger ned over bekken, og som jeg ikke klarte å fjerne.
Det er kanskje dumt å komme med negativ kritikk av egne bilder, de fleste kritikere trenger ikke bevisstgjøring. Nedstrøms er også uvanlig, men jeg syntes det var verdt å prøve.
Odd Tore
Bjørn H.

Hei igjen

Ser granbaret du selv påpeker, men syns i grunnen ikke det gjør så mye...

Men jeg hadde kappet meg innenfor den ytterste trestammen på høyre side. Den tilfører ingenting.

Så syns jeg pinnen øvesrt til venstre forstyrrer, og også den rota/pinnen som står midt i bildet ...

Igjen, en flott skog ...men hadde også testet andre tidspunkter for et mer spennende lys ...

Bjørn ;¤



Inger-Lise S.

Jeg syns bildet var fint og hadde en fin komposisjon.Jeg var først litt usikker på granbaret i midten,men ender opp med et det gir bildet sjarm og at dette bildet gir meg lyst til å gå ut i vårskogen straks.Fine farger og et herlig ''ikke sterilt'' bilde.

Mvh Inger-Lise
Odd Tore S.

Takk for flere kommentarer, jeg setter veldig pris på disse.

Bjørn:
Ytterste trestamme høyre: Den vurderte jeg ogå, lot den stå fordi jeg ville mistet litt bekk. Enig i kutt.
Pinner øverst til venstre: Samme som over, synes at det ble kuttet for mye av bekkebredden. Ikke enig i kutt, men klone vekk.
Rota midt i: v side? Råtten stubbe som jeg forelsket meg i. h side: tre som jeg mer enn gjerne skulle fjernet.

Tommy:
Kutte under granbaret: Nei, da mister jeg det lille jeg har av solstreif i mosen. Men tre med granbar skulle gjerne vært vekk, og bildets overkant justert i forhold til dette.

Jeg synes det er veldig inspirerende med kritikk som dette, jeg har gjort mange valg før jeg i det hele tatt legger ut et bilde, noe av disse har vært usikre, noen har jeg ikke en gang vært bevisst før kritikken kommer. Det viktigste for meg er at bildet overbringer det jeg ønsker, og at jeg blir oppmerksom på det som distraherer eller på annen måte ødelegger.
Odd Tore
Øyvind A.

Har sett på dette et par ganger. Min konklusjon blir omtrent som Bjørn sin. Jeg ville tatt vekk drøy 100 pixels på høyre side. Kvisten oppe til venstre hadde opplagt vært lettest å fjerne før opptaket ble gjort. I overkant synes jeg du har tatt med akkurat passe mye, de avkuttede trestammene danner en fin bakgrunn. Jeg synes det er mye tiltalende ved dette motivet/bildet, skulle gjerne sett det i et mer spennende lys.
mvh Øyvind
Odd Eirik S.

Du gir deg nå selv utfordringer og det er både dristig og bra.
Får i allefall en del synspunkter å jobbe med. Ser jo at det er riktige veien å gå.

Min første reaksjon var at granbaret som henger midt i bildet var litt forstyrrende. Men etter å ha studert det litt næmere og fått omstilt hjernen til at vannet renner fra meg og ikke mot meg så gjorde det ikke noe særlig ut av seg.
Syntes faktisk den var med på å dempe noe av lyset fra vannet i bekken som står i stor kontrast til omgivelsene og fort kunne blitt et ''uromoment'' i bildet.

Ser det har kommet noen forslag til beskjæring og skal ikke begi meg ut på noe slikt. Bekken var jo veldig fin. Det samme synes jeg om skogbunnen som jo er slik den er. Ikke så lett å ta et bilde i skogen som ikke inneholder lyng, mose og trestammer.

Det eneste forstyrrende i bildet slik jeg ser det og som er kommentert før er den tynne sorte stokken i høyre siden og den i øverste venstre hjørne.

Men totalt sett så syntes jeg dette var god dokumentasjon og et pent bilde.

mvh
Odd Eirik
Anniken S.

Syntes det var spennende å ta et nedstrømsbilde.
Det tok meg litt tid å finne ut av vannet, så det var det som trakk min oppmerksomhet. Har vel egentlig ikke funnet helt ut av det ennå....bare leste etterhvert at det var slik stå'a var. Kan ikke helt se for meg hvor beskjæringene skulle bli her. Vannet nederst til høyre må for all del ikke beskjæres.
Her trekkes hele blikket mitt. På venstre side har du bare en tynn rad med mose før bekken trer inn. Her kan du heller ikke gjøre mye. Da blir det helt utelukket å kutte i toppen alene. Det får nok være som det er. Slik var skogen den dagen Odd Tore var ute og fotograferte *S*
Nils L.

Nok et pent utsnitt fra vårbekken, men synes personlig det forrige var hakket bedre.
Mvh Nils :-)
Jostein M.

Hei Odd Tore. Synes BH sier det som det er. Alikevel, for ein som triffst best i øpna landskap :-) er det artig å se hva skogsfolket opplever.
Mvh
Jostein
Bergliot E.

Spennende blide. Likte dette bedre enn det forrige. Dette var litt utenom de vanlige bilde av samme art. Det eneste jeg skulle ønske ikke var med på bildet er den mørke avlange saken som stikker opp til høyre på den odden. Ser nesten ut som en staur. Ellers var bildet veldig flott!!
Den fine trærota må være dær.

Bergliot:)
Odd Tore S.

v2 kuttet og luket elektronisk ut fra de forslagene som jeg syntes var passende og mulige å gjennomføre.
For å få det slik jeg helst ville, måtte jeg tatt med sag i skogen. Greinsaks holdt ikke her.
Odd Tore
Jonny E.

Hei hei

Eg ser du har littegrann problema med og få gjennomslag for dine dokumentarbilda fra skogen, kutting va vel det første eg også tenkte på da eg så dette og det forrige bildet.

Problemet for meg her og nu e at eg synes bildan dine blir for stort presentert, helt på grensa og noen ganger over det eg og mange med meg klare å få inn på skjermen på et skikkelig vis, akkurat no sitt eg på en 19'' skjerm.
Det blir for uoversiktlig og ikke se alt og kunne veksle fort mellom versjonene for og virkelig kunne vurdere forandringer.
I fullskjermvisnig e det også godt og kunne skifte rammer og ikke minst bakgrunn som først får effekten skikkelig frem om man får et litt større område rundt bildet.
Dette va no mi ærlige meining om presentasjonen, dette gjelder selvfølgelig ikke bare dine bilda, men av og til føle eg at eg må argumentere for dette, nokka eg gjør med gjevne mellomrom.

Her liker eg godt at du har tatt bildet med strømmen, det har eg faktisk aldri gjort på sånne motiv, men ser no at det bør og må prøves.
Skogen e jo uryddig, ingen tvil om det, og e det det du vil dokumentere e det jo litt egentlig litt toskat og måtte ''rydde'' slik at alt dette blir borte.
Uansett må eg innrømme at eg liker V2 best,
eg liker at slik skog som her fremstår som et stille sted, det e vellykket i V2.
Tittelen på dette og ditt forrige bilde henviser
jo til skogen og da bør den nok være tilstede.

Ha en fortsatt trivelig dag

. JonnyE



Ann F.

Har sammenlignet flere ganger med det forrige og ender opp med at det forrige var bedre. Her har jeg problemer med å følge bekkens linje, delvis kanskje fordi den slynger seg på en annen måte jeg ikke synes det er like godt å følge, delvis kanskje pga at lyset og vannet oppfører seg anenrledes i motsatt retning, men vesentlig pga den nedhengende grenen midt i bildet. Øyet stopper der i stedet for å vandre rundt omkring og lenger inn.
Lommeutgaven av batteridrevet motorsag er standard utstyr for naturfotografer sammen med sammenleggbar gardintrapp.
:-)
mvh Ann
Odd Tore S.

Mange takk for enda flere kommentarer, det skjerper både interesse og inspirasjon.
Til de som synes forrige bekk var bedre kan jeg bare si at jeg er enig, det er minst en gren med bar for mye på dette bildet, men nedstrøms og motlys måtte prøves.
Johnny:
Jeg har svart på dine synspunkt om bildestørrelse og skjerm under ditt åmebilde i dag. Jeg har nok liten lyst til å komprimere mer enn jeg gjør nå, synes det lager nok problemer allerede, men jeg forstår og har opplevd grunnen til at du har tatt det opp.
Alle:
Mottar gjerne tilbud om kjøp av den saga Ann beskriver. De fleste skogeiere liker ikke folk med kamera og buesag.
Odd Tore
Kay R.

Hei Odd Tore...

Sitter nu hær å prøver å analysere bildet ditt, men klarer nok ikke få alt æ tenker ned i bokstaver. Det første som slår mæ e at komposisjonen sitter veldig bra. Bekken kommer inn oppe til venstre, går igjennom bildet i en ''Z'' og faller ut nede til høyre. Effekten av lukkertid kommer frem som idyll gjennom hele vannlinjen.

Bildet fremstår som ganske skarpt, men ikke like skarpt hele veien. Ser ut som du har hovedfokus nede til venstre i forgrunnen, rett? Dybden e iallefall veldig fin fra bunn til topp. Fargene og den grønne mosen gjør seg veldig godt som fremtredende elementer i bildet ditt.
Vel, kommer ikke på mer sånn på stående fot, men synes som sagt det kunne vært enda litt skarpere.

Flott bilde...

MVH Kay:-)
Odd Tore S.

Kay:
Takk for kommentaren!
Fokus skal være på den mosegrodde nesa på høyre side av bekken, men det ser skarpere ut i nedre venstre hjørne. Der er det ingen fokuseringspunkt på kameraet. Dette er jo et stativbilde, hvor alt er innstilt på forhånd, og jeg bruker fjernutløser.
Har jeg glemt å stille om til manuell fokus før bildene ble tatt, er det et fokuspunkt i bekken i nedkant som kan ha blitt aktivert da bildet ble tatt. Dette er den mest sannsynlige forklaringen, og betyr at jeg må skjerpe meg.
Ellers er mosen ullen her også, det er et problem som oppstår når jeg resizer til dotten størrelse.
Odd Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu