Gudrun
Et reportasjebilde av Gudrun på 85, som for noen år siden var meget aktiv nei dame, i forbindelse med skytefeltdebatten på Rena.

Hun var sterkt profilert i media, og var en de ivrigste demonstrantene, b.l.a. foran Stortinget.

Her er hun fotografert i sofan på Rena, sammen med pandabjørnen sin.

Bildet kunne vært bedre teknisk, men jeg syns hun er så flott ei dame for det.
Utstyr
  • Nikon F 90
  • -
  • Blender-
  • FilmtypeFujih 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger768
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_86063} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (46)
Trond H.
Hehehe, du er tilbake med person/miljøbildene dine, dette liker eg. En særklasse dette her.

Morsomt med pandaen, gir det hele et litt absurd synspunkt.

Du nevner jo det tekniske sjølv, så det behøver eg ikkje kommentere....

MVH TH
Inger Anne Maritsdotter V.
Ei flott dame og en fin historie til ; bildet er veldig godt formidlet i forhold til hva historien forteller her.
BRA!!:-)
-IAV-
Anniken S.
For ei dame!
Digger hårnettet hennes og hvilke friske flott farger hun har i blusen *S*.... Ser hun har arvet sofa'en til sin datter en gang på begynelsen av 90-tallet, men de gamle lampene har hun beholdt.
Utrolig lekker bilde. Stemningen er der og man kan se at dama fremdeles er full av meninger.
Stemningsfult og nært. Et godt reportasjebilde.
Avsluttet .
Artig miljøskildring fra deg igjen. Fin undertekst som passer godt til miljøet og damen, ikke minst posituren og ansiktsuttrykket hennes. Miljøet; i detet tilfellet stua/sofan og detaljer som tøybjørner med svart skinncowboyhatt, saueskinn under dem, furupanel på veggene, heklede putetrekk på putene i sofan og på stolen til høyre, og ikke minst Krone-posen der bak; Krone-butikk-kjeden eksisterer vel ikke lenger slik den gjorde før - vet ikke helt hvem de ble oppkjøpt av, og hva denne butikkkjeden heter nå i disse dager. Jeg husker den fra mine ungdomsår på slutten av 80-tallet.

Alle de små uderfundige detaljene gjør sammen med dama dette til et flott reportasjebilde. Jeg tror nok denne dama sannsynligvis er nei-dame også på andre vis; les: EU...he,he...

De tekniske svakhetene har ingen betydning med et slikt motiv. Bra.

Avsluttet .
Heisann Bjørn!

Menneske i miljø! Veldig flott utrykk på damen! Passet bra med pandaBjørnen på den ene siden og damen på den andre! Flott bilde dette Bjørn, som vanlig!

MVH Stian Hustad Håpnes
Dag J.
Et friskt miljøbilde det her. Flott skildring av en aktiv eldre dame.
Frode A.
Tydelig engasjert dame dette ja :)

Pandaene gjør som Trond sier dette bildet ganske så absurd :) men bra!

Mvh: Frode
Adrian Øhrn J.
bildene dine er utrolige. du vet å ta virkelige gode og skildrende bilder av ting med glimt i øyet. God dokumentasjon av forkjsellige folketyper.
Jostein M.
Artig reportasjebilde. Ser ut som ei superengasjert dame. Har man panda så har man panda :-)
Mvh
Jostein
Hilde J.
Festlig dame, godt formidlet. God miljøskildring med mange detaljer. Fint med historien til. Den tekniske kvaliteten er ikke det viktigste i slike bilder. Ansiktsuttrykket til Gudrun teller mer!

~~Hilde~~
Jonny E.
Tøffe damer med hårnett e nok desverre en utdøende rase...

Gudrun har en kroppsspråk som virkelig
strutte av energi og sterke meininga.

Det ser ut som ho kan sprette opp og ned av sofaen i løpet av brøkdela for og understreke alvoret i sine argumenta.........

. JonnyE
Siri Elisabeth J.
Hun ser ut som om hun roper ut ''NEI!!''.

Godt dokumentar bilde dette Bjørn.

Panda bjørnen har fått sin egen stol... Det kaller jeg en ekte dyrevenn:-)

Fine disse hverdags menneskene du skildrer gjennom bildene dine.

Fint at du legger det ut selv om det tekniske ikke er helt perfekt. Bilder som dette trenger ikke alltid være det.

Godt å se bilder av mennesker som byr på seg selv, som er så trygge at de lar hårnettet sitte på selv om pressen er på besøk....

Ha en fin tirsdags kveld.

Hilsen fra Siri:-)
Allan K.
Veldig bra, Bjørn.

Det tekniske er nevnt, men her klarer motivet seg godt som historieforteller, og det blir bare unødvendig pirk å henge seg opp i denslags. Likevel, en beskjæring til høyre ville strammet opp litt.
Dette er så spennende at det kunne vært interessant å se flere bilder av denne dama.

mvh
Allan
Kay R.
Hei Bjørn...

Ja Gudrun ser ut som en veldig bestemt gammel dame. Sikkert en dame av den gammle skolen med ben i nesa.
Ser jo nesten ut som ho e i ferd med å si noen kraftige ord når du tar bildet også...???. Sikkert en koselig, men bestemt dame.

Du har jo rett i at det ikke blir perfekt teknisk, men så e det jo ikke noe poeng med et slikt bilde heller. Iallefall i mine øyne. Artig bilde.

Viktig med din medfølgende historie for at bilde skal stemme for mæ... Får et helt annet bilde når du forklarer omstendigheter rundt Gudrun... Fin dokumentar...

Ha en fortsatt god dag Bjørn...

MVH Kay:-)
Bjørn H.
Takk for kjappe og hyggelige tilbakemeldinger dere : = )

Bjørn .......

Jon-Petter T.
Slike bilder ser vi alt for lite av her!
Hverdagsformidling og sterke personligheter!
Du nevner selv det tekniske, men det er helt underordnet her. Du formidler ei sprek og orginal dame, -også pandaen i sofaen da! Hårnettet og krøllspennene er ubetalelige.
Ser ut som den dama kan stå på krava okke som!

MVH
J-P
Knut L.
Meget bra, Bjørn - for ei dame !

Fantastisk miljø, god historie. Storartet reportasje.
Bildet får deg til å stoppe opp - teksten supplerer, og du husker det.

Dette var morsomt og spennende.
Midt i blinken.

mvh
Knut
Frøydis A.
Akkurat ei sånn dame håper jeg at jeg blir når jeg blir gammel!! (les:eldre) :)
Og jommen håper jeg at det kommer en fotograf som har vett på å ta bilde av meg for den jeg er også, slik du har gjort med Gudrun!
Et knalltøft bilde, som forteller mye; ikke minst hvor engasjert og bestemt denne damen er. Hun utstråler en dynamikk mange kan missunne henne!
Husker henne godt fra media ang Rena-saken, og om jeg ikke husker feil var hun til og med ut og demonstrerte oppe i felten. (?)
Du har gjort en god jobb,Bjørn, og som før sagt så trenger ikke det tekniske være perfekt under sånne forhold. Du har jo en perfekt modell! :)
Har du flere bilder av Gudrun?

:¤ -Frøydis
Marit E.
Herlig, med hårnett og det hele!
Dette er ganske sikkert 'typisk' Gudrun. Reiser seg opp for å kringkaste meningen sin. Det var nok ikke bare i skytefelt-saken hun sa ifra.

Fader, dette er reality, det! Her er ingen ting på lissom.
Får håpe at framtida også vil fostre noen Gudruner. Det trenger vi.

Flott bilde, liker fryktelig godt hverdagsliv-skildringen din, Bjørn.

Mvh
Marit
Marianne M.
Heia Half-dansen ;-}
I dag var det morsomt, både å se på bildet ditt, og å lese mange gode kommentarer....De tyder på at vi liker slike situasjons-og personskildringer som dette...
Det å få et lite innblikk i livet til hverdagsmenneskene(sånne som meg selv) er interessant. Det er nok mange som nikker gjenkjennede til mange av elementene i bildet... hårnettet,panelen,K-plastikkposen i hjørnet....,broderte sofaputer osv.
Godt at det finnes slike engasjerte mennesker som Gudrun,og slike gode fotografer som Bjørn :-}

Mvh Marianne
Bergliot E.
Hei Bjørn,
Artig bilde som sitter som et skudd i forhold til teksten. Ei dama med tæl i. Veit ho om at du har lagt ho ut på nett tru?
Syns ho var tøff der ho sto med hårrulla og plastikkhette.
Et skikkelig hverdagsbilde som du har formidlet svært så godt!!
Odd Tore S.
Hei Bjørn!
Dette var enda en flott miljøskildring fra din hånd, du har mestret å ta bildet ovenfra og nedover og fremdeles fått frem Gudrun som den aktive og offensive.
MVH
Odd Tore
Inger-Lise S.
Hei Bjørn!
Fint bile av ei prektig dame.Med panda;) Og bein i nesa..
Du har din egen stil,du......

Inger-Lise:)
Inger-Lise S.
Sorry:Skulle stå bilde...
Karianne H.
Fint og et annerledes bilde å se her på ''dotten''. Jeg er enig med J-P T her om at hverdagsbilder burde det bli mer av. Flott at noen tar seg av den saken. Et koselig bilde av ei sterk dame i stua si. Dette likte jeg.
Karianne :-)
Stig S.
Sedvanlig flott miljøskildring; dette er du en mester på, Bjørn, selv om det tekniske, som du selv nevner, kunne vært bedre. Men teknikk er ikke alt her i verden....;-)

--stig--
Nils P.
Er det om å gjøre å digge Bjørn mest? Synes bildet er helt greit , det tekniske er alltid en del av bildet , aldri enten eller , og et bilde som dette hadde blitt mye sterkere om det hadde vært løst litt bedre. Du må jo hatt litt tid med dama , da går det an å gjøre litt mere ut av det ''tekniske''. Hva er det hun prøver å si , hun har jo munnen åpen , men det ser ikke ut som et nei , og hun sier vel ikke nei til alt? Men jeg ser at du får +/- 50 kommentarer på alle bildene dine så du har åpenbart en fan-skare her på foto.no. Jeg synes ikke det var veldig hurra. Hei

Odd Eirik S.
Det er ikke alltid like lett å finne ord for hva man føler. I så måte har jeg et problem her. Det første som slår meg er ansiktsutrykket. Dernest kropsholdningen.

I mitt indre så har jeg alltid hatt en forestilling/formening om hvordan en person som står på barikadene og kjemper skal se ut. Gudrun med sitt ansikstutrykk og holdning passer i så måte nesten perfekt inn i denne forestillingen min.
Det jeg mangler for at bildet skal passe perfekt er en løftet knyttet hånd. Men regner som sikkert at den var oppe forann stortinget.

En flott miljøskildring og bildet gikk rett hjem hos meg.

mvh
Odd Eirik
Bjørn H.
Nils P : Grei tilbakemelding det ... Jeg ser selv at bildet kunne vært bedre. Dette er det eneste bilde jeg har tatt vare på i mitt arkiv, resten av negativene ligger i en redaksjon...Dermed litt pes for å få scannet det pånytt.

Ser at det kan ha vært flere uheldige sammentreff for at dette ikke er topp, både hva gjelder eksponering, skarphet, og innscanning. Sånn er det. Jeg kunne ha droppet det, for jeg har flere bilder i arkivet, men jeg liker det selvom det ikke er topp. OK ?

Spørsmålet du stiller deg selv og til de andre, om det er om å gjøre å digge meg mest, syns jeg høres ut som et sleivete teit utspill. Hva tenker du egentlig på ?

Men uansett takk for ditt engasjement :)

bjørn ;¤
Ioannis L.
Hehehe!
For noen fantastiske omgivelser du har fanget henne i!
Et gledesspredende bilde av en flott dame!
Synes cowboy-panda & sons gjorde det hele desto mer humørstigende! :D
Toini B.
Gudrun ser kul ut.
Hårrullene har sin sjarm asa:-)
Synes det er bra hun ikke ser direkte i kameraet, og må si det ser ut som en tøff dame.
Bra!

:)
Avsluttet .
HAHA! Et herlig bilde, som heves betraktelig av bamse brakar med hatten.
Synd med det tekniske, men av og til er ikke det såå viktig.. :) Herlig.
Kristoffer R.
Fint reportasjebilde med god bruk av miljø. Energien flommer fortsatt ut av dama, og det er jo sinnssykt imponerende.

Venstre side av bakgrunnen plager meg litt -- linjene blir veldig skjeve i kanten der.
Nils B.
Joda det fungerer sammen med teksten og de øvrige rekvisittene i stua. Pluss for komposisjon og vinkel.
mvh Nils
Rune T.
For ei dame! Hu ser skikkelig myndig ut!!!
Nok en gang (blir nesten litt lei av å skrive det BJørn), et bra mijøbilde av deg. De tekniske dippeduttfeilene/manglene ved bildet betyr ikka alltid så veldig mye, det er ansiktsuttrykket, kroppsholdningen og miljøet et meget gost og sterkt bevis på.

Mvh
Rune
Kristine G.
Hehe... ble mest fascinert over hvordan stua var møblert jeg :-)

Herlig med folk som har meningers mot! Blir litt plaget av de grønne bladene som stikker opp i venstra hjørne :-)
Wigdis W.
Alt er sagt , så jeg nøyer meg med å si at det er innlysende hvorfor Bjørn får så mange kommentarer på bildene sine. Gjennom sine miljøskildringer viser han at har både teft , sosialt engasjement og en utrolig evne til å formidle en historie ! Gleder meg allerede til neste bilde jeg....
Nils P.
Det at du nesten alltid har +/- 50 kommentarer og tydeligvis en fan-skare , er ikke et sleivete eller teit utspill. Det betyr at det er lett å henge seg på når noen åpenbart kommer med noe som er (litt) annerledes her på foto.no . Det skal veldig lite til men når det kommer noe så er alle ute og skal rose. Jeg tror det er en del som ikke vil eller tør å si sin absolutte mening , og det er kanskje bra. Jeg bare peker på det jeg synes er påfallende. Det er mange gode bilder som aldri får kommentarer , kanskje fordi ingen tør å ''starte'' med god eller dårlig kritikk! Tilbakemeldingene mine er subjektive , jeg lever av foto og moroer meg med alle her som er interressert , men av og til må man gå i seg selv å spørre om man virkelig liker det eller om det enkleste er å tråkke i oppgåtte spor!!
Hedda Nedler H.
Det som er så flott med bildene dine er den ektheten de uttrykker.
Dette bildet ser ruralt ut, som flere av bildene dine -
det at jeg er fra bygda selv er nok med på å gi meg en følelse av ro.
Gudrun ser nærmest ''inngrodd'' ut i stua si. Nydelig!
Snevert på en måte, men likevel så uskyldig åpent...
Hmm... hvis du skjønner.
Alle har vi jo forskjellige referansepunkter.

He he.. det ser forresten ut som om hun står i en slags ''giv akt!''
For min del er ikke bakgrunnshistorien det viktigste med bildet ditt.

Hedda
Kurt S.
Trivelig bilde av en tøff dame. Liker slike gamle damer som ikke er redd for å si sin mening og som har ''bein i nesa''
Man kan tydelig se at hun er engasjert. Bra!!
mvh Kurt
Tom A. T.
Flott og ''levende'' portrett av dama, som tydeligvis har lært seg å stå i rett mens hun protesterer. Likte det her.
mvh Tom T
Jan W.
Et godt reportasje bilde etter min mening Bjørn.

Men jeg har av en eller annen grunn store krav til bilder der motivet er ''engasjert'' med noe utenfor bildet.
Jeg føler da et behov for at bildet skal fortelle noe også om hva som befinner seg på utsiden av bildet og det synes jeg mangler her.
Sammen med en skriftlig fremstilling er det jo greit men som et bilde må det kunne bære seg selv.

Jan
Nils L.
Nok en bra miljøskildring her. Rikelig tett utsnitt etter mitt skjønn dog, men du har selv gitt en indikasjon på hvorfor. VI får forøvrig litt mindre kontakt med dama her enn jeg har inntrykk av at vi gjør med endel andre du fotograferer.
Bildets ''utstråling'' ville neppe blitt mye forrandret dersom dette utsnittet var bedre rent teknisk.
Mvh Nils :-)
Arne S.
Herlig hverdagsskildring, Bjørn!
Tarjei Ekenes K.
ikke noe topp teknisk,
men for et liv og utrykk i dette bildet.

ser sprek ut.

den bjørnen var grusom.
må ha blitt vunnet på et tivoli

kanskje urettferdig å trekke frem den.
mye annet her som ikke matcher helt, hehe

:-D ! son tarjeiav !
Mikael L.
Härlig bild! Fin vardagsskilldring, smått absurd miljö.

/Mikael
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu