Akerselva
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-05-04 15:23:36
    Versjon #2
Utstyr
  • Olympus E-1
  • Zuiko digital 14-54 mm, 1:2,8-3,5
  • Brennvidde14mm
  • Blenderf/22
  • Lukker5s
  • FilmtypeISO 200
  • Nei
  • AnnetFilter: Hoya R72
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger617
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_87007} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Eli B.
Likte best v2, synes v1 ble for rød. Hvorfor har du valgt det slik? Hvorfor ikke farger? Komposisjonen er bra synes jeg.
mvh Eli
Caroline M. S.
Takk for kommentar Eli. Jeg har ikke forandret farge på v1 etter at bildet ble tatt. Brukte IR-filter (Hoya R72) og da ble bildet rødt. Som du ser er ikke svart-hvitt-bildet helt ''normalt'' heller - bladene på trærene er hvite/lyse.
Trond H.
Vegetasjon ser så utrolig fint ut i IR, liker dette godt! Må snart få surret meg til å få kjøpt et slik filter.

Ang. farger synes eg BR har et godt poeng når han sier at IR i utgangspunktet ikkje har nokre farger, så man står fritt til å velge de fargene man vil... Gir et godt utgangspunkt synes eg, man står jo helt fritt da...

MVH TH
Caroline M. S.
Ups Eli - jeg glemte visst å svar på det du egentlig spurte om: Hvorfor. :-) Svaret er: Bare for gøy! Kjekt å prøve noe nytt. Jeg så svart-hvitt-bilder tatt med film for over 20 år siden og syntes de var kjempefine, men har aldri somlet meg til å prøve selv. Ikke før nå, men med digitalkamera. Dette ble ikke kjempefint akkurat, men moro å prøve likevel. :-)
Miriam A. L.
Jeg liker det rød best, varm dyp rødfarge, stilig det, og flott natur komp!
Trond O.
du har jo funnet tryllestaven! utrolig forskjell på de versjonene. fortsett å lek du, så kommer det nok mye gøy frem..likte det røde best..
Inga Helene J.
Stilig! Liker det røde best. Er du fornøyd med kameraet ditt? Vi har maken, og luer på om andre er like fornøyd som vi er.

Mvh
Inga
Inge-Martin F.
Eg likte den røde versjonen best,ikkje på grunn av fargen men på grunn av litt støre tone nyanse.komposisjonen fungerer syns eg,det att digital film går ut over 420Nm-720Nm som er det vanlig for dagslys film,det har eg høyrt rykte om før,for øvri bør væra svært intresant for dei som har digital kamera. Mnh. I.M.F
Avsluttet .
Jeg likte V1 best. Veldig stilig med rødfargen!

Siri
Steinulf L.
Savner litt skarphet for å få frem den 'tredimensjonale' følelsen. Ganske stilig.
Amund Blix A.
Dette var stilig og stemningsfullt, må nok få somlet meg til å prøve IR jeg også....
Kristoffer R.
Flott at du eksperimenterer. Dette ble mektig og fint. Godt motiv du har valgt.
Avsluttet .
Eldigt och vackert!
Caroline M. S.
Tusen takk for nye kommentarer. :-)

Steinulf: Ja, det hadde gjort seg om bildet var skarpt, men jeg vet ikke helt om jeg noen gang vil få til det. Må bruke ganske lang lukkertid med IR-filter. Kanskje det er det som gjør det uskarpt. Det var vindstille, men kanskje bladene likevel beveget seg litt på de 5 sekundene (og i hvert fall gjorde elven det *SS*). Jeg brukte stativ og elektronisk fjernutløser - så feilen ligger i hvert fall ikke der.

Inga Helene: Ja, jeg er kjempefornøyd med Olympus E-1, men vet ikke om det er bedre eller dårligere enn andre dSLR i omtrent samme prisklasse siden jeg ikke har prøvd andre. Kameraet føles godt i hånden og bra at det er lett (ikke minst objektivene). Nå skal jeg ikke påstå at bildene jeg tar med E-1'et blir bedre enn det jeg fikk til med IXUSet mitt. Kanskje snarere tvert i mot, men det er så mye morsommere med et kamera man kan bruke helmanuelt (inkludert bruk som hullkamera og bruk av filter). :-) Jeg har bokmerket deg - må jo følge med på andre E-1-bilder. Kjekt å se hva andre får til med samme kamera, og jeg ser at du har adskillig mer dreisen på det enn jeg har.
Inger-Lise S.
Hei Line! Dette ble stilig! Herlig annerledes.Fint motiv!
Gratulerer og lykke til med IR-filteret!

Hilsen Inger-Lise
Arne S.
Jeg liker det røde bedre enn sorthvittutgaven. Men jeg faller ikke i staver for det røde heller. Det blir for monontont rødt, uten de små nyansene som virkelig kan før meg inn i drømmeland.

Ok som eksperiment, men et stykke igjen til at det kan defineres som et godt fotografi. Når sant skal sies, har jeg forsatt til gode å bli bergtatt av infrarøde bilder. Det skaper en distanse mellom motivet om meg som betrakter.
Caroline M. S.
Takk for nye kommentarer. :-)

Arne: Interessant at du sier IR-bilder skaper en distanse mellom motivet og deg som betrakter. Nå har jeg jeg tenkt på det en stund. :-) Jeg har alltid likt IR-bilder (ikke som dette, men gode IR-bilder - slike man ser i fotoblader og -bøker) nettopp fordi de ser så kunstige, unaturlige og uvirkelige ut.

(He, he - usaklig, men nå kom jeg nettopp på at jeg liker den syntetiske smaken av Freia gele også og aldri har vært så fin på håret som da jeg farget det bringebærrødt for 1200 kroner og den modigste kollegaen på slutten av arbeidsdagen spurte forsiktig om jeg hadde gjort det selv. *SS*) Jeg liker unaturlige ting, men på tenke litt mer på om det egentlig betyr at jeg liker distanse. *tenke, tenke* :-)
Mariann S.
Kjempefint :-)
Liker begge versjonene.

Mvh -Mariann-
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu