Fettstift-tegning?
Fotografi eller fettstift-tegning? Svar følger.


Enkelte ganger kan det være litt artig å leke seg litt med funksjonene i et billedbehandlingsprogram. Her har jeg med utgangspunkt i et temmelig ordinært fotografi fra Bjorli stasjon ''tatt den helt ut'' og fått dette noe sære resultatet her. Det er altså et fotografi opprinnelig.
Utstyr
  • Pentax system A1
  • -
  • Blender-
  • FilmtypeDiasfilm
  • Nei
  • AnnetBildet ble først invertert, deretter er det eksperimentert med fargene, kontrast og med skaprhets-funksjoner.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriManipulasjon
  • Lastet opp
  • Visninger317
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_87106} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Erling D.

Synns dette var kjepetøfft jeg, kunne godt hatt dette på veggen. mvh Erling
Tobias D.

Synes å dette så nok så tøf ut men jeg har blitt slaktet for det samme type bilde. Jeg liker det og jeg synes det er på tide at noen skifter trenden her på dotten.

--tobias--
Tomm H.

Men hvem skal vi applaudere? Programmererne i PS eller andre bildeprogrammer. Eller fotografen? Hva skal jeg kritisere eller komme med meninger om? Alle kan ta et bilde og trykke på en knapp og si hey, kult. På samme måte som jeg kan kjøpe meg et keyboard med 50 000 forhåndsprogrammerte sanger. Men kan jeg holde konsert på det og forvente et entusiastisk publikum? Det blir liksom ikke det samme for tilhøreren vil jeg påstå. På samme måte som dette bildet ikke interesserer meg så mye.

Men når det er sagt så er jo dette en uttrykksform man ikke skal avskrive. Ta en titt på http://www.artsig.com som er forbeholdt bilder som er manipulert i overkant av hva gjennomsnittet poster her på foto.no. Det er mye kreativ bruk av effekter der og man poster ihvertfall i et miljø der andre kan sette pris på det man selv måtte ha tilført i en kreativ prosess.
Odd Tore S.

Jeg synes at resultatet ble artig og stilig, jeg.
Spesielt det at du har valgt å holde så mye av bildet mørkt gir en interessant effekt. Her har du kuttet ut mange unødvendige detaljer i skinnegang og bakgrunn.
Ingen problemer med scannerteknikken denne gangen!
MVH
Odd Tore
Odd Tore S.

Angående hvem skal vi applaudere:
Jeg mener at vi skal applaudere (eller slakte) sluttresultatet, dvs. bildet, og gi kredit til den som hadde ideen og brukte verktøyet.
Det er ikke gitt at resultatet blir bra om noen kjøper et verktøy, f.eks. en høvel, man må i tillegg kunne bruke den, men enda viktigere er å ha en mening om hva sluttproduktet skal være.
Jeg sier ikke at alle bilder skal behandles eller kan behandles på denne måten, mesteparten er vel lite egnet. Jeg har selv blitt beskyldt for voldtekt av naturbilde her, etter min mening både med og uten grunn, men tilbakemeldingene var nyttige.
MVH
Odd Tore
Christoffer S.

Etter min mening har du maltraktert et bilde som kan ha vært ok. Bildet ser ut som det er tatt midt på natten med et varmesøkende kamera, der rødt er varmest og grønt er kaldest. Bildet er forøvrig også helt skjevt, det heller mot venstre.
Så dette var ikke noe for meg, det er overdrevet og bærer preg av å være gjort i full fart.....

Ideen er imidlertid god, jobb videre med den!!
-Christoffer
Espen Stranger S.

Absolutt: Gi aldri opp som fotograf/kunstner.

Selv synes jeg dette bare er et veldig lite inspirerende bilde jeg ikke kommer til å se noe mere på.

Jeg grovsorterer bilder i de jeg vil se igjen, og de jeg ikke vil se igjen (grunnene kan være forskjellige).

-espen
Avsluttet .

Dette bav meg ingenting, bildet er fullstendig voldtatt av bildebehandlingen!
Manipulering kan være bra, men da bør det være en slags tanke bak, det mistenker jeg at du ikke har!!
Ikke gi opp, prøv igjen

-Jokke-



Kristin E.

Helt meningsløst, sorry..Men dette fikk ikke en sans eller følelse igang hos meg..Men stå på!!Ville heller ha sett bildet som det orginal var.
mvk kris
Kristin E.

Helt meningsløst, sorry..Men dette fikk ikke en sans eller følelse igang hos meg..Men stå på!!Ville heller ha sett bildet som det orginal var.
mvk kris
Ole Marius F.

Dette er ikke bra. Beklager.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu