Bjørk
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-05-09 21:46:46
    Versjon #2
Utstyr
  • Olympus E-1
  • Zuiko digital 14-54 mm, 1:2,8-3,5
  • Brennvidde20mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/13s
  • FilmtypeISO 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger341
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_87678} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Tom H.
Veldig simpel komposisjon - jeg liker dette. Kunne kanskje gitt bildet litt mere kontrast og gjort øvre venstre hjørnet litt mørkere.
Inger-Lise S.
Hei Line! Dette bildet likte jeg veldig godt.Det er et eller annet som tiltrekker der...Du har kuttet toppen,og jeg ser det ikke kunne unngås,men jeg likte veldig godt komposisjonen.Fint med det grønne mot den hvite veggen.Stammen glir naturlig inn sammen med vegg og grunnmur.
Enkelt ,men flott.

Hilsen Inger-Lise
Merethe W.
Synes det er noe i dette bildet, kanskje det er tomheten som fascinerer meg... og det enkle fargevalget. Merethe
Avsluttet .
OK utsnitt, men jeg synes ikke du hadde trengt å ha med bakken her; kunne f.eks. kappet et par cm ovenfor murkanten. Synes også bildet virker ørlite uskarpt - mulig det er mine øyne/skjerm, men jeg synes å merke det spesielt i manglende struktur på veggen - enig med TH ang. økt kontrast. Liker den enkle kombinasjonen av farger - grønt, grått, hvit/beige.
Miriam A. L.
Kunstnerisk og vakkert, meget god komposisjon!
Inga Helene J.
Hei!
Fine farger og enkelt motiv. Personlig ville jeg ha beskåret det gaske kraftig på venstre side, sånn at stammen kommer litt mer innpå bildet.

Inga
Amund Blix A.
Her må jeg dessverre innrømme at dette ikke ga meg så mye...
Litt kjedelig og uskarpt....
Rune T.
Enkelt, stilrent og godt sett.

Ville ikke beskjære bildet, men derimot kunne jeg tenke meg litt mer kontrast, litt mer fargemetning og en del skarpere.

Mvh
Rune
Caroline M. S.
Tusen takk for fine kommentarer og gode forslag. :-)

Tom, Tommy og Amund: Ja, det er irriterende uskarpt. Jeg var i Mangelgården i Oslo, knipset i forbifarten på vei til noe annet (skulle egentlig ta bilder av noen ungdommer som drev på med kårdefekting) og innen jeg kom tilbake igjen var det blitt for mørkt. :-( Har allerede økt kontrasten en god del. Det så utbrent ut når jeg prøvde enda mer. Har også økt fargemetningen litt.) Skeivt er det også, og jeg har vippet kameraet litt oppover. Mange feil her, men jeg likte bildet likevel. :-)

Inger-Lise: Jeg m_å_t_t_e ikke kappe treet som dette. Det er egentlig et breddebilde. Jeg ville ha greinene der oppe som de er. Kunne jo fått med mer av treet om jeg hadde tatt et høydebilde og eventuelt gått lenger i fra. Likte bildet som det var (men allerede da jeg knipset planla jeg å kutte bort høyresiden hvor det også hang greiner ned).

Merethe: Jeg er glad for at du ser tomhet. :-) Jeg gikk der og tenkte delvis på Gehard Richters grå monokromer som jeg så i Guggenheim museet for et par år siden (og gledet meg til NRK2 med TV-program om han i går kveld) og delvis irriterte meg over at Mangelgården, som er så fin, nesten alltid er stengt. Hvor fint det kunne blitt der om det ble pusset opp og åpnet for publikum. Så følelsen min da jeg tok bildet var litt tomhet, litt irritasjon og litt forventinger/håp. Syntes liksom bildet ble litt slik også - grått, tomt, men med løfterikt grønt. :-)

Inga: Godt beskjæringsforslag. Det ble fint det, men et annet bilde. ... og Tommy: jeg prøvde med å kutte bort bakken slik du foreslår, men jeg syntes det ble for brutalt.
Inga Helene J.
Jeg syntes det ble bra når du kuttet det. Er enig at det ble et helt annet bilde. Fikk dessverre følelsen av at v1 er bakgrunn for noe, tekst eller sånn. Kunne tenkt meg den tomme flaten ennå mer overdrevet/større i v1 for at det skulle vært helt optimalt for meg.

Inga :-D
Kurt S.
Likte utsnittet i V1. Dekorativt og fint bilde. Er kanskje tatt nå på våren.
Synes jeg kan se det på grønnfargen.
Litt mere kontrast er vel nevnt.
mvh Kurt
Nils L.
Likte dette, kan virke litt ''vassent'' i fargene, men det underbygger også uttrykket. Litt mer nede kanskje? - så vi fikk se litt mer av treets kontakt med bakken....(?)
Mvh Nils :-)
Rune Edvin H.
Enig med Nils, men savner også en irriterende rød dings ettellerannet sted-.
Bjørn H.
Hei Caroline ...

Okey komposisjon, men jeg faller ikke helt i ''staver'' ...

Stilrent og enekelt, ser det... men savner alikevel noe som løfter det litt mer -

skulle gjerne hatt mer TRØKK i fargene også ....

Bjørn ;¤
Knut L.
Enkelt og rendyrket stilrent med god komposisjon.
Fin kontrast mellom det vårgrønne løvet og ellers bare gråaktige nyanser.
Fint - V1 for meg.

mvh
Knut
Kristoffer R.
Utsnittet er helt ypperlig -- det blir veldig flott med all den åpne plassen som blir rammet pent inn av treet. Likevel må jeg si meg enig med de som synes dette blir litt for grått... jeg kunne tenkt meg et litt skarpere tre, samt noe mer kontrast i hele bildet.
Are-Martin S.
Et bilde som får hjertet til å slå litt saktere. Ro. Jeg liker versjon en best. Den møkkete veggen bak er veldig ''by'', men treet ser ikke ut til å bry seg mye. Uskarpt? Akkurat passe! :-)
Eli B.
Likte dette, er enig med Are-Martin.
mvh Eli
Caroline M. S.
Takk for nye kommentarer. :-)

Kan være enig med Inga i at det hadde gjort seg med enda mer vegg til venstre, men det var det ikke der. Eller forresten - kanskje ikke - for om det hadde vært mer vegg, ville jeg jo ikke fått grønt løv bortover hele veggen.

Ellers er jeg fremdeles enig med alle som synes bildet er for uskarpt og for slapt i fargene. :-) Og Rune - jeg får ta med en rød Rimi-pose neste gang det er åpent i Mangelsgården. ;-)
Kristian S.
Versjon 2 er digg.

KES
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu