Veien slutter...
Bildet e faktisk tatt idag. Fikk låne et objektiv av en lokal foto forhandler. Takker for lånet selv om linsa ikke er mye å skryte av. Måtte jobbe hardt med bilde for å få det brukanes.
Når det e sagt må æ jo si at æ ble fornøyd med resultatet.
Etter mye testing valgte æ å justere bilde ganske hardt i curves. Synes det ble best med et mørkt sjøparti for å trekke hovedfokus på forgrunn og himmel. Vi hadde et flott skydekke idag som skapte mange flotte stemninger. Bilde e tatt på baksiden av Vadsø-øya og mot Kirkenes. Skydekke ga en kraftig reflektor av sola som igjen tegna opp resten av skyen. Kan jo også se at det finnes blå himmel i bakgrunnen. Utbygget ble brukt til å dumpe gammelt reke og fiske avfall, men er ikke i bruk lengre... Ble det bra???

MVH Kay:-D
Bildet inngår i albumet Varangerfjorden - Varangerfjorden kan være et fantastik syn når bare sikten er god nok. Når man da har kameraet med må det bare foreviges.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-05-09 23:00:45
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • Canon EOS 300D DIGITAL
  • Voigtländer 19-35mm f3,5-4,5
  • Brennvidde19mm
  • Blenderf/14
  • Lukker1/160s
  • Nei
  • Annet- Håndhold
    - RAW filmformat
    - ISO100
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger454
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_87693} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Bjarne B.
Javisst ble det bra, dramatisk himmel og fine mettede farger og behagelig lys. Passe minimalistisk komposisjon som får blikket til å vandre ut mot horisonten.

Mvh. Bjarne.
Inger-Lise S.
Dette ble bedre en bra! Noe så vakkert ut av ''bare'' en brygge,himmel og sjø....
Himmelen var storartet med dramatiske skyer og flotte farger,sjøen var mørk med god stemning,
Brygga har fine nyanser i treverket.Og så var det en fin komposisjon:)

Hilsen Inger-Lise
Kjetil S.
Hei Kay.

Syns oppbygging av motivet stemmer med flotte omgivelser, men partier av skyene er ødelagt av bildebehandlingen. Det vises spes. i det lyse feltet.

Ikke så vellykket denne gang, selv om motivet og dramatikken er der*s*

Ha en fin kveld.

K:-)


Ulf R.
meget vakkert. var det mitt bilde, ville jeg beskjært litt i høyre kant, det blir bittelitt for mye tomt der, bare. ikke mye! kompen fungerer ellers utmerket. nydelige farger, har du brukt noe filter av noe slag, eller ps, eller ingen av delene?

/ulf
Kjetil S.
Hei igjen.

Ser kritikken kan virke verre enn den er. Bildet er avbalansert og godt. Det er bare synd at resultatet i skyenen ødelegger, men jeg ser hva du skriver og Curves etc.


Ha en fin kveld igjen

K:-)
Inger Anne Maritsdotter V.
Sånne enkle stemningsmotiver har eg sansen for:)
Enkelt og veldig stemningsfullt med et bra lys.
-IAV-
Venche J.
Flott dette Kay, til tross for det middelmådige objektivet.

Lyset på Varangerhalvøya er helt spesielt og svært spektakulært i gitte situasjoner. En slik fant du her. Man blir nesten religiøs når slike øyeblikk intreffer.

Wenche.

Kay R.
Hei og takk for kommentarer...

Objektivet e absolut ikke etter min smak, men æ kan nok ikke skylde alt på det heller. Plagdes litt med eksponering. Var enorme lysforskjeller på forgrunn og bakgrunn, så etterbehandlingen ble kansje vel hard...

Kjetil: He,he... E alltid glad for kritikk, så du må låve mæ at du alltid e flink å si ka du mener. E veldig enig med dæ at æ ødelegger endel i skydekke med min ekstreme curves behandling. Blir tidvis lilla og kraftig eksponert der kor sola slår refleks, men æ var også klar over dette. Ble nesten nødt til å behandle bildet på denne måten ettersom det var totalt fargeløst og uten trøkk i utgangspunktet. Har satt på masse farger og kontrast for at bilde skulle få litt liv. Synd at noe også blir ødelagt i prosessen... Men alt i alt synes æ at bildet var behagelig å se på... Tusen Takk for kritikk...

MVH Kay:-)
Ivar E.
Hallo, Kay!
Eg ser at du har drege hardt i spakane for å få fram eit brukbart resultat av eksponeringa di. Du er vel som du sjølv seier tildels over grensa i bildebehandlinga her. Det ser ut til å vere fargeforvrenging på himmelen, og ikkje berre i det lysaste området. Eller... kan det vere ein slags regnbogeeffekt laga av sollyset og dei lave skyene? Hm...
Eg synest uansett at bildet absolutt er presentabelt. Det er velkomponert og har gode fargar laga av eit nydeleg lys. Du har oppnådd eit godt resultat som er vakkert å sjå på!
mvh, ivar
Jonny E.
God kveld Kay

Fint komponert dette bildet......veldig fint synes eg.

Når det gjeld fargan på himmelen e dette et bilde mitt i blinken for og utforske verktøyet ''Selective Color''.

Eg har ikke prøvd og bruke det verktøyet lenge,
eg så på en kommentar fra Carsten Arnholm nylig at han anbefalte noen og prøve dette og eg har utforsket det litt og ble begeistra over effekten på enkelte typer ''problemmotiv''.

På dette bildet ditt kan du prøve, om du vil, og først dra forsiktig i justeringa til fargen hvitt og se ka som skjer.
Om du tar vekk sort fra hvitt, høres jo unektelig litt rart ut,
vil det litt unaturlige i de lyse skyan forandre seg.

''Selective Color'' har så mange muligheta at du
helt sikkert kan justere skyan i bildet slik at det
blir akkurat slik som du opplevde det.

Eg mener at det e verd og prøve, bildet fortjener det.

Ha en forsatt god kveld.


. JonnyE
Kay R.
Hei folkens... Takker igjen for kommentarer...

Har lagt ut en versjon 2 etter forslag av verktøy bruk i photoshop. Jonny kom med et flott forslag som kansje redda bildet mitt. Iallefall i mine øyne... Tusen takk Jonny...
Fremdeles litt utbrent, men det var godt å kvitte seg med fargen rundt det utbrente området....

MVH Kay:-)
Jan-Eilert P.
Komposisjonen sitter bra. Brygga leder oppmerksomheten inn i bildet, men det skjer desverre ikke så mye mer. Kunne du ikke fått en sjark eller noe ut i det gyldne snitt (hehe). Neida- alvorlig: Syns bildet ikke er så værst , men langt fra ditt beste. Kommer under kategorien ''småpent'' ;-) . Jeg syns det er liten forskjell på v#1 og v#2. Med tanke på diskusjonen kunne det vært interessant å sett orginalen.

mvh Jan-Eilert
Lars Christian H.
var et pent bilde dette ja, som de andre bildene du har lagt ut her på foto.no :-)

Har vært en del ganger med onkel å tippa rekeavfall der ja, i den tiden hvor den ennå var litt liv å fiskebruket her i byen da. Han brukte å rygge med taktoren og hengeren helt ut til de klossene man ser helt ytterst på ''kaikanten''.
Kjetil S.
Hei Kay.

V2 ble merkbart bedre. Nå sitter jeg på en annen maskin med lcd skjerm, men dog.
En annen metode er jo å slå en ring med lassoen rundt det du vil forandre på , sett feather til ca. 30-35 ( mht. til overgangen mot resten av bildet), velg ''replace color'' og demp det hvite/utbrente området.
Veldig fin til problem områder.

Tror ikke du eller andre behøver å være redd for at jeg bare ''jatter med'' for å være snill med kritikken. Om kritikken blir matnyttig er en annen ting.

Ha en fin dag.

K:-)
Wigdis W.
Et vakkert bilde Kay !
Jonny E.
Morn Kay

Flott at du likte forslaget,
det e jo bare fint og dele tips man sjøl har lært her.

. JonnyE
Nils L.
Utrolig bra lys. Likte dette kjempegodt. Ikke minst nostalgien og vemodet som ligger i det.
- Har prøvd et slikt objektiv selv - ikke bra.....
Mvh Nils :-)
Odd Tore S.
Hei, Kay!
Jeg er enig med deg, her slutter veien, men så lurer spørsmålet seg inn: Hva så? Det lar du ligge ubesvart.
Jeg ser forskjeller på de to versjonene, v1 har en litt rar blåfarge i den hvite skya. Jeg skulle ønske at jeg fant en begripelig dokumentasjon av hva er problemet med bildet - hvordan fikser man det i PS. I PS Elements er jeg overlatt til å eksperimentere på egen hånd, vanligvis tar det lang tid og gir dårlig resultat.
Jeg ser at det var EF-S'en din som ga opp ånden, håper at det var et engangstilfelle. Jeg kjøpte 300D etter å ha vurdert situasjonen lenge og nøye, ønsket Canon SLR, men så lite og lett som mulig, fordi det bor i toppen av ryggsekken. Mine kameraer lever et forholdsvis hardt liv, og jeg ser allerede nå at 300D er svart under det blanke. Det gir jeg blanke i så lenge det funker, og det gjør det.
MVH
Odd Tore
Kristian S.
V2 ble best. Fine farger og god komp. Pent.

KES
Bjørn H.
Her var det jammen ikke store forskjellen, men ser at v2 er hakket bedre ... hehe :)

Kay, jeg syns dette er flott. Brygga og det deilig lyset gjør dette meget severdig ...

Bjørn ;¤
Rolf S.
Hei.
Farvene, lyset og stemningen er opplevelsen her. Jeg likte det.
M.v.h. Rolf
Jan R O.
Synes ikke dette ble det helt store, bildet virker noe livløst. Ikke alltid at brygge mot landskap fungerer. I dette tilfellet synes jeg brygga blir for dominerende.
Hilsen Jan
Tom A.
Vil takke Johnny for teknisk tips og deg for demoen av det.

Syns motivet i kombinasjon med fargene er flotte Kommer selv fra Nord-Norge (Lofoten), kaier som disse finns det mange av der også.. litt ensomme og forlatte, nå som ferger blir borte og fiskar-bonden er en døende art, der står de som bruddne broer inn i en tid som sakte forsvinner.

Ellers må jeg få si at du tar fantastiske bilder, og har bra øye for motiver...
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu