Kongeørn
Under en tøyduk inne i det tette bjørkekrattet hadde han surret seg inn. Drømmen til den unge gutten var å få se kongeørna på nært hold.

Jeg husker enda suget i magen da den landet på det gamle kadavret.

Gjennom greiner og løvverk var det så vidt jeg tok sjansen på slippe pusten.

Bildet inngår i albumet - Norske fugler - - Bilder av arter som finnes i naturen rundt meg her i Namdalen.

De aller fleste av bildene er også tatt i mitt nærområde.
Utstyr
  • Nikon F-5
  • Nikon 300mm og 2 x conv.
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/60s
  • FilmtypeFuji Provia
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger875
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_87850} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Kristian S.

Pent. Liker fargene. De mørke kantene liker jeg ikke.

KES
Brita Helen E.

Rett og slett råbra!!! Er imponert! :) Likte spesielt godt det varme lyser her... Likte at det var mørkere ut mot kantene... Meget bra fanget! :)
Gid jeg kunne tatt slike selv..sukk!

Mvh Brita...
Inger-Lise S.

Et nydelig bilde.Flotte fargenyanser og meget passende bakgrunn.
Fin undertekst.


mvh Inger-Lise
Jan-Eilert P.

Hei Kjartan veldig bra. Litt synd at det ikke er noen detaljer i bakgrunnen som viser oss miljøet. Men på den andre side er bakgrunnen behagelig og slettes ikke rotete :-) Ellers veldig fint portrett i lavt kveldslys. Det var sikkert veldig spennende for den unge Kjartan Trana dette. PS:Jeg driver selv å leker med tankene om å fotografere Kongeørna, men har blitt fortalt at jeg bør vente til vinteren. Det er litt synd fordi det er flere i Pasvik nå, men men. mvh Jan-Eilert
Stig B.

Dramtiske farger som understreker den dramatiske opplevelsen det fortelles om. Veldig fin historie som legges ved, kjenner nesten pulsslagene selv. Må ha vært en skjellsettende opplevelse.

Flott skarphet og detaljering. Fin og våken positur.

Mvh Stig
Venche J.

Flott - rett og slett.

Wenche.
Lennart J.

jättefin bild färger och skärpa tjusigt mvh lennart johanzon
Ivar K.

pent. fine toner.
Bergliot E.

Fantastisk bilde. Skjønner godt at du nesten ikke torde å pust. Måtte jo være en opplevelse dette. Flott bilde. Likte fargene og de mørke kantene.

Bergliot:)
Per Harald O.

Nyyydelig!
Marina R.

Et flott artsportrett...
Majestetisk som kler det gyldene lyset godt.
Her savner jeg ingenting

Marina
Kjartan T.

Ja, takk igjen til alle som tar seg tid til å skrive en kommentar. Dette er vel et bilde jeg er ganske fornøyd med selv også, men mange naturfotografer ville nok ha unngått den stygge beingrinda...

Jeg tror også det Jan-Eilert, at det vil lønne seg å vente til vinteren med å ta kongeørnbildene. Fuglene er selvfølgelig mye enklere å få ned på åtet i en årstid da mat er mangelvare.
Fred S.

Ikke bare pent; dette er jo helt rått , og beingrinda er ogst temmelig rå, regner jeg med. Går ut fra at du er obs. på ørnereiret i Overhalla. Ser du har etiske kjøreregler når det gjelder reirfotografering, og respkterer deg for det, men ørnene det er snakk om her har faktisk reir for 4. år på rad i et område der det nesten daglig vrimler av bråkete unger og hysjende læerere. Bere et tips; Johann vet jo hvor det ligger.

vh fred
Sjur R.

Knallbra! Likte lyset utrolig godt, og nebbet og øynene blir naturlig fokuspunkt for meg. Synes de mørkere områdene rammer inn bildet perfekt jeg.

Glimrende!

Mvh,
Sjur
Jan W.

Den særegne dunkle belysningen skaper nesten en slags mystikk rundt denne ørnen.
Ja, et ørnebilde utenom det vanlige Kjartan og flott utført attpåtil.

Jan
Jóhann Á.

Hei Kjartan!
Må bare kommentere dette bildet! Aldeles utrolig flotte farger og lyssetting. Bakgrunnsbelysningen er jo fantastisk den og. Hele greia gjør at jeg tenker litt på lyset i gamle malerier eller nye (Nerdrum) som går i de gamles fotspor. Rått bilde på alle vis, Kjartan!!!!
Avsluttet .

Tett og tøft ørneportrett i et fabelaktig lys. Blikket er intenst og flott. Innnrammingen er svært fin, likeledes den begrensede fargepaletten.

Av med hattten!
Ole Martin D.

Hallo din råtass!!
Dette er kanskje det beste bildet jeg har sett av Kongeørna!
At det er mørk ramme gjør jo sitt til at dette blir litt som J.Arnason sier:litt Nerdrums.
Va ittj klar over at du va så pass te fotograf + en flott undertekst.Hvem har ikke ventet på dette øyeblikket og når det skjer så blir man sååååååååå lykkelig.Grattis
Kjartan T.

Takk, OleM, men du tar vel dobbelt så bra bilder med en 200mm fra 1972. Er vel på tide at du også legger ut noen godsaker på Foto.no
ingebjørg fyrileiv g.

Holder på å gå gjennom deg (/dine bilder) her inne og faller pladask for dette. Noe så utrolig bra har jeg knapt sett av Kongeørna! Følelsen jeg får vet jeg ikke å sette ord på. Jeg tror jeg hadde gått ivei om jeg sto bak kamera ;) De lune tonene og det veldig gode lyset sitter perfekt og samtidig er det en god positur du har fanget. For- og bakgrunn er heller ikke noe å trekke ned på... Majestetisk.

-ingebjørg
Kjetil Greger P.

Fantastisk bilde av ørn. noe av det peneste jeg har sett på lenge. Grattis
Aleksander M.

Flott bilde av ørna! imponerende!

Mvh Aleksander
Kjartan T.

Takker for tilbakemelding på et gammelt bilde. Morsomt at folk kikker litt tilbake det som er lagt ut tidligere. Ser at det fort drar på seg flere kommentarer når det først kommer fram igjen.
Hallgrim B.

Mektig stemning. Og for nokre nydelige detaljer. Likte lyset utruleg godt her
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu