Kongeørn 2
Prøver å legge ut et litt mer tradisjonelt ørnefoto. Kanskje er dette bedre enn det forrige? Selv liker jeg lyset og stemningen.
Bildet inngår i albumet - Norske fugler - - Bilder av arter som finnes i naturen rundt meg her i Namdalen.

De aller fleste av bildene er også tatt i mitt nærområde.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-05-18 21:51:19
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon F-5
  • Nikkor 300 mm og 1,4x
  • Brennvidde420mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/125s
  • FilmtypeFuji Provia
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger678
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_88939} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
André A.

Dette var utrolig tøft!!
Veldig, veldig bra!

Hilsen Andre
Brita Helen E.

Hei..
Synes at begge ørnebildene dine er utrolig flotte,men tror jeg holder en ekstra knapp på dette bildet... :) Et fantastisk flott og skarpt bilde av kongeørna i lekre omgivelser. Flott lys og en nydelig ,diffus bakrunn.. Meget bra!!

Mvh Brita...
Roy M.

Hei Kjartan!

Å jobbe med lys og farger er en utfordring, spesielt siden smaken er så forskjellig. Bildet er bra, men jeg liker ikke fargene i bakgrunnen. Litt mye magenta kanskje? Det forrige ørnebilder var derimot mye bedre, det var skikkelig tøft!

Ellers synes jeg ørnen virker litt uskarp?

Håper det går greit at jeg er såpass kritisk?

Mvh, Roy
Helen M.

Oj så utrolig flott! Veldig bra lys og farger.
:)Helen
Avsluttet .

Bra!

Men:

For mye magenta, dessuten litt for trangt over hodet på ørna. Får håpe komprimeringen har skylda for manglende skarphet.
Kjartan T.

Takk for både raske, spontane, gode og ikke minst kritiske og konstruktive tilbakemeldinger.

Jeg vet at farger og foto er vanskelig, og Roy M. har et poeng i at det er smak og behag, men at bildet har for mye mangenta?

Det har vel de fargene som solen og himmelen laget denne vintermorgenen, i hvert fall på en Fujifilm.

Jeg jakter svært ofte på de varme fargetonene og gløden i naturen. Jeg jakter på de minuttene som gir gyldene øyeblikk, og prøver å formidle disse. For mye mangenta Knut-Sverre... hvodan kan du være sikker på det?
Jon Erik V.

Hei Kjartan!
Flott ørnebilde og stili bakgrunn i diffuse farger!
Er enig i at det er lite luft over hodet på ''majesteten'' men nedre del av bildet røper hvor du har tatt bildet! Har jeg rett i dette? hehe..

Veldig bra!
Hilsen Jon
Jóhann Á.

Hei Kjartan!
Som du sier er vel dette bildet noe mer tradisjonelt i oppstillingen og utsnittet. Liker, kanskje derfor, bedre det andre. Når jeg så det første bildet dukke fram (fordelen med å kjøre modem) var det en fantastisk opplevelse. Den fikk jeg ikke på dette bildet, har liksom sett det før.
Når det gjelder fargene kan jeg ikke bedømme hvordan de var når du tok bildet eller hvordan de var på lysbildet. Men jeg vet at jeg SYNS dette bildet er for blått/rødt eller magenta. Det kan godt hende at det er akkurat det som du syns gjør at dette bildet er litt annerledes, har det lille ekstra. For meg ble det litt for mye Møllers tran!
Så ville jeg nok blitt fristet til å fjerne de grenene i nerkant.
Syns det blir litt vel mørkt i fjærdrakten, kunn blitt løftet litt i de mørkeste områdene.
Inger-Lise S.

Flott ørnebilde med flott positur på ørnen og fint miljø rundt.Fin bakgrunn.Fargene er ganske uvante,men jeg syns i grunnen det ble stilig! Og å komme så nær da..

Mvh Inger-Lise
Kjartan T.

Hei, Jon Erik: Du har helt rett...

Og Jóhann: Hurra !!! Smak og behag, men for meg gjør lys og farger hele bildet. Jeg liker det slik og det havner på veggen med disse fargene.

Inger-Lise: Det krever bare en masse jobbing, eller en slump penger, å komme nær en ørn i naturen i dag.
Stig B.

Flott positur, stolt holdning. Hadde det vært mitt bilde hadde det vært på veggen. Likte vel også best forrige bilde, som hadde noe mer ''dramatisk'' i seg, mens dette ble mer av det majestetiske. Fargene er vanskelige å uttale seg om, det skyldes lysforhold, grunnforhold ..... Skulle gjerne sett denne i større format.

Mvh Stig
Avsluttet .

Hvordan jeg kan være sikker på at det er for mye magenta?

Tja, i den grad man kan være ''sikker'' på noe som er en vurderingssak: Godt skjønn, oppøvd gjennom mange år, samt erfaring fra noen tusen eksponeringer i svært lav sol. Javisst kan det bli mye magenta av slikt, men det betyr ikke at det SER spesielt bra ut i enhver sammmenheng!

Og enda sikrere blir jeg når du sier at du jakter på de varme fargene. Problemet her er jo nettopp at magenta dominerer for mye i forhold til gult, slik at bildet IKKE har et skikkelig varmt og godt preg av morgen (eller kveld)...

Kjartan T.

OK, Knut-Sverre, jeg mener uansett dette er og blir en smakssak. Har vel selv også eksponert noen ti tusen bilder og forlengst oppdaget forskjellen på en varm, gul junimorgen og en kald blå/rosa dag i januar.

For du må være enig i at de svake varme tonene, når sola endelig tipper over fjellene, i januar er totalt forskjellig fra de gyldene farvene som denne årstida bringer ved lav sol?

Her mener jeg selv at jeg har fargene som beskriver det jeg opplevde da sola traff den unge kongeørna. Det er magiske øyeblikk i naturen, da lyset ikke er slik vi ellers kjenner det. Det er helt sikkert også forskjell fra Namdalen til Finnmark og fra skydekke til skydekke.

Du kan ikke slå fast at her er det for mye magenta!
Jan-Eilert P.

Hei Kjartan

Jeg går selv å drømmer om å fikse åteplass til vinteren for å få ''skutt'' denne majestetiske fuglen (tips mottas med takk). Det er derfor med lua i hånda jeg tørr kommentere bildet ditt.

Jeg syns absolutt fargene i bildet er troverdig. Lyset vinterstid kan godt være slik og dersom det var slik du opplevde øyeblikket ville også jeg valgt v1. Når det gjelder beskjæring skjønner jeg ikke helt hvorfor du ikke vil kutte vekk greina som henger i lufta også- altså litt i nedkant. Da burde en i tilfelle også beskjære litt til høyre. Jeg tror da at det vil se litt bedre ut med tanke på luft over hodet også- Eller? Jeg tror også bildet tåler litt mer USM (tar jeg feil?)

Jeg hadde også hatt dette på veggen!

mvh Jan-Eilert
Avsluttet .

Kjartan:

a) Selvsagt, jeg skriver jo selv at det er en vurderingssak.
b) Ja.
c) Ja.
d) Jo, selvsagt kan jeg det - ikke som et objektivt faktum, men som en vurdering!
Kjartan T.

Jepp, det er det jeg mener... så da er vi enig da. Farger er en smakssak og en vurdering, så når jeg nå skal gi kritikk vil jeg være forsiktig med å slå fast at et bilde er for rødt. Kanskje må jeg skrive at det etter min smak ble litt for rødt, og sånn sett traff Roy Ms kommentar godt, mens jeg likevel la bedre merke til din:)
Bergliot E.

Fantastisk ørnebilde fra deg igjen. Mystisk lysforhold og litt småtrollsk stemning her som falt i smak. Uten sammenligning forøvrig med ditt forrige bilde så syns jeg at dette var bra, meget bra, og en helt spesiell komposisjon.
Liker egentlig ikke å sammenligne bilde mot bilde, men siden du selv spør om det så falt ditt forrige bilde mer i smak hos meg. Det var en mere nærhet til ørnen på det bildet. Syns likevel at begge bildene var dyktig presentert!!!

Bergliot:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu