Luftskipsmasta
Luftskipsmasta i Vadsø ble konstruert av Umberto Nobile i 1926. Den ble bygd opp av italienere og Vadsøværinger i fellesskap. Både Roald Amundsen og Umberto Nobile mellomlandet hær på sine polekspedisjoner. Med andre ord en meget viktig del av historien i Vadsø...

Bilde tok æ faktisk natt til 17mai. Når alle andre var på byen å festet var æ ute å tok bilde... Klarte ikke la være ettersom vi hadde en fantastisk farge i sola den natta... Håper det faller i smak....

MVH Kay:-)
Fotograf
Utstyr
  • Canon EOS 300D DIGITAL
  • Sigma 70-300mm APO Macro Super II
  • Brennvidde70mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/30s
  • Nei
  • Annet- Stativ
    - RAW Filmformat, ISO100
    - USM og fargejustert i phtoshop
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger399
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_88947} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Rolf J.
Litt Norsk og Italiensk polarhistorie, bra at dette er blitt stående i alle disse årene.
Panoramaformatet du viser bildet i, er fint for denne typen landskap. Fargene er delikate og refleksen av tårnet i sjøen gir bildet litt ekstra, fint lys på skyene og på fjellene i bakgrunnen.
Rolf
Inger Anne Maritsdotter V.
Dette faller i smak ja ;-)

Så fint at du hadde med den rosa vannspeilingen nederst i venstre hjørne her .
Et stemningsfullt og velkomponert flott bilde.

Har sansen for dine motivvalg.

-IAV-
Tom A.
Pent bilde og historie leksjon i ett. Artig motiv... pano funka veldig bra her syns eg- som vanlig tar du et glimmrende natur bilde.
Inger-Lise S.
Ja,her var både fint bilde og god leksjon i historie i ett.
Nydelig bilde.Vakre fargenyanser.Flotte skyer,god komposisjon.Fint med det rosa i forgrunnen.
Flittig fotograf! Bra det!

Inger-Lise:)
Ulf R.
fin ro og balanse i komposisjonen din her kay. hvis jeg skal sette fingeren på noe, blir det evt. den lille fuglen oppe til venstre der, den blir såpass liten at du like godt kunne klonet den bort. men det er pirk, veldig pirk.

/ulf
Kay R.
Hei folkens...

Takk for kommentarer....

Ja av og til må man jo ha med litt historie. Luftskipsmasta gjør seg godt som motiv, men uten historien bak den forsvinner iallefall litt av det helhetlige motivet for min del.

Ulf: Flott at du e oppmerksom. Trodde det var rusk på monitoren min så æ gjorde ikke noe for å fjerne den. Godt at du har øyan med dæ...he,he...

MVH Kay:-)
Jonny E.
Hei hei Kay

Fint med en liten historietime, interessant,
utrolig godt gjort at masta står der enda.

Natt til 17 mai e du ute og tar bilda........
ja, ja ....godt det e flere av samme slaget........;O)

Når kommer midnattsola til Vadsø, e vel ikke lenge sia?

Fint lys og naturlige farga,
godt du har såpass mye himmel med når det e snakk om luftskip, fin speiling i forgrunnen, kunne vært litt mer speiling, men vind e vel et område du ikke har kontroll over.....

Mange rene og fine linja, men også mange detalja når man ser nærmar etter, eg tenker da på fuglan, gjerde og ikke og minst sneen som enda ligg helt nede i sjøkanten.

Godt gjennomført skildring.


Ha en god kveld

. JonnyE
Odd Tore S.
Hei Kay!
Her var det mange fine fargenyanser sammen med litt historie. Jeg tror nok at mange ville sett på masta ved andre øyne om den hadde vært en vanlig telekommunikasjonsmast, men med historisk sus forandrer vi heldigvis mening.
Et bilde til nytelse og lærdom.
MVH
Odd Tore
Ivar E.
Hallo, Kay!
Jaja, så du ofra 17. mai-natta på grunn av lyset... Det kan eg skjøne :-)
Synest dette blei lekkert. Som vanleg har du gjort ein grundig fotojobb og skikkeleg etterbehandling. Saman med historia blei dette ein godbit.
mvh, ivar
Odd Arild E.
Det virker som om det er lurere å ta bilder enn å feste (ihvertfall natt til 17.mai) Flotte farger.
Odd A
Bjørn H.
Hallo Kay ...

Trivelig bilde med et lys jeg skjønner du måtte ut å fange, selv på nationaldagen :)

Teksten og historien til denne masta var jo fabelaktig å høre om...

Skjønner at dette er viktig historie....

Bildet faller så absolutt i smak..

ville nok klonet bort den lille flekken/skyggen som dukker opp nederst til høyre i bildet.

Bjørn ;¤

Trond O.
Flott bilde der, Kay..Du e flink..Når får vi se deg på foto-utstilling i Byen? He He. Du er bokmerket for lenge siden... c¨,)
Jan-Eilert P.
Hei kay

Fint å høre om historien bak bildet. På dette bildet er det avgjørende. Ellers hadde det ikke vært så interessant. Likte bildet forøvrig best i fullskjerm med en liten hvit ramme på svart bakgrunn.

Jan-Eilert
PS: Ikke alle var på byen å drakk seg fulle. Jeg var på tiurspellet. Fikk et par bilder av en støvete gammel krok. Den kan du få se senere en gang.
Kjetil S.
Hei Kay.

Et fint bilde av vakkert lanskap og et historisk monument over fortidens storheter. Bare synd de oppdaget alt og frarøvet oss den muligheten. Egentlig var de jævlig egoistiske og tenkte lite på senere oppdagere.
Fine farger.

Kay R.
Hei alle sammen...

Takk for kommentarer...

Jepp, litt historie må jo til for å forklare viktige elementer i bilder. Følte det nødvendig i det hær tilfellet...

Bjørn: Tenkte på å klone vekk det svarte partiet nede til høyre, men ettersom det e speilinga til toppen av masta valgte æ å la være... Ikke sikker sjøl...

Trond: Takk for kommentar. Ja du har sett den hær masta noen ganger tenker æ. Et greit motiv for oss som vet litt om historien rundt den... Fotoutstilling blir det vel neppe med det første...he,he... Tror æ fortsetter å øve litt til før æ tar et slikt sprang. Tross alt bare hobbyfotograf men veldig glad for at du liker bildene mine.... Tusen takk..!!!

Jan-Eilert: Gleder mæ til å se den støvete gamle tiuren...

Kjetil: Ja de pokkers italieneran...he,he...

MVH Kay:-)
Venche J.
Flott at du ikke festet. :)

Dette var flott fra deg Kay. Himmelen er bare nydelig, og luftskipsmasta, ja den har stått der en stund. :)

Wenche.
Odd Eirik S.
Skulle nok ønsket meg en tur ut med kameraet, men måtte jobbe natt til 17. Sånn har det nå en gang blitt i IT bransjen. Vi som jobber med drift må ofte drive vedlikehold på systemene når andre har fri.

Et meget pent og stemningsfullt bilde av et meget flott landskap. Herlige farger på sjøen og fin speiling av det himmelrøde. Særdeles flott himmel med de røde og mørke skyene. Med masta og underteksten så ble dette fullkomment. God komposisjon og godt eksponert.

Blir vel ikke det siste nattbildet vi ser fra deg i sommer. Heldig dere som har midnattsola.

Nå har jeg hørt at på et eller annet tidspunkt på en spesiell dag så står midnattsola slik at det ikke dannes skygger. Dette varer en svært kort periode (2-3t) og så er det over. Men det skal vist være meget spesielt å ta bilder i dette lyset. Du får finne ut når det er og se om du kan få ta del i den opplevelsen du som har tilgang til midnattsolen.

Ganske utrolig at masta står der ennå. Men det var vel skikkelig håndtverk som ble utført den gangen. Er vel naglet sammen og det holder jo bedre enn skuer.

mvh
Odd Eirik
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu