• Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-05-23 22:18:29
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon D-60
  • Sigma 12-24
  • Brennvidde12 (19)mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/50s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger280
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_89475} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
anders s.
sabla godt komponert. det at refleksjonen bryter symetrien er bare et stort pluss.
Avsluttet .
Veldig fint bilde dette. Tøft med de grønne vinduskarmene. Bra komposisjon og fine reflekser i vinduene.

mvh Tor
Reidun G.
Veien ut til naturen ?
Reidun
Inger-Lise S.
Fint bilde med god komposisjon.Fine linjer,gode fargenyanser.Bra dybde.

mvh Inger-Lise
Henning I.
Enig med de andre. Fint bilde. Hvor er det tatt?
Henning
Anne-Britt L. M.
Absolutt et stilig bilde Frank, jeg har jo sett dette før. Fine linjer og god dybdevirkning. Misunner deg dybdeskarpheten. Er det mulig å rette opp de ytterste linjene hvor glasset slutter (fra trappa og opp)? Ikke sikkert dette blir riktig, men det kunne vært spennede å sett hvordan det kunne blitt. Linjene er såpass rette ellers, bortsett fra de røde steine som gjør dybden.
Et flott bilde til prosjektet!

Anne-Britt
John G.
Fint!
Har jo sett denne før, jeg også, og jeg kunne også tenkt meg et alternativ hvor linjene er loddrette(men vet ikke om det blir bedre av den grunn).
Den enkleste måten å få det til på, er å ta det en gang til. Grunnen til de skjeve linjene her, og spesiellt det at de heller utover oppover i bildet, er det enkle faktum at kameraet er holdt litt nedover undet opptaket. Hadde Frank holdt kameraet helt loddrett, ville også de vertikale linjene blitt rette.
En anne måte, Anne-Britt, å rette opp disse ''skjeve'' linjene på, kan være å ''dra'' de rette med verktøyet Skew som ligger under Edit > Transform > Skew. Akkurat i dette tilfellet vil nok dét ''ødelegge'' bildet, siden det da ville forsvinne en del på sidene, og at dette motivet ellers egner seg dårlig akkurat til denne prosessen. Men ved oppretting av småting, en fasade el.l som er litt ute av vinkel, er det et ypperlig hjelpemiddel.
John :-)
Frank W. G.
Hei, og takk for fine kommentarer.
Motivet er hentet fra Østfold Fylkeshus i Sarpsborg. Glassfasaden fører ut fra kantina og ut på denne steinbelagte plattingen. Når varmen kommer står det plassert endel stoler og bord på disse hellene i forgrunnen.
Ellers er det fullt ut mulig å rette opp linjene i ytterkanten i bildet. Liker selv ''originalen'' best, og legger av den grunn ikke ut en v2. Men jeg har sendt deg forslaget dit på mail, Anne-Britt!

Frank
Anne-Britt L. M.
Hei Frank, jeg synes forslaget du sendte meg ble knall jeg. (men som John sa, forsvant noe av ''luften'' rundt som skulle vært der....)
Men du må jo for all del ikke forandre mening for det!
Takk for at du prøvde!

Anne-Britt
Frank W. G.
Ser ikke kommentaren din før nå, John. Ellers enig i betraktningene du gjør i henhold til skjevheten i linjeføringen på fasaden.
Til deg Anne-Britt: Joda, det ble jo ikke så gæærn`t det forslaget jeg sendte deg. Men tror nok allikevel at jeg liker v1 best. Legger ut en ny v allikevel slik at andre også kan bedømme litt opp mot hverandre.
Ha en god dag alle som en!

Frank
John G.
V2 best!
Liker de rette linjene...
John .-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu