''Byen er vår!''
Frå Grønland i Oslo.
Utstyr
  • Canon D30
  • Lensbaby, ca 50mm
  • Blenderf/5.6
  • Nei
  • Annettilt/shift
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger748
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_91409} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
a tse & s.

ganske tøft dette

skjemmende med den trekanta
skyggen i øvre venstre hjørne som dekker en stor del av bildet

tittelen kan jo faktisk virke litt rasistisk til dette motivet.
nå har dem tatt over byen vår, liksom.

men det er kanskje opptil den som ser det

oslo uten innvandring hadde oslo vært verdens kjedeligste by. trenger bare gå ti-tjue år tilbake i tid for å skjønne det

kjip mat, sure folk, ingen satt i gatene.

:-D ! son tarjeiav !
Avsluttet .

Æhhhhhh veit ikke helt:-)...

Dvs, når jeg som egentlig er utlogget for good gidder å logge inn på disse sidene for å kommentere bildet ditt, så er det fordi jeg synes det er bra, ferdig med det:-)..

Men beskjæring tror jeg hadde hevet bildet enda mer, enten foran damen, sånn ca ved søylen, vedkommende foran synes jeg ikke gor såmye til bildet. Eller så ville jeg kuttet bak damen, og da ved søylen bak henne, men jeg tror den besete beskjæringen er foran.. Ulempen er jo selvfølgelig at budskapet ville forsvunnet... Er også noe usikker på uskarpheten nede i høyre hjørne, muligens litt overdrevet, kan ta litt mye oppmerksomhet, kutter du bak så er uskarpheten bak vedkommende akkurat passe.
Eirik H.

Takk for kommentarane.

Prøvde ulike beskjæringar, men eg følte at teksten måtte være med. Den kan jo tolkast begge vegar :)

Dei uskarpe felta skuldast eit objektiv med perspektivkontroll. Vel, mangel på kontroll er vel meir riktig. Moro er det likevel. Sjekk ut http://www.lensbabies.com
Caroline M. S.

Dette likte jeg bare kjempegodt. Helt umiddelbart. Uten at jeg er i stand til å si hva det er som gjør at jeg liker bildet. Det må være noe med uskarpheten i nedre halvdel, at det er så mye skrift på veggen, at ''byen er vår'' er skarp - og selvfølgelig den tydelige blandingen av norsk og utenlandsk.

Jeg får litt følelse av å være i en storby i India for eksempel. Masse inntrykk, mye fart - får ikke med alle detaljene - de farer fort forbi (for eksempel når man sitter i en richshaw eller haster bortover gatene til fots i menneskemylderet).

Ellers er jeg hjertens enig med Tarjei - Oslo hadde vært møkkjedelig uten innvandrerne, grønnsakbutikkene, restaurantene og alle de andre butikkene med sarier, jalla-musikk og krims-krams. Om sommeren, når jeg har for dårlig råd til å reise på ferie, kan jeg gå på Grønland og leke at jeg egentlig er i India. Spise dal på Punjab tandoori, drikke Kingfisher øl, stikke innom en butikk og høre Bollywood-musikk og bare leke ferie. :-)
Inger-Lise S.

Teksten måtte med,helt klart.Og den kan tolkes begge veger ja.
Ellers skriver Caroline,og Tarjei,så godt det jeg tenker her,at jeg gjentar det ikke.
Likte bildet godt.

mvh Inger-Lise
Eirik H.

He he, moro å lese kommentaren din Caroline. Dette biletet vart faktisk laga rett etter eg hadde vore på Punjab tandoori!Etter å ha vore i denne bydelen i 3 år, var det litt kjipt å flytte ut i ein av forstadane.
Merethe W.

Falt umiddelbart for dette. Blir veldig glad for at jeg bor i bydel Gamle Oslo når jeg ser dette bildet; elsker mangfoldet. Tror jeg må ta meg en tur ned på Grønland:)

Benytter anledningen til å drive litt ''misjonsarbeid'', når vi først er inne på denne meget omtalte og etter min mening i høy grad myteomspunnede bydelen:

Hvis det finnes noen der ute som tror det er skummelt på Grønland (og det tror jeg det gjør); jeg har gått hjem kveld/ natt OFTE alene i dette området, og har fortsatt til gode å oppleve noe skummelt - etter... tja... 6 år? Samtlige andre jeg kjenner i området kan fortelle det samme.

Har bodd ca. 5 år på Oslo vest, og der var det faktisk et par ''leie'' episoder på nattestid:) Er klar over at mine personlige erfaringer ikke uten videre ville bli godkjent som data i forskningsmessig forstand; men dog. Måtte bare:)
Eirik H.

He he, eg kan tiltre det du seier. 3 år i Brugata utan problem.
Toini B.

Dette bildet synes jeg rett og slett er knallbra!!
Her er det rom for tolkninger og det uskarpe gjør det ekstra tøft og spennende. brabra!!
S. N.

veldig bra, det meste er alt sagt. synes ikke uskarpheten skjemmer bildet, her bidrar det som CS nevner til byfølelse; folk som farer raskt forbi, inntrykk på inntrykk, lyd, farger etc.

s
Paal A.

Fint bilde ja. Byen er vår og dette tror jeg er et av mine favoritthus på Grønland. Snart er det nok borte.. Klokt sagt av Merethe, vi bor i den samme gata i Oslos feteste bydel;)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu