No smoking
Dette kunne kanskje gjort seg i kategorien humor, se teksten over døra.
Men egentlig er det nok et bilde som kunne gjort seg best som illustrasjon i miljødebatter.
Som ellers bør det også her et legges vekt på saklighet og fakta: Den gyselige røyken er et resultat av sotblåsing av kjelen. Mesteparten er vanndamp, som kommer fra høyttrykksdampen som brukes i selve spyleprosessen. Fargen er mest sot, men med noe svovel som kommer fra tungoljen som brennes på kjelene.
Det er ikke bra, men heller ikke på langt nær så ille som det ser ut for. Dessuten er turbintankere passé.
_______
Jeg tar gjerne også imot kommentarer om scanningen og tips om forbedring.
Utstyr
  • Nikon Nikkormat
  • Nikkor 50 mm f/2
  • Brennvidde50mm
  • Blender-
  • FilmtypeKodachrome 64(?)
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriIndustri
  • Lastet opp
  • Visninger538
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_93486} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Jon Eirik L.

Flott bilde. Det har noe oljemaleriaktig over seg. Skarpt og rent og dessuten en klassisk kommentar... Send det til pressen, hvis ikke du allerede har gjort det...

joneirik
Inger-Lise S.

Et godt bilde Odd Tore! Så straks ironien i skriften over døra:)
De 2 personene oppe i trappa ser jo ut som om de rømmer for livet:) Eller kanskje de står stille,og den ene står med foten på en støtte''-stang''.Pussig i alle fall.
Et flott skip,klart og fint presentert.Miljødebatt ja...Dette er nok en dråpe i havet.....

mvh Inger-Lise
Inger Anne Maritsdotter V.

Skikkelig stilig bilde !

Fint at du kom så nært , der me får sjå ulike detaljer , etc...

ser ironien eg også , syns den såg litt ''rusten'' ut og eg tenker umiddelbart på kysten vår og oljesøl , det er tankevekkende med ''miljøbombene'' som ferdes langs den vakre kystlinjen ''vår'' .

Mvh Inger Anne
Hanne H.

faller inn i linja med de over i rosen for den gode observasjonen. men med hensyn til bildet ville jeg kanskje ha kuttet det bittelitt helt øverst. Det er en mørk nyanse i røyken som kommer som en forstyrrelse helt øverst der. for min del blir det litt forstyrrende. men det er helt klart en bagatell. flott jobba!
Avsluttet .

Hei

Siden du har valgt å ikke ta med hele fartøyet vil jeg si det var helt fint å ta for seg Superstrukturen. Bildet er fint og kan absolutt falle ned i en humorkattegori.

Bra levert !!

svenn
Odd Tore S.

Takk for kommentarene, det var en mengde jobb med å få dette bildet presenterbart etter scanningen.

Inger-Lise:
Personene ser på at supplybåten kommer med forsyninger og mannskap som skal skiftes ut.

Hanne:
Det mørke er en rest av ujevn ramme på diaset. Merkelig nok er den omtrent ikke synlig på på skjermen i PS. Skal klones vekk.

Svenn:
Jeg har hele fartøyet også, T/T Sir Winston Churchill, men uten sotblåsing. Det blir artsbilde av en utdøende (utdødd?) art.

Odd Tore
Jonny E.

Hei igjen Odd Tore

Et artig bilde dette og på nytt en fin undertekst,
Linjan på sjøen og båten gjør at båten nesten ser ''sprekkferdig'' ut....

Ha en god dag.

. JonnyE
Odd Tore S.

Da bildet ble tatt i januar 1972, var båten ca. 8 år gammel og i typisk bruksstand, dvs. teknisk OK, men ikke mye for øyet. Fullastet med tungolje, heller ingen fryd for nesa.
Den mørke delen av tåka er fjellene rundt Cape Town som ''skinner'' gjennom.

Innstillinger:
Scanner:
4000 ppi; kornreduksjon GEM=4 (max), ICE, ellers ingen scannerverktøy aktivert. Kraftig blåstikk, som ikke lot seg fjerne på en balansert måte med scannerprogrammet.
PS:
Autocolor, deretter lokal korreksjon av himmel. Oppskarping med usm lokalt før resizing, av f.eks. ''NO SMOKING'', ellers ble dette uleselig etter resizing. Etter resizing generelt usm 0-0,3-100. Mer usm ga synlig jagged rekkverk, ikke noe slikt å se før resizing uansett usm.

Odd Tore
Kay R.

Hei Odd Tore...

Et tøft bilde med et flott luftig utsnitt fullt av detaljer.
Et motiv man ikke ser hver dag. ''No smoking'' hærlig sett. Humor kategorien kan brukes så vel som industri...
Skarpt og klart med fin dybde... Funker bra det hær...

MVH Kay:-)
Fred S.

Neimen; er det ikke Høybråten som står i den døråpningen....? Joda; artig tankeflukt dette. Selve bildet er vel temmelig ordinært, men kombinasjonen av forbudsbeskjed og det som kommer opp fra pipa utgjør et underfundig poeng.

vh fred
Avsluttet .

Artig kombinasjon av tittel og tekst på båten; slående! Komposisjonen blir jeg litt usikker på; virker litt tilfeldig. Kunne gjerne tenkt meg å se hele røykskyen. Synes du har et godt poeng i underteksten din - ang. at bildet passet godt som illustrasjon. Det er slik jeg oppfatter det også - mere dokumentasjon enn spennede, egentlig. Et tettere komp med mere fokus på tekst og røyk hadde gjort seg - men kan nok være vanskelig pga. størrelsesfaktoren - jeg ser det...:-)

Rent teknisk synes jeg dette ser ganske så bra ut - både skarphet og fargegjengivelse; ikke minst tatt i betraktning at det er et over 30 år gammelt dias.
Kristine G.

Herlig ironisering over temaet luft-forurensing :-)) Bra sett og bra løst!
Lars-Anders M.

Bra bilde. Ingen røk uten ild.
Odd Tore S.

Med to meter dønning nær på tverrs og ei lita balje av et forsyningsskip ble hovedutfordringen å få et rimelig skarpt bilde, komp var underordnet i øyeblikket.
Jeg tar miljøvern gravalvorlig, men argumentasjonen på begge sider skal være saklig, uten bruk av billige effekter (ref. vanndamp fra kjøletårnene til kjernekraftverk for å illustere forurensingen fra slike).
Odd Tore
Bjørn H.

Hei Odd-Tore ...

Bildet er nok relativt ordinert i seg selv, men, ....her hever du det ganske så godt, med humoristisk tankegang, kreativt blikk, masse piperøyk, og no smoking ''skiltet''...

Funker fint i humor klassen det her ....

Artig bilde ...

Bjørn ;¤
Odd Eirik S.

Artig bilde. Får meg til å tenke på det gamle jernverket i Mo i Rana fra den tiden jernstøvet ble sluppet ut med nesten ingen filtrering. Da blir vel dette nesten barnemat i forhold.

Teknisk synes jeg du har kommet godt i mål. Både detaljer og farger er svært bra og kan på ingen måte gi meg noen indikasjon på at bildet kommer fra en 30 år gammel dias.

For meg passer det best i kategorien humor. Veldig god og kreativ observasjon. Også godt gjort å få tatt et så bra bilde under de rådene forhold.

Ellers interessant å lese om hvordan denne røyken blir til.

Mvh
Odd Eirik
Viktor J.

Hei!
Et godt bilde med mye historie bak.
Teknisk sett synes jeg du har fått mye ut av en såpass gammel original. Jeg ser ofte at dias på denne alderen har ofte vel mye ''patina'', men PS kan utrette mirakler.
MVH Viktor
Bergliot E.

Flott bilde til ettertanke for de somrøyker. Kunne nok lagt i kategorien humor også, men ikke nødvendigvis. For enkelte kan nok en røyksky føles som denne ja.

Bergliot:)
Kurt S.

Supert bilde i disse antirøyketider -:)
Bildet funger godt både som dokumentasjon og humor.
Kvalitetsmessig synes jeg bildet holder i massevis.
mvh Kurt
Øyvind A.

Morsomt poeng. Teknisk sett er det ikke noe å utsette på dette.
Ø.
Rune L.

Skarpt. Utsnittet ser bra ut. Røyken/dampen har en farge som gjør den godt synlig, så tittelen passer.
Avsluttet .

Dette var grådig kult!
Både komposisjon og innhold.
Liker godt vinkelen og snittet!

MVH Asbjørn
Nils L.

Likte bildet med settingen du skaper med teksten.
Mvh Nils :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu