• Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-06-24 02:46:46
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger968
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_93756} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (37)
Rune T.
Hei Arne!

Et nydelig bilde. Liker enkelheten og transparensen vannet gir i forhold til de andre stenglene som også bryter monotonien i den mørke flaten. I tillegg er vannet delvise dekning av bladet med og bidrar til bruddfølelsen.
Satt og smakte litt på adjektivet ''kjedelig'' i og med at det egentlig ikke er noe som smeller i bildet. Men på den annen side, hvorfor kan det ikke bare være vakkert? har etterhvert innsett at bilder som jeg oppfatter som vakre, spennende og interessante kan få lov til å være det.
Slik sett et vakkert og inspirerende bilde. Kan godt være jeg gjør et forsøk på å kopiere dette.
Hyggelig å se bilder fra deg igjen.

Mvh
Rune
Arild K.
Spennende bilde dette.
Blir litt opptatt av midtstillingen av motivet, men linjen til venstre berger komposisjonen.

Mvh AK
a tse & s.
flott farge.

litt midtstilt motiv

bildet er råvakkert

Marit E.
Hei Arne!

Trivelig at du er her igjen!

Enkelt og nydelig bilde. Så langt ifra kjedelig, flott med vannet som dekker deler av bladet.

Irriterer meg litt over en liten, lys prikk i vannet rett over kløften i bladet..... Men dæ æ no bare pirk!

Sitter akkurat og lytter på Jan Garbarek. Musikken hans er fortreffelig til dette bildet.

vh
Marit
Steinulf L.
Flott. Vakkert og enkelt.
Fred S.
Velkommen i Strømmene`s vannliljebladklubb. ''Frekk'' komposisjon dette, med den midtstillingen. På et forunderlig vis fungerer det bra i all sin enkelhet.

vh fred
Avsluttet .
Ekstremt kontrollert komposisjon. Refleksjonen i bladet oppe, sammen med strået til venstre, gjør dette. Særdeles vellykket.

-k
Brita Helen E.
Et meget vakkert og enkelt bilde som jeg falt for.. :) Likte kompen,selv om blomsten er midtstilt.. Flott!!

Mvh Brita...
Atle A.
Fine farger og et organisk uttrykk. Men jeg veit ikke om jeg synes komposisjonen er helt topp. De lyse feltene i overkant forstyrrer, mens jeg savner et kompliment i den høyre delen. Halvbra.
Arne S.
Takk for fine, ærlige og hyggelige kommentarer!

Jeg har litt problemer med skjermkalibreringen på min nye PC. Det er derfor fint at dere kommenterer nyanser i bildet. Jeg ser kun to stilker og ikke antydning til lyst felt over bladet. Det kan tyde på at min skjerm er for mørk. Jobber med saken..

:) arne
Arne S.
Legger ut en versjon etter en runde med adobe gamma. Versjon 2 tilsvarer versjon 1 slik jeg jeg så bildet på min skjerm da det ble lagt ut. Prøvde en annen kalibrering og ble litt lurt .. tror jeg?
Frank W. G.
Bilde med store kvaliteter. Liker det enkle og måten det formidles på. En kan liksom ikke ta feil. Ikke noe rot av noe slag. Pent og ryddig i beste Strømme stil.
Jeg ser også ett par prikker over bladet som forstyrrer bitte-litt.

Gratulerer forresten med ledelse i Fotografis ''Årets Fotograf''!

Frank
Marit E.
Hei igjen!

Jada, du har klart å fikse flekkene på versjon 2. Men stenglene ble litt for mørke, synes jeg. Iallefall den til venstre, den er knapt synlig. Synes ikke de kan være mørkere enn i originalen.

Jaja, nå var jeg pirkete, nå....

Gratulerer, ja!!

Marit
Carsten A.
Dette er et ganske unikt og fint komponert bilde - og det fenger som det meste du serverer!

Når jeg har en hel del innvendinger, tro jeg det først og fremst har å gjøre ned hvordan jeg selv ville ha presentert noe slik som dette (om jeg altså i første omgang hadde fantasi nok til å gjøre opptaket på denne måten), og om det hadde vært noen forbedring får være en sak for seg.

- dels ville jeg fjernet et visst overskudd av blått her.
- dels ville jeg fjernet noe opp i venstre hjørne
- dels, og dette er det viktigste, ville jeg foretrukket en anelse mer stofflighet i bakgrunnen, dvs. noe som i større grad ga inntrykk av en vannflate.

Har sett på dette (V2) i PS på en skjerm jeg mener er rimelig korrekt kalibrert.

MVH CA
Toini B.
Synes dette var lekkert i sin enkelthet. Den midtstillte kompen fungerer kjempebra etter min mening og stilken til venstre skaper akkurat den ''uroen'' som trengs.
Versjon to var bedre, ja.
Fint å se bilder fra deg igjen, Arne.

:)
Arne S.
Takk for nye, fine tilbakemeldinger og gratulasjoner!

Det er betryggende å høre at den siste ''kalibreringen'' fungerer, Carsten. Takk for at du tar deg tid til slikt. Jeg er langt på veg enig i de innvendinger du har om presentasjonen. Jeg valgte dette bildet nettopp fordi det kunne avsløre kalibreringsfeil i skjermen min. Hadde en mistanke om at noe var feil.

I mine øyne er stilken oppe til venstre en viktig del av komposisjonen/spenningen i motivet. Regner med at det er den du sikter til. Men som Marit sier framstår stilken litt svakt i versjon 2 og kan oppfattes som ''rusk''. En mellomting kan være riktig. Jeg liker pirk, Marit. Det er ofte de ørsmå detaljene som skiller ...

Takk det samme, Toini!

:) arne
John-Tore G.
Hei. Ble nødt til å hente støvtue å tørke støv av min skjerm nå:-))
Dette var veldig godt for mine øyne.....Behagelig lite som distraherer hovedmotivet her. Ryddig , oversiktlig og svært severdig. vh John-Tore
Caroline M. S.
Gratulerer med ny PC.

He, he - jeg kan vel egentlig ikke protestere når Carsten har sjekket, men jeg sier nå likevel hvordan bildet ditt ser ut på min skjerm. På v1 går stilken til venstre fra toppen av bildet og omtrent 3/4 ned mot bunn (fra omtrent halvveis ned på bildet kan stilken såvidt anes). På v2 går stilken fra toppen og ca 1/5 del ned på bildet (slutter like før toppen av vannliljebladet) og bladet blir noe mørkt/mister mørk rand og litt til øverst til høyre.

På v1 går stilken til vannliljen helt ned. På v2 slutter den når ca 1/6 av billedflaten er igjen.

Nederste del av vannliljebladet er blålig med rosa i og øverste del er rosa med blått i.

Slik som bildene ser ut på min skjerm liker jeg v1 desidert best. For meg ser stilken til venstre på v2 ut som rusk og stilken til vannliljebladet blir ganske så pinglete. Uten stilken til venstre synes jeg bildet er kjedelig - noe helt annet med stilken.

Jeg tror skjermen min er rimelig OK, men muligens bittelitt for mørk (etter snart et år på Dotten ser jeg i hvert fall en og annen gang at andre ser mer detaljer i de mørkeste bildene enn jeg gjør). Ellers har jeg vel inntrykk av at den vanligste skjermfeilen synes å være for mørke skjermer, så jeg har slått meg til ro med den kalilbreringen jeg har. Regner med at flere ser det samme som meg slik skjermen min er nå enn om jeg hadde justert den lysere.
Ragnar W.
Jepp, fint minimalistisk, med aaaaaakurat det lille utradisjonelle elementet som skal til for å heve det godt over et gjennomsnittsbilde.

Du er utrolig god på komp og plassering av elementene i billedflaten, Arne!

/Ragnar :-)
Toini B.
Og forresten. Gratulerer med ledelsen i fotografi:-)
Kay R.
Enkelt, stilrent og flott...
Likte det godt..

MVH Kay:-)
Stig B.
V2 fungerer best. Liker denne komposisjonen veldig godt, og tror at for min del så er det stilken til venstre som balanserer midtstillingen av selve bladet. Flott lys på bladet.

Kan være litt enig med CA mht stofflighet i vannet, nå er det så rent og pent at det nesten flyter i luft.

Vakkert.

Mvh Stig
Sverre Farstad H.
Hei! Flott bilde. Våger meg på et lite forslag om å beskjære litt i høyre side. Hovedmotivet kommer da litt til h. for midten, og den svake stripen tv får en noe mer sentral plass, som styrker betydningen av den.

Vet dessverre ikke hvordan kalibreringen er på min skjerm nå, men uansett er bildet veldig bra her.
Mvh Sverre
Terje M.
hei ARNE. fint å se at du er på banen igjen med bilder. har sett på bildet ditt, den første versjonen likte jeg best, vet ikke av hvilken grunn!!!!! kansje litt tomt i høyre side jeg mener struktur. men jeg ser at du har lagt litt ''kunst'' i bildet
ditt. har du fotografert den i år? bildet funger det.
m.v.h. terje mj.
monica p.
Flott bilde, versjon 2 blir mest riktig for min del.
Mvh Monica:o)
Arne S.
Takktakk!

Caroline; dine konkrete observasjoner er nyttige. Til orientering kan jeg nevne at i min versjon 2 ser jeg fortsatt stilken helt ned i bildekanten, så vidt. Stilken til venstre kan jeg skimte over halve bildet. Det KAN tyde på at din skjerm er en tanke for mørk. Men jeg påstår ingenting.

Sverre; interessant forslag til beskjæring. Du har nok rett i følge læreboka. Men i mine øyne blir en høyreorientert komposisjon uten kraft. Jeg kan dessverre ikke forklare hvorfor. Det bare ER slik. Og det er noe av inspirasjonen og mystikken ved visuell kommunikasjon. Den er grensesprengende og lever sitt eget liv i vårt mentale, hemmelige rom. Dersom nøkkelen er tilgjengelig. .

Terje; bildet er knallferskt.

:)


Inge-Martin F.
Eit meget vakkert bilde dette,det er ok å ha eit sentrert motiv når ein stilk er synlig på venstre kant i bilde,fordi den ikkje er så gått synlig så lager ikkje den ubalanse men skaper kun ei spenning i komposisjonen.
Personlig likte eg V#2 best.
Mvh. I.M.F
Ishi K.
Liker dette godt, særlig v2.
Arne S.
Takk til Inge og Ishi! Versjon en må betraktes som et arbeidsuhell. Versjon to gjelder ..

:)

Are S.
et nydelig bilde helt enkelt..

bravo =)

are
John G.
Jeg har sett på bildet mange ganger, og jeg også hadde lyst til å foreslå en beskjæring - som foreslått av Sverre - på høyre side. Nå er jeg ikke like sikker lenger. Fint som det er.
Førsteinntrykket var pent og pyntelig, og litt kjedelig, men til slutt stoppet terningen min på fem i stedet for fire...
John :-)
Bjørn H.
Hei Arne ....

Først....virkelig hyggelig å se deg tilbake igjen .... Begynte å lure på om du hadde droppet heeelt ut nå, og bare konsa på ''fotografi''... hehe

Uansett, grattis med en foreløpig 1 plass.... :)

Her viser du et enkelt bilde som gjør seg meget godt ... Delikate farger, som står godt til den sorte bakgrunnen ...

Carsten nevner at det godt kunne vært litt mer tegning på bakgrunnen... hm... både ja og nei... smak og behag ... tøft slik det står syns jeg ...

Ellers ser jeg at du har ryddet opp litt på V2, og det er jeg enig i :)

Lag gjerne en ny rammekant i toppen :))))

God natt/snart dag igjen jo ....

Bjørn ;¤


stian w.
Enkelt, rolig og bare deilig .
Veldig fint og flott utført !!

:)
Karianne H.
Som andre har sagt her før meg; et enkelt og pent bilde. Veldig ryddig og bra. Delte meninger her ser jeg; men holder en knapp på v#1.

Karianne :-)
Arne S.
Terningkast fem er jo knall, John! Tar det som et tegn på at bilde ikke er SÅ kjedelig :)

Takk for både kommentar og hilsen, Bjørn. Jeg kommer aldri til å 'konse' på Fotografi. Det er bare moro. Derimot har jeg mange andre prosjekter som tar tid ..

Takk også til Stian og Karianne!

:)
Bergliot E.
Et utrolit velkomponert, stilrent og vakkert motiv. Rene kunstverket. Så enkelt og troskyldig motiv. Kjempefint!!

Bergliot:)
Line Kristin W.
Enkelt og elegant :-)

Genialt rendyrket, - og småfrekt provoserende med (det absolutt nødvendige) uroelementet i stilken til venstre.

Delikat og rent. Og veldig søtt, - hjerte med sol :-)

- Line :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu