Espen Hugo koser seg i Chamonix
Bilde fra anlegget Flegere, Chamonix i januar.
Eventyrlig pudderføre, med et syltynt skarelag som
spruter opp og gir det lille ekstra som skal til
for å ta ''1 av 100 bildet''
Kommentarer motaes med takk!!
Utstyr
  • Canon EOS 5
  • Canon 28-70
  • Blender-
  • FilmtypeKodak 100 DIAS
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriSport/Action
  • Lastet opp
  • Visninger94
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_955} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Frode E.
Skikkelig blinkskudd som vekker minner.Hadde vært spennende og sett samme bilde også mer rett på! Kommer akkurat fra Østerrike hvor det var kanon bra. Eksprementerte selv med bruk av lengere lukkertider da de fleste skibilder er fryste.
Eivind N.
Dette var et kjedelig bilde uten referansepunkt.. Jeg skulle gjerne ha sett hele puddersvingen til kjøreren.. For meg virker det som han er på safari på et hvilket som helst fjell (skianlegg). Hva med å få med litt natur og stemning.....
Ståle Arild G.
Hei
Er nok ikke enig i at det er ''1 av 100''.Foran skiløperen er det en stor blå flate som ikke tilfører bildet noe. Det er et rom som ikke inneholder noe, samtidig som bildet ikke får rom eller dybde av av dette tomme rommet. Det ble litt kryptisk kanskje, men gå inn på de to arkitektur bildene til Bjarte Bjørkum så skjønner du kanskje hva jeg tenker på. Det er bilder som er full av rom og dybde til tross for at de er todimensjonalt presentert. Hvis du alikevel har valgt en litt lang lukker tid for ikke å fryse bildet helt, bør du blende helt ned slik at bildet blir skarpt hele veien. Nå er det uskarpt i forgrunnen, det virker forstyrrende uten at det framhever hovedmotivet. Det er mulig at alt hadde blitt uskarpt da, men selv i Januar burde det i Chamonix (med 100 iso) være nok lys til at du kan blende godt ned og alikevel beholde en akseptabel lukkertid. Da kan det bli verre med neste velmente råd, nemlig at snøen er litt grå etter min smak og at den burde vært ett trinn lysere.Jeg tror absolutt snøen burde være ett trinn lysere. Hadde jeg vært deg ville jeg brukt en hel time av mitt liv foran dette bildet og tenkt hardt på hvordan det kunne gjøres mer tredimensjonalt.
Ståle
Kjetil H.
Må presisere at ''1 av 100'' kommentaren gjenspeiler samlingen til en
glad amatør, og ikke all verdens proffe skibilder. (Som etter min mening
dreier seg mer om å knipse ''gale'' stunts enn å formidle skiglede.)

Takker for konstruktiv tilbakemelding, spesielt fra Mr. Grimen, og tar
med meg poenget med dybdeskarpheten inn i fremtiden. Tror nok lengre lukkertid
ville gitt en uheldig uskarphet i denne settingen. Raskere film kanskje?
Har du noen tips om hvor langt man kan gå?
Hva med den gråe snøen? Antyder du triksing i Photoshop, eller noe fototeknisk?

Så til Mr. Nemeth. Etter å ha kikket på dine bilder ser jeg ditt poeng sånn rent
komposisjonsmessig. Tør allikevel påstå at den rene dypblå himmelen gjør seg sabla
bra når lysbildet blåses opp på lerret.

Poster et bilde til fra samme tur. Hva kunne jeg gjort bedre?
Er dybdeskarpheten, motivet og naturen greit formidlet?
(Jadda jeg vet at den ene staven forsvinner ut av bildet, og
det irriterer meg.)

Masse å lære her gitt!!
Frode J.
Bilde er bra. Komposisjon, eksponering og action. Som alle over meg har sagt.
Men jeg savner urørt snø omkring løperen, bilde mister litt av sin jonfruelighet når snøen rundt skiløperen er kjørt i fra før.
For all del, sol det i skrytet.
Godt jobbet. :)
Ståle Arild G.
Hei
Vel, undertegnede har tatt ca hundre skibilder hvorav jeg er fornøyd med ett, kanskje to. Derved er jeg i den samme klubben.Jeg har ikke noe veldig godt råd om hvor langt man kan gå ned i lukker tid og alikevel ha et skarpt bilde, men har selv brukt lukkertider ned mot 1/15 sek på lignende motiver hvor den ledsagende uskarphet understreker bevegelse og dynamikk, etter min smak. Dog var det med 20 mm brennvidde. Det er ikke nødvendig å bruke Photoshop for å få hvit snø.Du må nok svi av litt film før du finner ut hvor lys du vil ha din snø. En vanlig anbefalig er at du øker lysmengden ett trinn i vintermotiver i forhold til hva lysmåleren vil. Som du gjerne kjenner til er de fleste lysmålere kalibrert til å gjøre store sorte flater grå og ditto store hvite flater grå. Stiller du deg opp med din Eos 5 og tar bilde av en ren snøflate og intet annet, vil lysmåleren(som du kan se på ditt eget bilde) gjøre snøflaten grå og ikke hvit. Det finnes selvsagt en forklaring på hvorfor det er slik, men jeg skal opp 04.45 i morgen tidlig... Men du må altså slippe inn mer lys tilsvarende en blender eller ett lukkertrinn. Her må du jobbe litt med hva som er din smak og kapasiteten til din lysmåler.Tid på døgnet, og en drøss med andre variabler.
Ellers hadde jeg vært happy med å komme tilbake fra skiferie med ett slikt bilde.
Ståle
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu